Gå til innhold

Anbefaling: Dette er millionærens drømme-PC


Anbefalte innlegg

RAID-5 på SSD ødelegger ytelsen, siden RAID-kontroller blir en massiv flaskehals når den skal regne paritet. For RAID 0, 1, og 10 er det tilnærmet lineær skalering. Siden man kan ha et større disk RAID med paritet kan man da bare lage et Image av systempartisjonen, og om den skulle krasje er alt tilbake på noen minutter. Om man ikke trenger >99% oppetid er paritet på systemdisk ikke verdt å vurdere engang med SSDer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hypertekst linken beskrevet som "vil du kjøpe denne pcen klikk her?" sier vel det meste.

 

Det går heller ikke å bruke argument som "ikke vits å lage så dyre oppsett at de fleste ville ikke ha råd til det" når forslaget er kalt for "millionæren", en millionær har råd til det meste inkludert en pc til over 35k. Skjønner heller ikke vitsen med å velge 2 skjermkort hvis du kan ha 3. 2 ssd hvis du kan ha 5 f.eks, når "du har råd til det meste".

 

Hadde jo vært gøy å sett hva den pcen hadde blitt? eller får dere sponsorpenger for å linke til prisguiden slik at noen faktisk kjøper disse varene?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Det er ikke meningen å anbefale millionær-PC. Det er et "freak-show" som leserne kan dagdrømme/fantasere om uten å ha råd til å kjøpe. Det er gøy å lese og diskutere om selv om man ikke har noen intensjon om å faktisk bruke så mye penger på PC. Dermed er det helt greit å sette opp en PC til 100 000 kr.

 

 

Jeg ser ikke helt problemet. Dette er en kraftig PC, og sett i forhold til de andre anbefalte oppsettene, er den også klart den dyreste. Det er ikke noe poeng i å lage en liste over komponenter som så godt som ingen har råd til, eller vil ta seg råd til, å kjøpe.

 

Av og til har det en tendens til å bli mye whining på dette forumet. Hvis dere ikke er enig med artikkelen, i dette tilfellet oppsettet, kom heller med konstruktiv kritikk. Noen av dere har gjort det. Det er derimot totalt uinteressant for andre å lese at du har en bedre PC hjemme. Av og til mistenker jeg noen av dere for å skrive slikt i ren "selvskryt".

 

Litt av grunnen til at folk føler seg "snurt" for en skikkelig millionær-pc, er at begrepet ikke er noe Hardware.no har funnet på, men et velkjent begrep som blir brukt av mange andre hardware-sider også. Andre typiske kategorier kan f.eks. være student-pc, workstation, ultimate gaming, og til og med extreme pc. Oppsettet her kunne passe i en av de to siste. "Millionaire" pc er derimot et bygg der man FAKTISK ikke tar hensyn til prisen.

 

Og dette har stort sett hatt en hensikt - man setter sammen helt syke komponenter som alle drømmer om men som er helt uvirkelig - på det tidspunkt. 5 år seinere kommer den vakre dagen da teknologien har blitt så billig at man likevel har råd til det :)

 

Typiske millionær-pc bygg fra år tilbake kunne f.eks. inneholde 4 CPU'er (enkeltkjerne), 4-skjermers oppsett og endatil SSD-dikser... prisen på herligheten kunne lett bli en halv million, enkelte bygg var opp i 1.5 millioner, gjerne fordi man måtte over på spesial-løsninger for enterprise-markedet. I dag er både 4 kjerner, flerskjermteknologi og ssd allemannseie.

 

Å kun inkludere slike komponenter i en millionær-pc i 2011 blir derfor helt feil imho.

 

Hvis poenget med "millionæren" er å samle sammen de sykeste komponentene tilgjengelig, så kan jeg forstå klagingen. En annen nevnte derimot i et tidligere innlegg at de tidligere oppsettene i denne kategorien har ligget på rundt 50.000 kr. Det vil jeg i så fall vil påstå også er i mellomskiktet av "normalt" og "helt sinnsykt". Altså, dyrt, men ikke helt urealistisk.

 

Hvorfor opprettes det ikke heller en tråd hvor brukerne kan sette sammen drømme-PCen i stedet for å lage en "anbefaling" til et oppsett ingen vil kjøpe? Alternativt lage to anbefalinger. Én realistisk anbefaling av en svært kraftig PC slik som denne, og én anbefaling for drømme-pcen, hvor kun kremen av hardware blir valgt ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...