Gå til innhold

Noen matkjemikere her? Spørsmål om natron


Anbefalte innlegg

Jeg har nettopp oppdaget natron og dets bruksområder.

Jeg har oppskrifter som oftest krever at du blander det med eplecidereddik, fordi natriumbikarbonat nøytraliserer syre og frigjør karbondioksid. Derfor lurer jeg på; fungerer det bedre med sterkere syrer?

 

Det er ekstremt effektivt til heving, når blandet med eplecidereddik, men vil det fungere bedre hvis blandet med noe sterkt som 35 prosent ren klar eddik? Og da dårligere med sitronsaft for eksempel?

 

Eller vil det fungere likt uansett hva slags syre man bruker? Eller er det noen syrer som er sterkere enn natronen og heller bryter det ned?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...