Gå til innhold

Informasjonstråd om BSU (Grensen hevet i 2014 - Oppdatert førstepost)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 4 uker senere...

Har et par tusen på en BSU-konto som har stått i flere år uten endring og tjent opp noen hundre kroner i renter. Kommer ikke til å spare på lang tid, samt har vel ikke dratt nytte av skattefradrag ettersom jeg har holdt meg innen frigrensen, så jeg lurer på følgende: Hva kommer det til å koste meg å "avslutte" den kontoen? Bare rentene? Og blir den da avsluttet uten mulighet for gjenopprettelse senere? Godttar et rimelig tap.

Lenke til kommentar

Dersom du avslutter kontoen mister du retten til framtidig BSU-sparing. Du må også betale tilbake evt. skattefradrag, men jeg antar det bare gjelder dersom du faktisk har fått skattefradrag. Du får ut både renter og hovedstol.

 

Hvor gammel er du? Å avslutte BSU-konto er forferdelig dårlig butikk hvis du ikke er 100% sikker på at du ikke vil kunne spare nevneverdig før du er over 30.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

La oss si du tar masterutdanning, du er likevel ferdig utdannet som 26åring og kan da spare i 7-8 år til.

 

8x 25000kr =200.000kr spart + mye renter, og så får du 8x5000kr = 40.000kr fradrag på skatten. penger rett i lomma.

 

Innen du er fyllt 33år kan det jo også ha skjedd masse med Bsu ordningen, kanskje man kan spare 50.000kr pr år? hvem vet.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg er nå 31 år og har spart opp til maks 2 ganger. Først 150k så 200k. Jeg er heldig som har fått med meg 2 økninger (eller er det 3? innbiller meg at det var 100k når jeg begynte å spare og tror jeg måtte stoppe da også) men ser at jeg neppe kommer til å dra nytte av skattegevinsten ved senere økninger grunnet alderen nærmer seg 33. Hvorfor skal jeg da få lov til å sitte med pengene på en BSU-konto som har høyere rente en lånerenten? Jeg er ingen økonom, men jeg kan ikke fatte at noen andre en bankene vil tjene på en slik ordning. Hvis jeg har makset den ut, ikke har noe stort lån slik at jeg ikke trenger å bruke disse pengene på bolig så er jo det meningsløst. Ja, jeg har en sikkerhet med at hvis jeg en gang trenger mye penger så kan jeg ta disse ut med å øke lånet, ta ut penger og betale inn med BSU, men sjansen for å måtte gjøre noe slikt er minimal når man har betalt ned det meste av huslånet. De eneste som da er tjent med det er meg selv ved å ha en konto med skammelig høy sparerente og banken, som da har minimum 200k fra meg som de kan leke med ute i finansverden. Er det OK? Ja jeg tjener på det, men de satans bankene tjener også fett på å ha tusenvis av folk i samme situasjon som meg. De er avhengige av at folk har langsiktige spareavtaler, det er derfor man får høyere rente på sparekontoer med lugubre avtaler om maks årlig uttak og for ikke å snakke om BSU 2.0. Skal vi virkelig akseptere at banker tjener på dette? Det er ingen tvil om at det at man kan fortsette å ha BSU kontoen etter 33år er noe bankene står bak, og selvfølgelig fordi det er noe de tjener på. Kall meg rar, men jeg er faktisk imot at vi kan beholde rentebetingelsene etter 33 år så lenge bankene tjener på dette. Ser lett for meg at visse banker har den ordningen at man kan beholde BSU-kontoen etter 33 år, men renta detter ned til vanlig sparerente slik at jævlene tjener enda mer på deg.

Lenke til kommentar

Skjønte ikke helt hva du var sint på. Staten sponser bankene altfor mye uansett, det er forsåvidt sant. Men hvis du ikke engasjerer deg politisk for å endre det så ville jeg tatt BSU-renten så lenge jeg fikk den og sagt meg fornøyd med det uansett hva banken tjener på det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er nå 31 år og har spart opp til maks 2 ganger. Først 150k så 200k. Jeg er heldig som har fått med meg 2 økninger (eller er det 3?

 

Et tips hvis du har fylt opp bsu og bsu 2.0. er å opprette boligsparkonto i nordea. Tilsvarer en vanlig bsu 2.0, men man kan sette inn opp til 300 000 og man trenger ikke å ha bsu-konto i nordea.

 

Men tror ikke noe på at du har nådd 200k, rett og slett fordi det ikke er mulig. Økte fra 150k til 200k i år, og man kan sette inn maks 25 000 i året ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg leser innlegget på nytt og blir bare mer overrasket over hvor til de grader idiotisk det er.

 

Hvis du synes bankene er noen sataner er det vel bare å ikke sette inn penger der? Eventuelt ta dem ut? Du tjener på at du kan ha dem der, bankene tjener på at du kan ha dem der, og ingen taper på det. Skal din absurde moralske indignasjon gjøre at man forbyr banker å gi gode rentevilkår? Evt. at man tvinger de med BSU til å bruke pengene? Hva mener du egentlig man burde gjøre?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...