Gå til innhold

Kan man stille ut ikke-renrasede katter på utstilling?


Anbefalte innlegg

Heihei! Har en liten langhåret kattefrøken som nærmer seg ett år med stormskritt.

Hun har en helt fantastisk tykk og nydelig blank og fin pels - til tross for at hun er utekatt. Livet som katt som trives med å leke ute gjør jo slik at hun får klumper i pelsen. i "armhulen" på frembena, lårene og på magen. Hun ble sterilisert forje uke, og skal ta stingene om noen dager. Da vil hun jo dopes ned og tenkte at dyrelegen kunne klippe vekk disse klumpene i samme slengen, da jeg har vært meget forsiktig med å kamme henne rundt operasjonssåret akkurat nå.

 

Til tross for at jeg har prøvd å børste henne jevnlig fra meget ung alder har den lekne unge fruen bare begynt å fange børster og hender hver gang jeg har prøvd. Først nå i det siste har hun blitt roligere, og jeg får børste henne på steder som halsen, ryggen og halen (med andre ord der klumpene IKKE dannes..) så lenge jeg er veldig forsiktig, er rolig og tar pauser innimellom. Dette er jo en katt med ekstremt mye energi. Kanskje den mest hypre katten vi har hatt, så her må lekepauser til. Det hjelper også på hvis hun står å ser ut vinduet og fokuserer på noe annet. Tenker at dette kommer til å gå seg til og at det ikke blir noe problem å børste hele katten dersom vi "trener" en del på dette. Skal også kjøpe en sånn saks som jeg har til å klippe klumper med, da jeg alltid blir nervøs av å holde på med kjøkkensaksa...

 

UANSETT Det pleier å være katteutstillinger rundt om i området her på sommers tid. Og dersom jeg får kustus på pelsen til katten innen den tid så har jeg veldig lyst til å vise henne frem. Høre hva "profesjonelle" synes om henne. Jeg venter jo ikke lovord og bare ros. Hun er jo ikke renraset. Selv synes jeg også at hun virker noe overvektig... Hun spiser som en hest og virker tung. Dyrelegen overbeviste meg imot at katten ikke er feit, men at det var en stor katt. Pelsen gjør jo også sitt for at hun ser "feit" ut. Uansett er det jo vinter og hun får ikke løpt fra seg så mye ute som ellers.

Jeg bare lurte på om det i det hele tatt er lov å melde på blandingskatter på utstillinger? Eller om det bare er for renrasede katter? De gangene jeg har vært der har det virket som om det stort sett er Main Coon's, Persere, Burmaer og Cornish og Devon Rex. Jeg mener dog å huske at de hadde en liten avdeling for katter som ikke var fullt så eksklussive.

 

Har veldig lyst til å høre hva profesjonelle syns om henne. Personlig mener jeg at hun er enda flottere enn Perseren vi hadde en gang i tiden.

Det er nok mye skogkatt i denne katten. Hun har tjukk manke, tett pels, og lang tjukk pels på lårene. Hun begynner også å få antydning til gaupeører.

Likevel mener jeg hun har litt små ører. Hun har heller ikke det helt spisse ansiktet Skogkattene har.

Søskene hennes var korthårede spraglete katter. Pelsen har hun etter moren, som igjen stammer fra en villkatt som ble tatt inn i varmen sommeren før hun selv fikk kattunger. Moren var langhåret, men mye tynnere og hadde striere pels. Denne katten har meget tett, tykk og bløt pels. Hun har den sjukeste halen jeg noen gang har sett.

 

Har ingen bilder av henne akkurat nå, men har noen jeg tok i høst. Hun har jo fått mye tjukkere å flottere pels nå. Hun har feks ikke den tjukke kragen på dette bildet. Det er flere bilder av henne i albumet. http://crocodilerawk.deviantart.com/gallery/28268461#/d37t8r5

 

 

Til dere som er jevnlig på katteutstillinger med kattene deres, tror dere det er noen vits å prøve å melde henne på? Skrive henne opp som "Gatemix"? Hehe.

Jeg og Korse (ja - hun heter Korse, som katten i Reveenka) takker ydmykt for svar. :yes:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, katteutstillingene pleier ofte ha en egen kategori for huskatter. Det er jo bare å ta kontakt med nærmeste "katteklubb" (http://www.nrr.no/)

 

For pelsen sin del kan du jo prøve fòr som er tilpasset katt med den type pels og aktivitetsnivå. Hør på nærmeste dyrebutikk (nei, det er ikke så dyrt, for du kjøper en stor sekk, og da koster det ikke mer enn 40-60 kroner per kilo)

 

Og selv om du kjøper "dyrt" fòr, trenger jo ikke katten å kun få dette...men det hjelper, det lover jeg deg!

Lenke til kommentar

For pelsen sin del kan du jo prøve fòr som er tilpasset katt med den type pels og aktivitetsnivå.

Det har jeg ikke tenkt på! Bruker du noe sånt selv? Evt noe du har å anbefale? Har egentlig så som så erfaring med mange av dyrebutikkene rundt her. Det er jo da altså en meget langhåret og sterilisert hunnkatt som går ute sånn som hun vil dette. Heldigvis er dette den katten i huset som er minst kresen på maten. Denne lille hårballen tror jeg spiser alt.

 

Jeg letet etter en sted å kontakte de som stod bak utstillingen men fant ikke noe, så takk for link :)

Endret av medlem-124997
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...