Gå til innhold

Håndtering av Taranteller.


Anbefalte innlegg

Hei :)

Jeg har to taranteller, en Chromatopelma cyaneopubescens på 1,5 år og en Grammostola rosea på 2,5 år. Den første har jeg hatt i et halvt år og de chilenske rosen har jeg hatt i 2 måneder.

 

Jeg har ingen problemer med stell av tarantellene, men jeg har utrolig lyst til å holde en av dem, men jeg er livredd de skal krabbe opp og bite meg. Er det noen tips på hvordan å håndtere de uten å skremme de? Den første tarantellen er for liten og rask så det blir nok et år til, men den chilenske rosen er en rolig jente.

 

takker for alle tips :thumbs:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har selv en Grammostola rosea, en av de roligste typene. Hun biter ikke, og er veldig rolig når jeg holder henne. Jeg prøver å få henne til å kravle opp i håndflaten min eller så løfter jeg henne forsiktig på midtseksjonen, om hun ikke vil så må du ikke ta i hardt. Pass på så edderkoppen ikke faller, kan de skade seg.

 

Om edderkoppen skulle finne på å bite, så er det mest sannsynlig et tørt bitt (uten gift) for å advare deg. Du bør under ingen omstendigheter håndtere edderkoppene når du er påvirket av alkohol. For det meste så lar jeg min rosea helt i fred.

 

Jeg brukte hanske først, var litt usikker på henne da. Men funker helt fint uten hanske. Du skal ikke være redd for å bli bitt, men det som kan skje om dyret blir stresset er at de løsner irriterende hår fra bakkroppen. Disse klør noe veldig, så om du er nervøs for å få de i øynene så gjerne ha på deg briller. Selv har jeg aldri opplevd at dette har skjedd med min rosea, men de varierer vel i lynne som alle andre dyr.

 

Reflektorpæra mi gikk, så jeg kjøpte en ny 40 w fra clas ohlson. Ser ut som denne er for varm, vannet i terraet fordamper veldig fort. Skal disse pærene egentlig være 20w? Min rosea har spunnet nett i nærheten av drikkekilden, er hun i ferdig med å skifte skall? Har bare hatt henne siden september...

 

Har foresten lyst å kjøpe Brachypelma smithi, disse er rådyre i butikk, men en kar på Fosen importerer. Holte import tror jeg han kaller seg, noen som har hørt om han? Virker som han har holdt på et par år. Venter såklart til vi har varmt vær.

Endret av Thrillseeker
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...