KongKebab Skrevet 20. januar 2011 Del Skrevet 20. januar 2011 Yes. Jeg er greit over gjennomsnittlig både glad i å lage og spise mat ...men en ting som irriterer meg (nesten grenseløst), er disse enorme mengdene vann kjøttprodusentene tilsetter kjøttet. Hva faen er poenget? Greit at de vil ha mer betalt per gram kjøtt osv, men folk er da for fan ikke interessert i å betale 169kr/kiloen for vann, ei heller er det særlig kult at kjøttet svetter som en overvektig maratonløper når det havner i stekepanna (som forsåvidt er hvor irritasjonen min kommer fra). Her er min bønn til kjøttprodusentene: Det er ikke en kjeft som er interessert i det vannet deres. Vil man ha vann på butikken så kjøper man en Imsdal e.l. Gi meg rent kjøtt uten alt dette unødvendige vannet, for f%#n! ...og ja, jeg betaler GLADELIG en høyere kilopris for det produktet. ......og jeg er neppe den eneste. 2 Lenke til kommentar
Flimzes Skrevet 20. januar 2011 Del Skrevet 20. januar 2011 Det er tillatt å tilsette opp til 20% saltvann i kjøttet for å gjøre det mer mørt. Gilde hadde en serie for et par år siden som det stod "Nå uten tilsatt vann" på, om det var interesse burde den finnes, om ikke så er den borte. Lenke til kommentar
China Burger Skrevet 20. januar 2011 Del Skrevet 20. januar 2011 Drep en sau og du har kjøtt lenge uten tilsatt vann. Ta naboen sin, husk å spørr han først selvsagt, ja ikke sauen men naboen. Og husk å ikke ta feil av sauen og naboen, det er vesentlig. Lenke til kommentar
frankhaugen Skrevet 20. januar 2011 Del Skrevet 20. januar 2011 Yes. Jeg er greit over gjennomsnittlig både glad i å lage og spise mat ...men en ting som irriterer meg (nesten grenseløst), er disse enorme mengdene vann kjøttprodusentene tilsetter kjøttet. Hva faen er poenget? Greit at de vil ha mer betalt per gram kjøtt osv, men folk er da for fan ikke interessert i å betale 169kr/kiloen for vann, ei heller er det særlig kult at kjøttet svetter som en overvektig maratonløper når det havner i stekepanna (som forsåvidt er hvor irritasjonen min kommer fra). Her er min bønn til kjøttprodusentene: Det er ikke en kjeft som er interessert i det vannet deres. Vil man ha vann på butikken så kjøper man en Imsdal e.l. Gi meg rent kjøtt uten alt dette unødvendige vannet, for f%#n! ...og ja, jeg betaler GLADELIG en høyere kilopris for det produktet. ......og jeg er neppe den eneste. Gå på meny/ultra/maxi i ferskvaredisken å kjøp kjøttdeig, rent kjøtt, fisk, og fjærkre der, da får du uten ekstra veske. Ellers er det reflektert i prisene som forventet, jo dyrere desto renere, min erfaring er at Meny har billigere kjøtt enn gilde pr. kilo, og MYE høyere kvalitet, (holdbarheten er desto kortere selvsagt). 1 Lenke til kommentar
KongKebab Skrevet 20. januar 2011 Forfatter Del Skrevet 20. januar 2011 Takker og bukker for tipset Mr. Haugen! Jeg har både meny og ultra i nærheten, så jeg skal prøve det. 1 Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 20. januar 2011 Del Skrevet 20. januar 2011 Eventuelt kan du kjøpe oksekjøtt og kverne det selv med tilbehør som finnes til kjøkkenmaskiner. Lenke til kommentar
weebl Skrevet 22. januar 2011 Del Skrevet 22. januar 2011 som sagt, ferskvaredisken eller en slakter er veien framover! eventuelt så kan du alliere deg med en jeger. det er nesten latterlig hvor mye mer mat det er i 400g elgkjøttdeig framfor gilde osv Lenke til kommentar
Leo_Khenir Skrevet 25. januar 2011 Del Skrevet 25. januar 2011 som sagt, ferskvaredisken eller en slakter er veien framover! eventuelt så kan du alliere deg med en jeger. det er nesten latterlig hvor mye mer mat det er i 400g elgkjøttdeig framfor gilde osv Alternativ 3: Kjøp deg rifle og ta jegerprøven, samt lær deg skikkelig slakting, og drit i å alliere deg med både slakter og jeger. Tar vel heller ikke lange stunden før prisen på rifla og teori er inntjent, mtp kiloprisen på rent kjøtt uten tilsatt vann. Lenke til kommentar
Khalifen Skrevet 25. januar 2011 Del Skrevet 25. januar 2011 Og villku og villsau er heller ikke langt unna. Er ikke vanskelig å finne dem heller. På sommertid er de ofte på store sletter, så du kan lett få skutt så mange du har plass til i bilen på kort tid! Lenke til kommentar
BaronDavid Skrevet 28. januar 2011 Del Skrevet 28. januar 2011 Den kjøttdeigen til Gilde uten tilsatt vann og salt finnest fortsatt. Det er gul etikett på den 1 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 28. januar 2011 Del Skrevet 28. januar 2011 (endret) Fant den ikke på REMA i dag. Men jeg er veldig glad i å støtte lokalt næringsliv og det som er naturlig, kontra å kjøpe alt plastinnpakket på REMA. Er kjøttdeig kjøpt hos en slakter uten tilsatt dritt? Jeg tenker på det sjokkrøde fargestoffet som Gilde bruker (Nordfjord sin kjøttdeig er grå), samt vann, salt og diverse E-stoffer. Vi har en slakter i byen, men jeg har vært lat og dum og handlet på REMA. Har slakteren den samme driten, eller selger han rent kjøtt? Er dette i så fall mye dyrere? ---Tatt i betraktning at den kan koste mer siden den ikke inneholder vann? Jeg snakker hele tiden om kjøttdeig. Jeg bruker ikke mye indrefilet og slikt. Men jeg vil ha rent kjøtt i tacoen og pizzaen. Denne Dagbladet-artikkelen fikk meg til å tenke: «Kan ha en negativ effekt på barns atferd» Endret 28. januar 2011 av Mannen med ljåen Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 28. januar 2011 Del Skrevet 28. januar 2011 (endret) Kjøpte ein kjøttdeig utan vatn på Ica her ein dag, trur ikkje det var Gilde. Trur det er ein produsent Ica har ein del varer av, sikkert dyrare enn Gilde. Meny, Ica, eventuelt storbutikkar bør ha sånt. Endret 28. januar 2011 av Zeph Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå