Gå til innhold

Informasjonstråd om BSU (Grensen hevet i 2014 - Oppdatert førstepost)


Anbefalte innlegg

Noen som vet sånn ca når (eventuelt) regjeringen øker grensene for enten inntak eller maks beløp for BSU? Hadde vært hyggelig om de hadde gjort endringer fra og med neste år, med muligheter for å sete inn 30.000 og 300.000 totalt.

Det har jo for så vidt vært varslet enda høyere økninger før, men den ble jo økt fom. 1.1.2014 så tviler på at det kommer så fort.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 7 måneder senere...

Jeg har akkurat nok på kontoen nå til å fylle opp BSU-kontoen, men så er det jo snart julaften, og må kjøpte gaver, som jo koster penger. Jeg får mer lønning den 31. desember. Er det da for sent å overføre den siste dagen i året? Jeg snakket med noen som sa at bankene stenger i juletider, og at overføringer gjort de siste dagene i året ikke blir gjennomført før på nyåret. Hva er riktig her?

Lenke til kommentar

Tips: Lån penger til julegaver for å sikre deg at du får betalt inn BSU i tide. Betalt lånet når lønna dukker opp. Noen hundrelapper i gebyrer og lånerenter er langt billigere enn å tape 5000 kr rett ut av vinduet fordi overføringen kom for sent. Mulig du har andre planer 31. desember kl 21.49 og kan drøye betalingen av lånet til dagene etter. Privat lån f.eks fra et familiemedlem er jo også en mulighet.

Lenke til kommentar

 

 

Teit at det kun går an å spare totalt kroner 200.000,- (+ 100.000,- i BSU2) i BSU.

 

Grensen skulle blitt satt opp til 400.000,- eller 500.000,-. Ferdig snakka.

Få vekk hele ordningen.

 

Teit gavepakke til de rikeste ungdommene

Ferdig snakka.

What? Dei rikaste får det dei treng av foreldre. BSU er knall for dei som ikkje har denne type privilegier og vil spare til bustad. Det er litt hjelp til dei som ikkje har ein million i året, men vil spare til bustad. Skatteletta og renta er godene for at ein sparar kroner dedikert til det formålet.

 

Ein kunne sagt mykje om ordninga burde utvidast, men eg ser gjerne at dei aukar det årlege innskotet. Skal ein fylle BSU så er det mange som ikkje brukar den til førstegangskjøp sidan dei ikkje vil avslutte den for tidleg.

Endret av Zeph
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Teit at det kun går an å spare totalt kroner 200.000,- (+ 100.000,- i BSU2) i BSU.

 

Grensen skulle blitt satt opp til 400.000,- eller 500.000,-. Ferdig snakka.

Få vekk hele ordningen.

 

Teit gavepakke til de rikeste ungdommene..

 

Ferdig snakka.

 

 

Gavepakke? Du får bare nytte av BSU hvis du tjener nok til å betale 5000 i skatt. Det er 60k bruttolønn. Det er de som jobber som tjener på BSU-ordningen, og det er en flott måte å få unge til å spare.

Lenke til kommentar

Hvis 700 000 får en skattereduksjon på 5 000 hver, betyr det at ordningen koster samfunnet flere milliarder i året i tapt skatt.

 

Det vi egentlig diskuterer nå er om disse pengene, hvor stort beløpet nå enn måtte være, kunne vært anvendt på en bedre måte.

 

Men dette er en stor diskusjon som vi neppe bør ta i full bredde i denne tråden, som handler om de praktiske sider ved ordningen.

Ferdig snakka :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det beste burde kanskje vært lik øvre grense, evt litt økt, men uten tak på årlig innskudd? Ie at du et år du tjener greit kan sette inn 75000 og få 15 i skattelette, mens du neste år setter inn 25 igjen.

Dette fordi boligprisene stiger raskere/mer enn folk rekker å spare. Det er, strengt talt, ikke mye man får for det beløpet man kan låne med 200k i egenkapital.

Endret av joneug
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...