Gå til innhold

Vurderer sivilingeniør..?


Baklengs

Anbefalte innlegg

Hei, som tittelen sier vurderer jeg å studere siving. Det jeg egentlig lurer på er hvordan lønnen varierer mellom alle de forskjellige veiene du kan gå innenfor en 5, års mastergrad. Hva er best? dårligst betalt?

 

Hvilke realfag må du ha?

 

Og til slutt hvilke fag må du ha for å studere medisin?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du vurderer Siving må du ikke finne på å velge retning kun etter hva forventet lønn er når du er ferdig med endt mastergrad. Det er et såpass tungt studie at du ikke kommer deg gjennom med mindre du velger noe du faktisk er interessert i.

 

Så vidt jeg husker fra når jeg selv søkte(går 4. år Energi og Miljø) måtte man ha det som den gangen het 2FY og 3MX, med 4 eller bedre i 3MX.

 

Håkon

Lenke til kommentar

Alt innen oljeindustrien er som regel godt betalt, så Petroleumsteknologi er noe du bør vurdere. Skal studere det selv :).

 

Alle ingeniørs utdannelser krever spesiell studiekompetanse (realfag), med R1, R2 og Fysikk 1. Skal du studere ved NTNU kreves det at du i tillegg har minst karakteren 4 i R2. Du kan lese mer om de forskjellige utdannelsene og kravene på samordnaopptak.no :).

Lenke til kommentar

Uansett om "peak gas" kommer noen år senere er det ingen tvil om at trenden er at forbruket kommer til å overstige utvinningen. Eneste grunner til at jeg tror at jobben din er sikret om du utdanner deg innen petroleum er at en stor andel av de som jobber innen petroleum er ganske gamle. Et generasjonsskifte er nødvendig.

 

Uansett vil jeg ikke anbefale petroleum. Det finnes mange gode grunner til ikke å utdanne seg innen petroleum. Det er ikke bare miljømessige grunner. Hvis lønn virkelig er så høyt på dagsorden for deg vil jeg heller anbefale deg i noen sektorer innen for Bygg. F.eks Vann- og miljø eller geomatikk.

Endret av Kubjelle
Lenke til kommentar

Dersom både olje og gass skulle ta slutt i de nærmeste hundre årene, vil ingeniørene som er de siste som har jobb, ettersom "roughneck"enes jobb blir automatisert.

 

Som petroleumsingeniør har du også mulighet til å jobbe offshore, noe som er både spennende og lønnsomt.

Lenke til kommentar

Grafen viser norsk olje produksjon ja, glemte visst å nevne det, beklager :blush:

 

Poenget mitt er at du skal jobbe til du blir noen og seksti, og du kan prøve å skissere den kurven fram til 2065 og se hvor du ender opp.

 

Som sagt, selv om olje er på vei ned er det fremdeles store mengder gass igjen. Og det at det blir mindre olje vil medføre høyere oljepriser. Dette igjen vil gjøre det lønnsomt å utnytte felter som i dag ikke er lønnsomme. Det finnes fortsatt mye olje, men mange av feltene ligger dypt og langt nord, og det gjør utvinning kostbar og vanskelig. Utvinning i arktis og på dypt vann er forskningsfelter der det stadig gjøres fremskritt, og det er nettopp her man trenger ingeniører innenfor petroleum og andre relaterte retninger.

 

Mener ikke å være udelt positiv til oljevirksomheten her, men det er viktig å merke seg at det ikke er en industri som kommer til å forsvinne med det første.

 

Håkon

Lenke til kommentar

Alt innen oljeindustrien er som regel godt betalt, så Petroleumsteknologi er noe du bør vurdere. Skal studere det selv :).

 

hubbertkurve-norsk-sokkel.png

 

Hadde nylig gjesteforelesning av en forsker hos SINTEF og han sa at det var vanskelig å vite når oljen kom til å ta slutt. Mange land har løyet om oljereservene sine, slik at de får eksportert mer.

 

Har forøvrig lastet opp Powerpoint presentasjonen for de som måtte lure.

02+Energi-Lovvik.pdf

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...