Redak Tøren Skrevet 16. desember 2010 Del Skrevet 16. desember 2010 Hvilken saus anbefaler dere? Lenke til kommentar
Redak Tøren Skrevet 16. desember 2010 Forfatter Del Skrevet 16. desember 2010 Til hva som helst? Jeg vil ha tips om saus, også lage middag deretter Lenke til kommentar
Redak Tøren Skrevet 16. desember 2010 Forfatter Del Skrevet 16. desember 2010 Den var ikke så spennende, men jeg kan jo piffe den opp med chili? Lenke til kommentar
Complexity Skrevet 16. desember 2010 Del Skrevet 16. desember 2010 Bernesaus (eller hvordan det nå enn skrives) Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 16. desember 2010 Del Skrevet 16. desember 2010 En pleier som regel å velge saus til noe; Ikke noe til saus. Lenke til kommentar
Baranladion Skrevet 16. desember 2010 Del Skrevet 16. desember 2010 Vaniljesaus er digg 1 Lenke til kommentar
Gjest Slettet+981723478 Skrevet 16. desember 2010 Del Skrevet 16. desember 2010 Det beste jeg kan få servert (til biff) er Roquefort(blåmuggost)-saus! Lenke til kommentar
MilKman' Skrevet 20. desember 2010 Del Skrevet 20. desember 2010 Brunsaus, peppersaus og bernaise-saus er mine favoritter : ) Lenke til kommentar
RDJ Skrevet 20. desember 2010 Del Skrevet 20. desember 2010 Viltsaus! Fytti, spiste det hos exen en gang. Viltsaus til juleskinke er foodgazm. Lenke til kommentar
Redak Tøren Skrevet 22. desember 2010 Forfatter Del Skrevet 22. desember 2010 Mange gode sausetips Da skal jeg finne en rett som passer til viltsaus Lenke til kommentar
ChristR Skrevet 22. desember 2010 Del Skrevet 22. desember 2010 (endret) Jeg lager peppersaus (Toro-pose), men bruker fløte i stedet for vann. Det er min favoritt! Endret 22. desember 2010 av ChristR Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 23. desember 2010 Del Skrevet 23. desember 2010 Denne tråden... Lenke til kommentar
The Doctor Skrevet 23. desember 2010 Del Skrevet 23. desember 2010 Hollandaise saus. /thread. Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 23. desember 2010 Del Skrevet 23. desember 2010 For det første. Noen grunnregler når det gjelder saus. # 1: Sausen må ikke være brun, tykk eller lignende. # 2: Retten skal ikke druknes i saus, sausen er der for å parfymere retten. # 3: Saus kan være alt fra en enkel olivenolje til en komplisert saus laget av kraft redusert over mange timer med 20 forskjellige ingredienser. # 4: Ikke alle retter trenger en saus. Det samme gjelder potet, eller annet metningsgarnityr. KISS - Keep It Simple Stupid Da jeg regner med de fleste har nok kunnskap til å lage hvit og brun grunnsaus skal jeg heller prøve å lære folk noen enklere, mer spennende og mye mer smakfulle sauser og gi noen eksempler på smakstilsetninger. Vinaigrette - En basisvinaigrette som passer ypperlig til lette retter som salater, kyllingretter el. Den tar 30 sekunder å lage og smaker nydelig! Kan smakes til med det meste. Litt sennep, balsamicoeddik istedet for hvitvinseddik. Sitron, lime, appelsin, klementin, the list goes on. Man tager: 3 ss extra virgin olivenolje 1 ss hvitvinseddik salt og pepper Man gjør: Pisk sammen i en glassbolle til den blir litt tykk. Beurre Blanc - En smørsaus, men lettere både i smak, konsistens og vanskelighetsgrad enn bearnaise. Denne passer ypperlig til fisk og sjømat. Kan også smakes til i det uendelige. Men hvorfor overdrive når du bare kan smake til med salt, pepper og sitron. Nydelig. Man tager: En halv sjalottløk Ett fedd hvitløk En dash hvitvin og hvitvinseddik Usaltet smør i terninger (Kalde) Salt og pepper Sitron Man gjør: Stek løken og hvitløken blank på lav varme. Skru opp varmen og ha i hvitvinen og hvitvinseddiken Reduser godt Ta den av varmen og pisk inn smøret litt om gangen. Smak til med det du måtte ønske. Hollandaise - Blitt nevnt, og med god grunn. Kan jo like godt ha med oppskriften på den, og noen av dens barn: Bearnaise og Choron. Man tager Litt sjalottløk En dash hvitvin og hvitvinseddik salt og pepper 1 eggeplomme 100 g klarnet smør sitronsaft Man gjør Stek sjalottløken blank Ha i hvitvin og hvitvinseddik Reduser Ha i eggeplomme og ta av varmen, pisk luftig. Spe FORSIKTIG med smøret. Etterhvert som du sper kan du øke hastigheten på speingen. Smak til med salt, pepper og sitron. Vil du ha bearnaise tilsetter du estragon og kjørvel Vil du ha Choronsaus kan du røre inn litt tomatpure og sukker En spennende litt mer tidkrevende variant er å bruke nøttesmør istedet for klarnet smør. Da har du smøret i panne og har det på lav varme til det blir lett brunt og får en nøtteaktig aroma. Soyasmør Nok en smørsaus som passer veldig godt til fiskeretter. Man tager: Litt finhakket sjalottløk Litt finhakket hvitløk Litt finhakket chili Litt sitronsaft 4 ss smør 2 ss soyasaus Man gjør Bland alle ingrediensene og la surre til smøret er brunet - Tilsett soyasausen tilslutt. 4 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå