NeEeO Skrevet 29. januar 2011 Del Skrevet 29. januar 2011 Hei, I mat og helse har en gruppe(oss) planlagt at jeg og en annen skal lage pasta saus..Vi fant en oppskrift: 1 stk løk 2 båt hvitløk 2 ss olivenolje 1 boks hermetiske tomater 2 ss tomatpuré ½ stk sitron 10 stk sorte oliven http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=7754 Det står hvordan man skal gjøre det..Men, som sagt tidligere er jeg NOOB. Så kan noen forklare meg trinn for trinn? Lenke til kommentar
War Skrevet 29. januar 2011 Del Skrevet 29. januar 2011 (endret) Slik gjør du: 1. Rens og finhakk løk og hvitløk. Fres dem lett i olivenolje i en panne, ha i tomater og tomatpuré og la sausen koke inn litt. 2. Del oliven i to og ha over i sausen rett før servering. Den her mener du? Vel det står jo. Ta av det første laget på løken / skrell den så kapper du den opp i små biter. Gjør det samme med 2 båter hvitløk, disse burde kappes enda mindre/ smått du kan. Legg dette i en stekepanne, ha i 2 spiseskjeer olje og stek de litt alene. Når det er litt brunt sleng oppi boksen hermetiske / hakkede tomater og purra og la det hele koke til det er ferdig. Så del olivene og ha de oppi etterpå. Den sitronen betyr vel safta, bare å slenge i en tskje det om du har på flaske / mose en halv en. Endret 29. januar 2011 av War Lenke til kommentar
NeEeO Skrevet 30. januar 2011 Forfatter Del Skrevet 30. januar 2011 Slik gjør du: 1. Rens og finhakk løk og hvitløk. Fres dem lett i olivenolje i en panne, ha i tomater og tomatpuré og la sausen koke inn litt. 2. Del oliven i to og ha over i sausen rett før servering. Den her mener du? Vel det står jo. Ta av det første laget på løken / skrell den så kapper du den opp i små biter. Gjør det samme med 2 båter hvitløk, disse burde kappes enda mindre/ smått du kan. Legg dette i en stekepanne, ha i 2 spiseskjeer olje og stek de litt alene. Når det er litt brunt sleng oppi boksen hermetiske / hakkede tomater og purra og la det hele koke til det er ferdig. Så del olivene og ha de oppi etterpå. Den sitronen betyr vel safta, bare å slenge i en tskje det om du har på flaske / mose en halv en. Har du video? Lenke til kommentar
Heidi Skrevet 30. januar 2011 Del Skrevet 30. januar 2011 1. Ta av skall på løken og hvitløken. (Ytterste laget) 2. Finn frem skjærefjøl og en skarp kniv. 3. Del både løken og hvitløken i to. 4. Hakk èn retning på hver halve del (altså de fire halve) 5. Hakk alle delene en gang til med motsatt retning. Da får du fine, små biter. 6. Finn frem stekepanne og sett komfyren på litt over middels varme. 7. Ta olivenolje i pannen. 8. Når olivenoljen begynner å putre litt forsiktig, ta hvitløken og løken opp i pannen. 9. Bruk en tresleiv eller annen passende redskap til å røre litt i pannen mens hvitløken og løken stekes. (Dette kalles fresing.) 10. Tøm hermetiske tomater og tomatpure i pannen sammen med løken og hvitløken. 11. Finn frem sitronen, del den i to, og klem med hendene over et glass eller en bolle. 12. Tøm saften opp i pannen med sausen. 13. Rør litt innimellom mens sausen småkoker. (la stå i fem minutter ca.) 14. Skyll skjærefjøla og kniven i kaldt vann, finn så frem olivene. Del de i to på samme måte som løken og hvitløken. (Ikke hakk de opp) 15. Ta stekepannen av komfyren. 16. Putt olivenbitene opp i stekepannen, rør litt rundt. 17. Finn bollen dere vil servere i, og hell sausen opp i den. 18. Server! 2 Lenke til kommentar
NeEeO Skrevet 30. januar 2011 Forfatter Del Skrevet 30. januar 2011 1. Ta av skall på løken og hvitløken. (Ytterste laget) 2. Finn frem skjærefjøl og en skarp kniv. 3. Del både løken og hvitløken i to. 4. Hakk èn retning på hver halve del (altså de fire halve) 5. Hakk alle delene en gang til med motsatt retning. Da får du fine, små biter. 6. Finn frem stekepanne og sett komfyren på litt over middels varme. 7. Ta olivenolje i pannen. 8. Når olivenoljen begynner å putre litt forsiktig, ta hvitløken og løken opp i pannen. 9. Bruk en tresleiv eller annen passende redskap til å røre litt i pannen mens hvitløken og løken stekes. (Dette kalles fresing.) 10. Tøm hermetiske tomater og tomatpure i pannen sammen med løken og hvitløken. 11. Finn frem sitronen, del den i to, og klem med hendene over et glass eller en bolle. 12. Tøm saften opp i pannen med sausen. 13. Rør litt innimellom mens sausen småkoker. (la stå i fem minutter ca.) 14. Skyll skjærefjøla og kniven i kaldt vann, finn så frem olivene. Del de i to på samme måte som løken og hvitløken. (Ikke hakk de opp) 15. Ta stekepannen av komfyren. 16. Putt olivenbitene opp i stekepannen, rør litt rundt. 17. Finn bollen dere vil servere i, og hell sausen opp i den. 18. Server! Må man ha oliven biter? Lenke til kommentar
Heidi Skrevet 30. januar 2011 Del Skrevet 30. januar 2011 Nei, på de fleste retter kan man droppe ut slike småting om man ikke vil ha det. Lenke til kommentar
NeEeO Skrevet 30. januar 2011 Forfatter Del Skrevet 30. januar 2011 Nei, på de fleste retter kan man droppe ut slike småting om man ikke vil ha det. Takk Lenke til kommentar
iChristian Skrevet 30. januar 2011 Del Skrevet 30. januar 2011 --- Du burde skrive kokebok for nybegynner Lenke til kommentar
NeEeO Skrevet 30. januar 2011 Forfatter Del Skrevet 30. januar 2011 --- Du burde skrive kokebok for nybegynner Jg hadde kjøpt den Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå