Gå til innhold

Komme seg ut, gjøre det man ønsker. Friluft..


phpnuke

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg er den personen som egentlig liker friluft, fjell, gåing, frisk luft og alt det der. Liker å se på Lars Monsen og de uteliv karene. Ønsker jeg selv var en sånn kar. Virker som et avslappet liv å ligge ute i skogen en kveld og slappe av med bålet.

 

Har så lyst å slippe meg løs på å komme meg ut i skogen. Akkurat det å ligge i telt på svarteste natten skremmer ikke meg. Men det er det å virkelig komme seg ut å gjennomføre det. Er det noen som har vært hvor jeg er nå? Trenger tips.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kanskje du skal starte i det små? Med en gang du snakker om overnatting så blir det et lite prosjekt av det og da blir terskelen høyere. Bare kle på deg og gå en liten tur i skogen. For korte turer trenger du ikke mer enn det du får plass til i jakkelommene: Kart og kompass(GPS?), kniv, lighter, lommelykt, noe å sitte på samt mat og drikke. :)

 

For motivasjonens skyld så bør du passe på 'komforten'. Ha gjerne med litt 'luksusmat' så du virkelig kan kose deg når du raster. Skaff nye klær/sko hvis de du har er for dårlige. Dårlig utstyr kan drepe motivasjonen og er i verste fall direkte farlig så du vil helst oppdage hva som duger og ikke mens du fortsatt har kort vei hjem...

 

 

Så kan du øke på etterhvert som du finner ut av friluftslivet, skaff en sekk for korte turer, kanskje en større en for lengre turer, telt, sovepose osv. Lista over utstyr du kan skaffe deg er laang. :)

Lenke til kommentar

Jeg er med på tanken, har fått noen skikkelig fine turer de siste årene. Men i det siste har det blitt mye annet. Bare til å sette seg ned å planlegge en tur :) Det kan være kjekt å planlegge turen grundig selv om det er en kort tur (ettermiddagstur).

 

Personlig anbefaler jeg å ta paraglidingkurs :) Når solsteiken står frister det lite å gå ned fra fjellene, da er det finere å kunne få turen opp for så å seile ned igjen :)

Lenke til kommentar

Det som satte meg i gang med å komme meg ut, var at jeg satt meg et mål. Vet ikke om alle kommuner har dette, og kommer jo selvfølgelig an på terenget der du bor, men jeg startet med toppturer. Kjøpte kart over kommunen og satte meg som mål å komme meg opp på flest mulig av de 10 høyeste toppene.

 

Her jeg bor er de høyeste toppene bare 6-700 meter og maksimalt 1-1,5 timer fra der man parkerer bilen. Men var for meg et fint sted å begynne.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...