Gå til innhold

Upcoming tablets - hvilke og når?


Anbefalte innlegg

Jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å kjøpe en tablet i løpet av 2011 og jeg er ganske sikker på at det blir en androidenhet.

 

I forhold til størrelse etc har jeg ikke bestemt meg enda, men jeg ser fordeler og ulemper ved både 7" og 10".

 

Uansett, poenget mitt er egentlig at nå har Samsung Galaxy Tab fått et kraftig prisfall og ligger ute til kun 4300,-. Det virker som et svært godt kjøp og det får meg til å lure på hvor dette fallet kommer fra.

 

Har fulgt med mye på mobilfronten men er ikke helt oppdatert på tablets. Er det forventet noen gode tablets i løpet av kort tid? Jeg trodde mesteparten vi så fra CES var ment for Q2/Q3 tidligst og at Honeycomb hvertfall ikke lanseres før etter sommeren.

 

Vet ikke hvor lenge disse tilbudene på Samsung Galaxy Tab varer og jeg er egentlig utrolig gira på en så raske tilbakemeldinger her er gull verdt :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I mine øyne er den som virker absolutt mest spennende Notion Ink Adam. Den skiller seg fra mengden ved å ha en Pixel Qi-skjerm, som lar deg skifte mellom LCD og en slags e-ink-variant. Gjelder dog bare de 2 dyreste utgavene, som langt ifra kan regnes som dyre mtp spesifikasjoner og priser på konkurrentene.

 

Når den kommer er relativt uvisst. De hadde en runde pre-orders før jul, men utsendingen av disse har visstnok blitt utsatt grunnet noe rot med FCC-godkjenning. Venter selv i spenning på når neste batch kommer. Kunne ikke svi av så mye penger rett før jul, desverre.

 

En annen meget snedig mulighet er at den kan brukes som

. Endret av Dummst
Lenke til kommentar

Ja riktig, har sett disse tidligere men i bunn og grunn er det fortsatt mye rykter her. I tillegg vil prisen være høyere vel?

 

Jeg var i utgangspunktet mest tent på en 10" men portabiliteten til en 7" er jo helt genialt! Når Galaxy Tab av flere steder har blitt kåret til årets teknodings anno 2010 og ligger til drøyt 4000 synes jeg liksom det lugger litt. Det kan ha vært bevisst at Samsung overpriset den i starten for å starte et nytt salgsskred eller det kan være at det er noe nytt og bedre rett rundt hjørnet. Med tanke på hvor usikkert alle disse nye tabletsenes leveringsdato er så er det veldig fristende å slå til ;)

 

Hva ville dere gjort? Hvor mye bedre vil de nye være i forhold til pris?

Lenke til kommentar

Har hørt mye delte meninger om Galaxy Tab. Her blir den f.eks omtalt som et "Pocketable trainwreck".

 

Jeg er frelst og har skylapper på, men i min verden er det ingen nåværende eller CES-annonserte tablets som kan måle seg med Adam. 2ghz dualcore, tegra2, e-inklignende mode, hdmi ut, digitizer, usb-porter... sikle sikle.

 

Prisen kommer vel på et sted mellom 3.300,- og 4.800,- utifra hvilken du kjøper. Inkl. frakt, moms og toll.

 

Det har vært mange rykter, men det er nok av hand-on filmer til at man kan danne seg et bilde av hva som stemmer og ikke.

 

Håper det kommer noen litt mer nøytrale med gode tips til deg istedet ;)

Endret av Dummst
Lenke til kommentar

Aha! Da er valget kanskje klart. Virker på meg som om Notion Ink først og fremst selger direkte. Vet ikke om/når det blir mulig å kjøpe den fra norske butikker. Siden de enda ikke har levert alle pre-orders eller åpnet for flere ordrer, tipper jeg det kan ta sin tid før det blir klarhet i den saken.

 

Kribler det så kribler det. Tålmodighet er kanskje en dyd, men ikke en fryd. Åhh så tørt....

Endret av Dummst
Lenke til kommentar

Notion Ink Adam ja, pokker ta, den glemte jeg. Ser veldig lovende ut, men jeg er litt skeptisk til at den kjører Android 2.2 i stedet for 3.0. Det sies imidlertid at Notion Ink har gjort en del flotte grep med programvaren, og dessuten lover de at Adam skal bli oppgradert så fort som mulig til 3.0 når den versjonen er ferdig. "Eden", som er Notion Ink sitt overlay til Android, skal etter hva de selv sier være laget med tanke på oppgradering.

 

Notion Ink Adam er nok det beste valget om du skal ha en tablet "nå" (dvs. ganske snart), og ikke synes at 10 tommer blir for stort.

Lenke til kommentar

At de kjører på honning (3.0) tror jeg er en drømmetanke fra produsentenes side. Noe de kan koste på seg å så lenge hverken honning eller tablet er å oppdrive. Frykter litt at de som har lovet honning har gått seg på en smell og nå sitter og programmerer frentisk for å banke sammen noe midlertidig til 2.3.

Lenke til kommentar

Har vel kommet frem til at 7" blir halve poenget med en tab da jeg setter veldig stor pris på portabiliteten. Quote fra Samsung Galaxy Tab tråden:

 

Jo. Og det er faktisk et godt poeng. iPaden ble stort sett ikke fraktet rundt. I beste fall hadde jeg den med i sleeven til mac'en Og da kunne jeg like gjerne ta med mac'en. Taben har vært med over alt. Passer perfekt på innerlomma. Man må bare huske å ikke slenge jakken fra seg.

 

Forenkler det valget?

Lenke til kommentar

Spørs hvor lenge de har holdt på. Det er ikke hinsides mye som har skjedd med telefon-Android mellom 2.1, 2.2 og 2.3, så det kan jo tenkes at hovedtyngden av arbeid faktisk har pågått med 3.0 rimelig lenge. Matias Duarte, som virker å være sentral i UI-designet til 3.0 (som er en god del annerledes enn 2.x-variantene vi har sett hittil) har jobbet for Google i 7-8 måneder, jeg tipper eksklusivt med 3.0.

 

Så er det en annen sak hvor lenge de ulike produsentene har holdt på, men jeg tipper at f.eks. Motorola har jobbet tett sammen med Google relativt lenge allerede. At de ikke er ferdige sier seg selv i og med at Xoom-brettet bare viste videodemonstrasjoner på CES, så det er nok rimelig ustabilt foreløpig. Blir interessant å se, men jeg tipper at Xoom er på markedet i løpet av et par måneder - kanskje sammen med Atrix 1. mars?

 

Edit: Selv er jeg nesten mest spent på LG sitt brett, som merkelig nok ikke ble vist fram på CES. De holdt på med dette brettet i fjor høst med tanke på å lansere det med 2.2, men droppet det til fordel for et brett med 3.0. Tipper at dette brettet, som visstnok var planlagt med en 8,9"-skjerm (perfekt?) er like klart som Motorola Xoom, men at LG valgte å ikke vise det fram i stedet for å vise fram en uferdig versjon. Med tanke på hvor bra LG sin Optimus 2X-telefon ser ut til å bli så skal det ikke forbause meg om brettet deres blir en "stunner" også. Samt at tilgjengeligheten her til lands antakelig blir bedre enn for Motorola.

Endret av svinepelz
Lenke til kommentar

Jeg hadde aldri risikert å bestille Notion Ink Adam av følgede årsaker:

 

-Dette er et nystartet Indisk firma! Skeptisk!

-De starter med å lansere 6-SEKS! versjoner av samme tablet.

-Bestillinger blir trukket direkte av kredittkortet ved bestilling og ikke ved leveranse.

-Eden UI ser stilig ut, men jeg er skeptisk til skin og de problemene dette medfører ved oppgradering til nyere android versjoner.

-Pixel Qi skjermen er nok fremtiden, men er ikke brukt i masseproduserte enheter ennå så vidt jeg vet. En tablet skal brukes i sofakroken og ikke ute i sollyset. I mørke omgivelser kan ikke Qi skjermen måle seg med et godt IPS panel.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...