Gå til innhold

å melde seg ut av statskirka


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det eneste det har noe å si for er om du ønsker å gifte deg i statskirken. Minst en må være medlem for automatisk å få kunne bruke kirken, men det er likevel ikke umulig å gifte seg i statskirken selv om begge ikke er medlem, kommer an på presten.

 

På den andre siden jo flere som melder seg ut, jo svakere grunnlag har kirken for å beholde den stillingen den har i dag. Det er derfor de innmelder så mange som mulig uten at de ber om det og satser på at de fleste ikke tar seg bryet med å sjekke om de er registrert. Selv de som aktivt melder seg ut, skriver statskirken inn som medlem igjen før eller senere.

Endret av KarlRoger
Lenke til kommentar

Giftemål i kirka er eventuelt den eneste negative konsekvensen, ja.

 

Hvis vi skal få riktige fakta på bordet i statskirke-debatten trenger vi ærlige medlemstall, noe som betyr at de 50% av medlemmene som ikke er personlig kristen må melde seg ut!

 

En annen ting er at Den Norske Kirke mottar altfor mye økonomisk støtte fra staten i forhold til andre livssynsorganisasjoner på grunn av de feilaktige medlemstallene. (Mange mennesker som aldri har vært døpt har opplevd at de står innmeldt i kirka)

Endret av Speik
Lenke til kommentar

Du skal allikevel kunne bruke kirken til å gifte deg i, men det er ikke gitt at en prest ønsker å gifte dere (ingen kan tvinge dem sånt sett), selv om jeg aldri har hørt at dette har vært noe problem før med andre sekulære/ikke-troende par.

 

Den eneste konsekvensen er at du ikke kan inneha kirkelige verv og stillinger, + at du muligens må melde deg ut igjen etter et par år, da statskirken ser på alle nordmenn som kristne inntil det motsatte er ugjendrivelig bevist ved hjelp av guddomelig inngripen. De kaller det "vasking av lister", men utrolig nok fører denne vasken til at ikke-troende blir vasket inn i statskirken (uten å få beskjed).

 

For ordens skyld: ja, du kan også begraves på en kirkegård når du tar kvelden - dette kan ikke DNK nekte deg.

Lenke til kommentar

Som nevnt så mister du ikke noe ved å melde deg ut. Statskirka melder deg derimot inn igjen uten at du ber om det om du flytter, og det viser seg at du ikke er medlem i en annen trosorganisasjon.

 

For studenter, trygdede og mennesker med lav inntekt koster det 50,- å være medlem av Human-etisk forbund. Da er du med på å finansiere arbeider for å skille kirke og stat, fjerne kristne formålsparagrafer i offentlig virksomhet, arbeider for retten til fullt fritak fra RLE-faget i skolen mm.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En konsekvens er at du framskynder en islamsk stat. For hver utmeldte av statskirken, er vi ett museskritt nærmere en shariastat.

Feil!

Ved å melde deg ut viser du hvor svakt kirken og religion står i dag. Kirken mister innflytelse, og vi står sterkere til å nekte andre religioner innflytelse.

Det er klart at dersom hele norge er medlem av en religion vil dette gjøre at vi må respektere andre religioner.

Men dersom det bare er en liten del, vil vi lettere kunne avvise andre religioner også.

 

Så meld deg ut så fort som mulig. Ingen negative konsekvenser.

Endret av Tobben70
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Du markerer ikke standpunkt mot religion ved å melde deg ut av kirken. Du markerer bare et standpunkt mot Den Norske Kirke, ingenting annet! Faktisk er veldig mange av de som melder seg ut av DNK de mest "fundamentalistiske" kristne, dvs frikirkegjengere. Så ved å melde deg ut av DNK markerer du ingen som helst motstand mot kristendommen. Du markerer heller ingen som helst motstand mot islam, buddhisme eller hinduisme ved å melde deg ut av DNK. Tvert imot bidrar du heller til å gradvis bryte ned den norske kristne kulturarven, det som ble bygget opp under nasjonalromantikken. Islam ser naturligvis på nedbrytingen av DNK med et stort smil.

Lenke til kommentar

Ved å opprettholde statskirken så sier vi til hele verden og oss selv at religion er noe vi har en stor svakhet for i dette landet, når selv staten kan stå fast ved den i 2011. Ja, kristendommen har blitt svekket, selv i min korte tid så har forholdene på skolen forbedret seg drastisk. Men vi er for pysete, vi er altfor fine med religion, fordi vi ikke ønsker å miste vår egen. Vi begynner å innse hvor lite hold det er i det, hvor lite som kan forsvare det, så går vi inn for å behandle alle religion så pent som mulig. Bare fordi vi er redd for hva som vil skje med vår egen skjøre tro.

 

All religion må kastes på dør, vi skal ha null respekt for religion i skolen. Utdanning og kunnskap skal stå over alle former for overtro. Vi skal ikke la våre barns sinn få et inntrykk av at det ligger noe som helst fornuft i noen religioner.

 

Kristendommen har akkurat det samme grunnlaget som Islam, og åpner vi for det ene så åpner vi for det andre.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Tvert imot bidrar du heller til å gradvis bryte ned den norske kristne kulturarven, det som ble bygget opp under nasjonalromantikken. Islam ser naturligvis på nedbrytingen av DNK med et stort smil.

 

Det er dessverre ingen Islamittisk statlig kirke å melde seg ut av i dag. Den norrøne mytologiske religionen som ble bygget rundt 700-1000 tallet har blitt brutt ned og, kanskje den kristne vil også bli brutt ned, og islam vil være hovedreligionen i Norge om 20-30 år? Lite sannsynlig, og like sannsynlig er det at vi blir en jødisk eller pastafarisk stat da.

Lenke til kommentar

Det er ingenting som heter "Islamittisk statlig kirke". Men jo, om trenden fortsetter, vil islam bli hovedreligionen i Norge. Om 20 år? Nja, tviler at det går så kjapt, men Islam har iallefall kommet flere steg videre da.

 

Men som sagt så er det å melde seg ut av Den Norske Kirke kun en markering at man er motstander av Den Norske Kirke. Ikke at man er motstander av kristendom, og heller ikke at man er motstander av Islam eller andre religioner.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...