Gå til innhold

Installere egne batterier i LCD skjerm?


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg har en 10" touchscreen jeg gjerne skulle hatt til å fungere uten egen tilførsel av strøm. Skjermen er relativt stor og det er fint mulig å putte 8 standard AA batterier i den, antagelig plass til 16stk også, men jeg lurer litt på hvordan dette vil fungere i praksis? Skjermen går på 12V så jeg tenkte å installere 8 (eller 16) oppladbare AA batterier i serie for så å lodde de til strømkontakten innvendig. Dette vil jo gi 12V, men hvordan er det å lade de opp igjen? Hvor høy spenning trenger de for dette?

 

Det står at skjermen bruker ca. 10-12W, altså rundt 1A. Hvis jeg stoler blindt på kapasiteten til disse batteriene (varierer vel fra 2100 til 2500 mAh) vil jeg kunne bruke skjermen i et par timer før den må lades opp igjen, men hvordan tror dere dette blir i praksis?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Oppladbare batterier er ikke 1,5V, men 1,2V nominell spenning så 8 stykk vil ikke gi 12V, men 9.6V. Du trenger 10 for å få 12V.

 

Men dette er ikke hele sannheten heller. Et pååladbart NiMH batteri har en spenning mellom 1.4 og 1.0V under bruk. Normalt detter spenningen raskt fra 1.4 til ca 1.2 hvor den er det meste av tiden, så raskt til fra 1.2 og ned til "tom spenning" på ca 1.0V.

 

Så hvis skjermen krever stabil nøyaktig 12V vil ikke dette funkere veldig bra. Lading er et annet problem. Ved lading av NiMH batterier kan spenningen være så høy som 1.7V per celle, så for å lade 10 batterier i serie trenger du 17V, noe som er langt over de 12Vene du skal ha. Med andre ord så må du ta ut batteriene for å lade de.

Lenke til kommentar

Å ta de ut kan blir litt tungvindt ja. Skjermen trenger ikke nøyaktig 12V, den fungerer fint på de 14,6 (?) voltene den fikk fra dynamoen i bilen min. Jeg leste også at slike NiMH batterier ikke er så lette å lade opp, at gjerne en god lader endrer strømmen og spenningen etterhvert som tiden går, og at noen til og med tar temperaturen på batteriet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...