Whiteman Skrevet 4. januar 2011 Del Skrevet 4. januar 2011 Hei, er en 15 år gammel gutt som går på et treningssenter. Spørsmålet mitt var om proteinpulver er faktisk politelig ? Har nemlig kjøpt Formula 80 Evolution fra treningssenteret mitt som inneholder proteiner fra melk og egg. Er det ikke like bra å ta et rått egg ? Lenke til kommentar
Whiteman Skrevet 4. januar 2011 Forfatter Del Skrevet 4. januar 2011 Ja, det viser seg at jeg har postet dette i feil forum. Er en nub, ble liksom medlem for 20min siden...Hvordan sletter jeg denne tråden ? Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 4. januar 2011 Del Skrevet 4. januar 2011 Du får ikke slettet det, men jeg kan se om jeg finner en bedre kategori og flytte den dit. Jeg har magiske moderatorkrefter og kan gjøre slikt. Lenke til kommentar
JUL Skrevet 7. januar 2011 Del Skrevet 7. januar 2011 Protein pulver i Norge er like pålitelig som melka den er laget av. Hvorfor vil du spise rå egg som smaker dritt? Stek/kok eggene, da vil du utnytte næringsstoffene bedre. Lenke til kommentar
Kazuo Skrevet 8. januar 2011 Del Skrevet 8. januar 2011 sjekk at protein pulveret ikke inneholder aspartam. ellers ville jeg også holdt meg unna soya protein. Lenke til kommentar
joakimz Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Er det ikke like bra å ta et rått egg ? har vel skrevet dette før men: du får i deg bare 50% av proteinet hvis du spiser det rått, så du må spise 2 egg for og få i deg like mye proteiner som om du hadde fått kokt det. "Biotin er et vannløselig vitamin i B-kompleksfamilien, og er viktig for omdanning av fett og protein i kroppen og helt nødvendig for at kroppen skal kunne nyttiggjøre seg av de andre B-vitaminene" Ved inntak av rå eggehvite over en lengre periode, kan føre til mangelsykdommer! dessuten smaker det dritt av råe egg, mye bedre og steke/koke de! Lenke til kommentar
Dufen Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Rå egg har for lange proteinkjeder til at kroppen klarer å nyttegjøre seg av de. Når man koker eller steker egg bryter man disse kjedene ned slik at de blir kortere og letter omsettelig i kroppen. Og ja, proteinpulver er pålitelig. Det er bare melk hvor de har dratt proteinene ut av melka og omgjort det til pulverform (sagt på en enkel måte). På en måte kan du sammenligne det med o`boy Lenke til kommentar
IceDale Skrevet 14. februar 2011 Del Skrevet 14. februar 2011 (endret) Rå egg har for lange proteinkjeder til at kroppen klarer å nyttegjøre seg av de. Når man koker eller steker egg bryter man disse kjedene ned slik at de blir kortere og letter omsettelig i kroppen. Og ja, proteinpulver er pålitelig. Det er bare melk hvor de har dratt proteinene ut av melka og omgjort det til pulverform (sagt på en enkel måte). På en måte kan du sammenligne det med o`boy Proteiner er aminosyrekjeder som ved hjelp av elektrostatisk binding, svovelbroer, hydrogenbindinger og hydrofob interaksjon danner tredimensjonale strukturer. Hydrofobe aminosyrer (ikke vannløselige) vil være "inni" den tredimensjonale strukturen, og derfor bidra til at et protein holder seg i løsning. Proteiner er som regel veldig følsomme for pH og temperatur, og vil felle ut (agregere) hvis man endrer disse to parameterne. Når du tilfører egget varme vil svovelbroer i proteinene brytes, tredimensjonale strukturer som beta-sheets og alpha helixer bryter sammen. Hydrofobe aminosyrer vil kommer i kontakt med vann og felle ut. (tenk olje/vann) For å "kutte" peptidsekvenser i kortere fragmenter vil en protease (enzymer som bryter ned proteiner. btw enzymer er proteiner) være bedre, som feks pepsin som finnes i magesyre. Har fint lite å si hvor lange aminosyresekvenser du spiser, de vil uansett felle ut ved den lave pHen i magesyren og kuttes av pepsin. Når det gjelder å spise rå egg vil du som nevnt få mangel på biotin. Det finnes i eggeplommer, men eggehvite vil paradoksalt nok hindre opptak av biotin i tarmen. (Ikke noe rev på vitaminer, men dama hadde noen gamle forelesningsnotater liggende.) Endret 14. februar 2011 av IceDale Lenke til kommentar
Dufen Skrevet 14. februar 2011 Del Skrevet 14. februar 2011 Akkurat som det at Volvo 240 av 1984 fjerde produksjon har doble justerbare fustasjeopphengsforkoblinger med direkte krysskabelkoblinger... 1 Lenke til kommentar
IceDale Skrevet 14. februar 2011 Del Skrevet 14. februar 2011 Hender jeg er innom her, og med en grad i proteinkjemi/biokjemi kan det lett bli teoretisk. Bottom line, jeg spier proteinpulver og kokte egg jeg også Lenke til kommentar
Dufen Skrevet 14. februar 2011 Del Skrevet 14. februar 2011 Jeg klarte med det lille jeg forstår av den terminologien å følge såvidt med på det du skrev Det jeg skrev var seff bare humbug... Men kokte egg er vel lettere tatt opp om jeg forsto det rett? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå