Gå til innhold

Voksen hann katt har begynt å gjøre fra seg inne.


Anbefalte innlegg

Vår eneste katt, som er en voksen hann katt - har vært flink når det kommer til hygiene frem til for ca en uke siden. da har han begynt å gjøre fra seg inne. Det har nå faktisk skjedd nesten hver dag.

vi har hatt han siden han var en helt liten baby, og har egentlig alltid vært flink.

 

Jeg sitter ganske ofte på rommet til broren min og spiller x-box og slikt med han, så jeg har ikke sett han gjøre det. Jeg har dog fått tak i han en gang, tatt han med ned på rommet og holdt han ved siden av bæsjen sin og brukt sinna stemme. da sa jeg "fy! sånn gjør du ikke."

 

dette har da ikke virket. Ikke vet jeg hvorfor det ikke virket, for jeg kan egentlig litt om dyr, og det pleier å funke å bruke sinna stemme og si slikt - ihvertfall til hunden vår. (nei, vi vet det er katten som har gjort fra seg, og ikke hunden.)

 

spørsmålet mitt er da, hva kan jeg egentlig gjøre for å stoppe dette? Hver gang han har bæsjet har det vært på rommet mitt, som da står tomt mesteparten av dagen, da jeg enten trener eller er på broren min sitt rom.

 

Jeg har tenkt på avlivning, men siden moren min aldri har vært så glad i en katt før så har jeg veldig lite lyst til å si jeg vil det, til tross for at jeg aldri har hata ett dyr så mye før. (ikke bare på grunn av denne hendelsen.)

det går så klart ann å lukke døren, men jeg synes det blir litt dumt at jeg må tenke på å lukke døren i mitt eget hus fordi jeg er redd for at katten vår skal bæsje der.

 

tips ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For å endre atferden hans, må du ta ham på fersken. Det nytter ikke å ta med katter for å vise de hva de har gjort galt da de har "øyeblikkshukommelse". Tar du ham idet han gjør det, så lærer han seg at det er nasty shit.

 

Hvis du tar tak i ham og bærer ham ned til skiten sin på den måten du gjorde, tenker han mer i banen "hva er det vi gjør her nede? hvem sin er det? den lukter min, men jeg aner rett og slett ikke hvorfor du kjefter på meg nå"..

 

 

Kanskje det er et hint om at du er en dritsekk?

Evt får du tak i en spray som heter vekk katt, som brukes der katter IKKE skal gjøre fra seg. Hadde en tid ei kattemor som ikke ville bruke samme toalett som kattungene sine. Da gikk hun i senga vår!! :mad:

 

Sprayen funka, kanskje ikke optimalt, men det ble en bedring.

 

Renser dere doen ofte?

 

 

Anbefaler deg å sette opp en standalone alarm med bevegelsesføler/fotocelle som uler når katta kommer inn på rommet ditt. Lærer han seg vel å holde seg ute.

 

Feks http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=156767656 montert i kattehøyde.

Endret av Melkekartong
Lenke til kommentar

Melkekartong; Takk for svaret. og nei, han har ikke do i det hele tatt. han har full tilgang til å gå ut akkurat når han vil, for vi har katteluke. Han har alltid hatt denne luken, så han har ingen grunn til å begynne slik nå.

 

Det med sprayen er vel ingen dum ide, men blir vel kanskje litt mye å spraye. tar jeg det hvor han pleier å gjøre fra seg, går han vel bare til neste sted på rummet mitt vil jeg tro.

 

har tenkt på det med bevegelsesdetektor. fortsetter han blir nok det neste ting jeg prøver.

 

*fjernet sitat og kommentar på fjernet innlegg*

Endret av Rampage
Lenke til kommentar

Merkelig at katten plutselig har blitt urenslig :S Han er ikke redd for å gå ut pga andre dyr i nærheten da? det var nemlig hukatta vår en periode. Hun var så redd for nabokatten at hu gjemte seg under senga så fort vi åpna døra.

Et annet spørsmål er om katten er kastrert? kastrerte hannkatter er gjerne mer renslige.

Hvor gammel er katten? Kanskje den begynner å bli litt senil (det er faktisk ikke uvanlig).

Lenke til kommentar

Det er vinter. Bakken er frossen, og det er umulig å grave ned avføringen sin. Så altså, ha en kattekasse fremme med kattesand på vinteren.

 

NEI - sinnastemme og sånn avstraffing funker IKKE på katter. Du er der for å tjene dem, remember? :tease:

 

Hvis han bæsjer på samme sted hver gang så kan du prøve å gni området med sitron, eller la ett glass eddik så der. Husk også at du ALDRI må vaske med klor eller salmiakk. Vann + krystallsåpe + eddikk. Eddikken hjelper også til med å nøytralisere lukten.

 

Forøvrig så burde du ta med katten til veterinæren, det kan hende at pus prøver å fortelle deg noe.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...