Gå til innhold

Er proteinpulver politelig ?


Anbefalte innlegg

Hei,

er en 15 år gammel gutt som går på et treningssenter.

 

Spørsmålet mitt var om proteinpulver er faktisk politelig ?

Har nemlig kjøpt Formula 80 Evolution fra treningssenteret mitt som inneholder proteiner fra melk og egg.

 

Er det ikke like bra å ta et rått egg ? :hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det ikke like bra å ta et rått egg ? :hmm:

 

har vel skrevet dette før men:

 

du får i deg bare 50% av proteinet hvis du spiser det rått, så du må spise 2 egg for og få i deg like mye proteiner som om du hadde fått kokt det. "Biotin er et vannløselig vitamin i B-kompleksfamilien, og er viktig for omdanning av fett og protein i kroppen og helt nødvendig for at kroppen skal kunne nyttiggjøre seg av de andre B-vitaminene"

 

Ved inntak av rå eggehvite over en lengre periode, kan føre til mangelsykdommer!

 

dessuten smaker det dritt av råe egg, mye bedre og steke/koke de!

Lenke til kommentar

Rå egg har for lange proteinkjeder til at kroppen klarer å nyttegjøre seg av de.

Når man koker eller steker egg bryter man disse kjedene ned slik at de blir kortere og letter omsettelig i kroppen.

 

Og ja, proteinpulver er pålitelig. Det er bare melk hvor de har dratt proteinene ut av melka og omgjort det til pulverform (sagt på en enkel måte).

På en måte kan du sammenligne det med o`boy :whistle:

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Rå egg har for lange proteinkjeder til at kroppen klarer å nyttegjøre seg av de.

Når man koker eller steker egg bryter man disse kjedene ned slik at de blir kortere og letter omsettelig i kroppen.

 

Og ja, proteinpulver er pålitelig. Det er bare melk hvor de har dratt proteinene ut av melka og omgjort det til pulverform (sagt på en enkel måte).

På en måte kan du sammenligne det med o`boy :whistle:

 

Proteiner er aminosyrekjeder som ved hjelp av elektrostatisk binding, svovelbroer, hydrogenbindinger og hydrofob interaksjon danner tredimensjonale strukturer.

 

Hydrofobe aminosyrer (ikke vannløselige) vil være "inni" den tredimensjonale strukturen, og derfor bidra til at et protein holder seg i løsning.

 

Proteiner er som regel veldig følsomme for pH og temperatur, og vil felle ut (agregere) hvis man endrer disse to parameterne.

Når du tilfører egget varme vil svovelbroer i proteinene brytes, tredimensjonale strukturer som beta-sheets og alpha helixer bryter sammen. Hydrofobe aminosyrer vil kommer i kontakt med vann og felle ut. (tenk olje/vann)

 

For å "kutte" peptidsekvenser i kortere fragmenter vil en protease (enzymer som bryter ned proteiner. btw enzymer er proteiner) være bedre, som feks pepsin som finnes i magesyre.

Har fint lite å si hvor lange aminosyresekvenser du spiser, de vil uansett felle ut ved den lave pHen i magesyren og kuttes av pepsin.

 

Når det gjelder å spise rå egg vil du som nevnt få mangel på biotin. Det finnes i eggeplommer, men eggehvite vil paradoksalt nok hindre opptak av biotin i tarmen. (Ikke noe rev på vitaminer, men dama hadde noen gamle forelesningsnotater liggende.)

Endret av IceDale
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...