Gå til innhold

Kan man flytte windows med alle filer inkludert?


peace2

Anbefalte innlegg

Jeg har fått en bedre og raskere pc men ønsker ikke å forandre noe på strukturen jeg hadde før, å legge inn ny windows er bare til å glemme (jeg kommer aldri til å venne meg til en tom windows). det er snakk om å skru ut hardiskene fra den gamle (inkludert windows) hvis det går? (Det må være mulig?) Jeg tar seff hensynn til drivere (skal det være stort problem å justere på dem?)

Endret av peace2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Om du har XP vil du nesten 100% garantert få blåskjerm om du flytter disken fra en gammel pc til en ny pc med store hardware endringer, og det må det jo ha vært om du har fått en ny pc.

 

Vista/Win7 er noe lettere å flytte, men du kan også her risikere blåskjerm + at lisensen ikke er gyldig noe mer, om du ikke har kjøpt en fullversjon lisens da (altså du må ha kjøpt Windows i butikk/nett) Enhver lisens som fulgte med pcen er en OEM lisens, og vil da ikke fungere på den nye pcen.

 

Så jeg ville ikke ha brukt for mye penger eller tid på programmer som kloner disker osv, for du ender nok opp med å måtte legge inn Windows på nytt uansett.

Og det er det beste også, for da slipper du å ha en Windows med en masse hardware drivere til den gamle hardwaren som kan skape problemer senere også.

Lenke til kommentar

pc-ene har samme merke , nesten samme type , bare at den nyere er mer stillegående, bedre med RAM + god med kjøling.(som ikk er så vansklig å flytte over) .... det dreier seg om win xp sp3 (full versjon)

 

ER det et annet hovedkort så vil du 90% garantert få problemer.

Har du tid og kunnskap til ett slikt prosjekt, så er det jo verdt forsøket.

Du må da kunne takle at windows tryner totalt, og du må ha tatt backup av alle viktige filer, dokumenter, musikk osv før du begynner. Husk også å ha kopi av alle programmer og spill etc du bruker, og ha lisensene i orden.

Bruker du den fysiske disken fra den gamle pcen, vil trolig ikke Windows funke om du setter den gamle disken tilbake i den gamle pcen etter å ha prøvd heller. Så kloning av disk er å anbefale, så har du i alle fall noe som funker.

 

Husk også å ha Windows lisensen klar, for du må nok ringe MS for å aktivere Windows XP på nytt.

 

Helt seriøst hadde jeg valgt å legge inn XP på nytt av på den nye pcen. Du får da en helt ren installasjon med kun de riktige driverene, og du får sjansen til å rydde opp i Windows som du bør gjøre en gang i blant.

Lenke til kommentar

Ok!, hvist det er sånn så er det kanskje bedre med ny xp. men som sagt finnes ikke det et program som henter inn ALLE "brukerens-filer" fra gamole pc-en over til den nye?

 

programmet skal kunne kopiere filene automatisk på denne måten:

*Desktop_gamle_pc -> desktop_nye_pc

Mine dokumenter -> Mine dokumenter

osv.....

osv.....

 

* kanskje til og med installere programmer slik det var før (er usikker på om dette går)

 

 

så man kan la pc-en(e) kjøre mens man er ute en tur /om natta når man legger seg...

Lenke til kommentar

Da blir det kloning...du får ikke installert programmer osv med de filoverførings programmene som er der ute.

Hele vitsen med en ny XP blir jo borte om alt av filer blir overført, og det er lenge siden Microsoft og alle andre programvare selskaper (så og si) kun la filer til et program i programfil mappen. Nå ligger det filer her og der, samt henvisninger i registret osv, disse vil du ikke få kopiert sammen med filene. Så da er du like langt.

 

Har du så sinnsykt mye at du ikke bare kan installere alt på nytt? Selv har jeg ganske mye programvare, men formaterer pcen 1-2 ganger per år minst (alle pcene jeg bruker til daglig).

Det tar jo bare 3-4 timer max om du har oversikt over hva du trenger og ikke surfer på et analogt 28.8 modem.

Endret av myhken
Lenke til kommentar

er synsikt mye ja, er lei av at pc-en begynner å gå tregt egentlig, jeg formaterer kjeldent , har kjørt samme windows i ca 3 år nå... derfor er jeg såpass vandt med hvor ting ligger;P blir sikkert rotete når jeg kopierer inn filer i ny windows , men er ikke det farligste! :tease:

Lenke til kommentar

Maskinen din vil jo gå tregt om du har fyllt den med filer og programmer og aldri formaterer.

I stedet for å bruke masse tid på denne tråden, hvorfor ikke bare legge inn Windows XP på den nye pcen. Så har du en start.

Så overfører du filer som bilder, dokumenter, musikk etc.

 

Så installerer du de programene du faktisk trenger, og før du vet ordet av det har du en fungerende XP installasjon, som er en del raskere enn den gamle.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...