Gå til innhold

Sykle Oslo > Bergen, hva må jeg huske på?


Klatt3n

Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Til våren, eller eventuelt tidlig sommer, så tenker jeg og en kamerat å forsøke oss på å sykle fra Oslo til Bergen. Ingen av oss er spesielt drevne i sykling og planlegger derfor ikke å komme frem innen en bestemt tid. Regner dog med å ikke bruke mer enn 10-14 dager på reisen om alt går etter planen. Antar at vi ikke blir å trø hardt hele dagen, men heller stå på til vi finner steder der vi har lyst til å stoppe. Jeg lurer hovedsaklig på en del praktiske ting, hva som kan være smart å ta med, hva vi bør lære oss på forhånd.

 

Vi legger ruta langs togstasjoner så vi har muligheten til å feige ut om det blir for tungt for oss. Har hørt om halvdrevne syklister som har gitt opp slike turer etter f.eks distanser som Bergen - Voss, så vi skal prøve å ha nødløsninger på baklomma om det ikke går helt vår vei.

 

Men ja, hva bør vi pakke? Noen som har noen tips? Jeg antar at mesteparten av vekta blir pakket i en ryggsekk, og da er det vel smart å pakke så lite som mulig? Vi bør ha med telt og soveposer hvertfall, ikke så altfor mye klær, praktisk utstyr som gir oss muligheten til å fikse på sykkelen (nye bremseklosser kanskje? lappe-utstyr, ny slange om det skulle trengs) Alle forslag mottas med stor takk! Hadde også vært moro om noen hadde egne erfaringer å fortelle.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg hadde trodd sadelvesker til å henge på sykkelen ville være langt mer behagelig enn en ryggsekk.

 

Ellers så ville jeg begynt å trene og venne meg til sykkelen.

Når det gjelder reserveutstyr, så er lappeskaer og ekstra slange det viktigste vil jeg tro, bremseklosser kan man nok plukke opp i en sportsforretning når man ser at de begynner å bli slitt. Kanskje ett reservesett.

 

Ellers ville jeg planlagt hele ruten og merket mulige sovesteder, spisesteder og sportsbutikker hvor dere kan få fatt i ekstrautstyr.

 

Søke på internett etter tips og råd:

http://forum.syklingensverden.com/viewtopic.php?f=6&t=8125

Lenke til kommentar

Taske som Ekko sier er gull verdt. Ellers tror jeg dere skal klare det betydelig raskere enn 10-14 dager.. under halvparten hvis dere sykler rolig og litt lenge om gangen under gode forhold.

 

Kjøp på forhånd sportsdrikk-pulver så dere kan blande ut i vann underveis og drikke på hele turen(holder ut mye lengre da). Kjøp bananer underveis og selvfølgelig vanlig mat.

 

Men aller først, prøv å se hvor langt og lenge dere klarer å sykle med rolig sykling på en dag, ha med mat, bananer, sportsdrikk(+nok lappesaker i tilfelle dere punkterer milesvis fra bebyggelse osv.) Vurder dagsformen dagen etterpå.. er dere slitne da, så har dere tatt litt for hardt i og bør hvile den dagen ihvertfall.

 

Sykle rolig(ekstra rolig den første timen da sirkulasjon og slikt i kroppen trenger litt tid på å komme ordentlig i gang), ikke sløs på kreftene i oppoverbakker(gir mye ned heller), spar kreftene til der det er bent. Bare en liten fartsreduksjon gjør at man kan holde ut veldig mye lengre...

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

Når det gjelder sykkel, kan jo skyte inn:

 

Gjerne en "bysykkel", ikke noe terrengsykkel med knastedekk og en alt for myk dempegaffel. Da er det ikke så lett å holde god fart lenge.

 

Da det er mange timer på sykkelsetet til dagen, bruk sykkelbukse med padding eller hva det heter.

 

Tror forsåvidt at bremsene holder hele turen, om de er nye før dere starter.

 

Men det har dere vell gjerne sikkert tenkt ut allerede selv..

 

Folk sykler strekningen Trondheim-Oslo, som er 540 km på under ett døgn.

Lenke til kommentar

Syklet lignende dette:

Link til google maps for to somre siden.

 

Viktigste er å planlegge godt, drikke nok, sykkelbukse og solkrem.

 

anbefaler vesker på siden av, sekk suger.

 

siden jeg har landeveissykkel kjøpte jeg en stang til å feste i setepinnen. Bare husk at man ikke bør ha mer enn ca. ~10 kg på den.

post-87384-0-49461100-1297890373_thumb.jpg

 

Slik med en bag på:

post-87384-0-96767000-1297890397_thumb.jpg

Hadde en på begge sider, og hadde med snøre/strikk slik at jeg kunne feste annet på toppen. Baggene hadde slik klikk-system, så bare å klikke dem av og på, ganske genialt.

 

Dette var med mye solkrem. Kameraten min ble isteden for brun knall rød. :D

post-87384-0-98067000-1297890470_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...