Gå til innhold

Drømmejobben


Lexikat

Anbefalte innlegg

Sitter å følger med på verden, lurer egentlig på hva jeg har lyst til å gjøre resten av livet. jeg går vg2 byggfag for tiden, men vet ikke helt om det frister å bli noe innen byggebransjen! Så dere skjønner vel hva jeg skal fram til. Lurer på hvordan jeg skal klare å finne ut hva som er drømmejobben! Noen som føler seg truffet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest member-101642

Føler meg truffet. Har vurdert mange yrker, men klarer ikke å bestemme meg.

 

Dersom du ikke ønsker å bli noe innen byggfag, kan du gå allmennfagligpåbygging og få generell studiekompetanse. Videre finnes det mange interessante studier.

Lenke til kommentar

Jeg ville nok gått videre og kanskje tatt allmennfagligpåbygning slik som er nevnt over her om du er usikker, så har du ihvertfall en del muligheter hvis du finner ut at du kanskje heller vil studere noe helt annet enn det feltet du utdanner deg innen nå.

 

Personlig føler jeg meg ikke truffet, jeg har visst at jeg ville bli lærer siden jeg var seks år, men veien dit har vært ganske annerledes enn den jeg så for meg da jeg begynte på lærerhøgskolen for seks år siden. Jeg blir nok lærer, men antagelig innen andre felt enn hva jeg så for meg opprinnelig. Det tok litt tid for meg å finne ut av det, men jeg tror egentlig det bare er bra sånn sett.

Lenke til kommentar

Mitt råd er egentlig bare å finne et par-tre bransjer du ønsker å jobbe i, så finner du noen firma innen hver bransje. Disse har ofte egne karrieresider på nettet -- i hvert fall de litt større selskapene. Her kan du lese litt om hvilke arbeidsoppgaver som finnes innen firmaet og hvilken utdanning disse krever. Det var i hvert fall slik jeg fant ut hva som passet meg.

 

En ting er hva du vil studere, men en annen (og egentlig viktigere ting) er hva du kan bruke det til i arbeidslivet. Da synes jeg metoden over er ganske grei.

 

F.eks. hvis du ønsker å jobbe i oljebransjen, så kan du finne et par-tre store oljeservice- eller oljeselskaper:

 

http://www.jobbhalliburton.no

 

http://www.slb.com

 

http://www.statoil.com

 

http://www.maersk.com

 

Deretter går du inn på karrieresidene. Du finner da ut at disse ansetter geologer, geofysikere, petroleumsingeniører, maskiningeniører, elektroingeniører, automatikere, kjemiingeniører, matematikere, økonomer osv. ... Mange av disse sidene har ganske detaljerte beskrivelser av hvilken utdannelse du trenger for de forskjellige arbeidsoppgavene.

 

Så kan du sjekke gjennomsnittslønninger, f.eks. på Glassdoor.com, hvis du lurer på lønn, sjekke hvilke universiteter/høyskoler som tilbyr de forskjellige utdanningsveiene. Har du gått byggfag, har du mange muligheter til videreutdanning. Du kan ta forkurs til ingeniør, ta allmenn påbygg, tre-semesters-ordning mm.

 

Det er litt vanskelig å gi noe mer konkret enn dette, når du egentlig ikke har peiling på hva du vil gjøre videre, men kanskje dette kan gjøre deg litt klokere?

 

 

 

 

Lykke til i hvert fall. :)

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...