Gå til innhold

hva er den beste måten å få en hund til å lære å gjøre ifra seg ute og ikke inne?


Anbefalte innlegg

Jeg har lenge hatt lyst på en hund og har vært for-verdt for en førerhund et par år tilbake.

Og om jeg kjøper meg en valp, så ønsker jeg at den så tidlig som mulig kan gi tegn på at han vil gjøre ifra seg og at han forstår at han ikke får gjøre ifra seg inne. Hva er den beste veien til å dressere en hund slikt? Noen som har nevnt at man kunne ha tatt valpen i nakkeskinnet, dyttet snuten ned i avføringen/urinen og deretter dra den til døre og deretter ut. Syns jo selv at dette høres ganske brutalt ut, så derfor spør jeg litt rundt om det er bedre måter å lære en valp dette.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville aldri, aldri ha trykket snuten til hunden ned i skiten... Tror ikke det er noen positiv måte å forsøke å lære hunden at den ikke skal gjøre fra seg inne på.

 

Når jeg trente min gamle hund på dette tok jeg henne bare ut så ofte som jeg antok at hun måtte på do, og roset og koset når hun gjorde fra seg ute. Etter hvert begynte hun å gå bort til verandadøren når hun måtte på do. Det var alltid den veien vi gikk ut.

 

Men uhell skjer jo, de overser man bare. Man kan ikke kjefte på hunden i ettertid, da forstår de ikke hva det gjelder, og jeg synes ikke man skal kjefte om du fersker de "in-action" heller. Det er jo ikke negativt at den går på do, det er jo bare naturens gang.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

En god huskeregel er å ta ut hvalpen hver gang den har spist og drukket, og gå med den helt til den har gjort ifra seg. Gi den da ros og/eller en godbit.

Ta også hvalpen ut etter den har sovet, da er den som regel tissetrengt.

Kan være lurt å ha en avis liggende ved ytterdøren, for hunden vil forstå at den skal gå til døren når den vil ut, og kan ha uhell ved døren.

Er som sagt ingen vits i å kjefte på hunden hvis den har et "uhell", ros heller hunden når den gjør noe riktig, den lærer best av det. Bruk ordet Nei og Fy så skjeldent (eller aldri) som mulig. Da vil du få en trygg og glad hund.

Lykke til :D

Lenke til kommentar

Jeg tror egentlig det viktigste er å følge med og ta tegnene og få den ut når du tror den skal på do. Masse ros når den er flink å går på do ute :) Og som sagt: etter mat/drikke og etter den har lekt/sovet må den mest sannsynlig på do. Hvis det skjer et uhell inne vil jeg anbefale å vaske gulvet på åstedet med en sterk grønnsåpe/vann-blanding så du unngår at den tisser akkurat der igjen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...