Gå til innhold

Bannetråden v3


Latias

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Banner CM fordi Kake er på norsk et samlebegrep for en rekke typer mat, hovedsakelig bakverk og konditorvarer. I alminnelig forståelse er kake enkonditorvare som vanligvis brukes som festmat eller dessert.

En kake består som regel av grunnelementer som mel, melk, sukker, smør og egg, og ut ifra dette kan man blande inn nærsagt hva som helst. Kaker finnes i en rekke varianter, for eksempel bløtkake (kremkake eller marsipankake, som er en bløtkake med marsipanlokk),kransekake, sjokoladekake, eplekake eller krokankake. Kaker kan også være mindre og kjekslignende, som pepperkaker.

220px-Birthday_cake.jpg
magnify-clip.png
Bursdagskake

Kaker blir gjerne brukt til servering ved selskapeligheter, og det er tradisjon i Norge underfødselsdager å servere bløtkake, gjerne med jubilantens navn, alder, eller en bursdagshilsen påskrevet. Påskriften kan stå sammen med pynt, som marsipanroser, eller små kakelys.

Feiring av jul er tradisjonelt knyttet til god mat, og julebaksten består også tradisjonelt av kakebakst. Julekaker for eksempel en gjærbakst, mens sandkaker, og pepperkaker er tradisjonelle småkaker.

Mens kake på norsk er et romslig begrep som kan innbefatte mange forskjellige bakverk ogkonditorvarer har andre språk mer avgrensede betydninger. Kake er for eksempel ikke synonymt med amerikansk cake, da dette hovedsakelig innbefatter bløtkakevarianter, mens andre kaker der klassifiseres som f.eks. cookies, pies, shortbreads eller brownies.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...