Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Firmakjøp med privattrekk


amundsf

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Spørsmålet under i denne poster er for type GPS e.l. Dette er jo noe som mange har bruk for i jobben (type konsulent, selger etc.). Men det er kanskje ikke en typisk ting som man får gratis dekket av bedriften når benytter privat bil i jobben, i motsetning til telefon, PC etc. som man gjerne får gratis.

 

Normalt er det jo slik at hvis en ansatt kjøper noe av bedriften så må denne koste noe mer enn innkjøpsprisen til bedriften. Hvis ikke blir man vel skattepliktig? Eller noe sånt? Også må den ansatte selvsagt betale mva på varen.

 

Hvordan er dette for en ting som man også har behov for i jobben?

 

Sett f.eks. en GPS som koster 2.500 inkl. mva.

Når trekker fra mva. og skatt (forutsatt at bedriften går med overskudd) så koster jo denne GPS'en bedriften under 1.500 kroner.

 

Kan bedriften da f.eks. tilby denne til ansatte for 1.000,-? Som et slags "gebyr".

Da koster det bedriften bare 400-500, mens den ansatte sparer 1.500.

 

 

PS! Jeg bemerker at dette spørsmålet stilles under forutsettning av at det er en ting som man åpenbart har behov for i jobben!

 

Antar dette kanskje ikke er mulig/lovlig. Men det hadde jo vært en veldig bra mulighet for ting som man faktisk har behov for i jobben, men som bedriften kanskje ikke ønsker å dekke hele summen.

 

 

På forhånd takk for svar! :)

 

- Amund

Endret av amundsf
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om det dreier seg om en gjenstand du åpenbart har behov for i jobben burde det være like åpenbart at arbeidsgiver dekker denne gjenstanden.

 

En annen sak er at om bedriften kjøper varen og "spleiser" med deg i ettertid gjelder vel ikke forbrukerkjøpsloven med de reklamasjonsrettigheter som faller under denne.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...