Gå til innhold

Lydkort med innspillings muligheter


Anbefalte innlegg

Tenkte å kjøpe meg et lydkort, for å spille inn piano, gitar og vokal. Så trenger vel da MIDI input, jack input og..mikrofon input :roll:

 

Problemet er da at ingen av usb'ene mine fungerer (Winows does not recognize the device blabla), så trenger da et internt med frontpanel som jeg kobler til hovedkortet (dere tror vel ikke dette blir noe problem, og at det er noe galt med hovedkortet som gjør at det ikke vil funke, siden USBene ikke virker?).

 

Har letet mye rundtom, men det jeg så på komplett.no for en stund siden selger de ikke lengre, og finner ikke noen andre :( Er ikke noe kjempe seriøs, og er bare på gøy, så tenker ikke å gå over 2000,- liksom!

 

Og en ting til..vil jeg kunne spille piano / gitar på høytalerene mine (og bruke programvare til å lage vreng / lyder), uten delay?

 

kan vel nevne at jeg har et Asus P5N-E SLI, nForce-650i SLI, ATX hovedkort, og kjører Windows 7...vet ikke om det har noe å si, men skader vel ikke å legge det til ^^

Endret av Losh
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det enkleste og billigste for deg tror jeg vil være og få fikset USB-ene. Det kan være noe så enkelt som at driveren har falt ut av systemet.

 

Da kan du kjøpe et eksternt lydkort og jeg vil anbefale Line6 lydkortene(!). Har det minste selv og er veldig fornøyd. Line6 produserer kvalitet. Er heller ikke så veldig dyrt.

 

Hvis du skal ha internt lydkort er det som regel dyrere og selvfølgelig begrenset plass og innganger.

Lenke til kommentar

Ser egentlig den!

Men har prøvd i timesvis å få det til, men ingenting vil virke(og pcen har blitt formatert minst 2 ganger siden jeg fikk det problemet)..har lite lyst å bytte ut hele hovedkortet liksom(har hørt folk med samme problem som har gjort det også uten suksess o.o), har ikke så alt for mye peilig på hardware :p Har foresten også koblet til en ny usb "hub" (?) til hovedkortet (med 2 nye utganger liksom) uten hell.

Endret av Losh
Lenke til kommentar

Lydproduksjon på en maskin med usb-trøbbel høres slitsomt ut. Du kan jo prøve et billig firewire-kort : http://evenstadmusikk.no/index.php?main_page=product_info&cPath=540&products_id=12627

 

 

 

 

Uansett er lydkort kjent for å være fiklete greier (jeg bruker et EMU usb-kort), og om ikke maskinen er stabil før du installerer det, vil den ikke bli noe hyggeligere å jobbe med etterpå. Om du tenker på et PCI-kort med breakout (frontpanel) koster disse gjerne mye mer for samme kvalitet som de eksterne.

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...