Gå til innhold

Pumpe anbefaling og viftestyring.


Anbefalte innlegg

Jeg holder på å planlegge en ny vannkjølt pc. Jeg vil vannkjøle fordi jeg vil ha en absolutt og komplett stillegående pc, så langt det lar seg gjøre med high end skjermkort og cpu. Den må også være mobil nok til at jeg kan ta den med på LAN.

 

Jeg vil bruke Lian-li PC-P50BSCAND, det kabinettet som microplex har modifisert for vannkjøling. Jeg vil montere en av disse på siden: Alphacool Cape Cora HF 1042 silber

I tillegg til 2x140 radiatoren i toppen. Hovedkort, CPU og GPU(er) vil bli vannkjølt.

 

Jeg ønsker å bruke EK-bay spin reservoar, siden det lett lar meg følge med på veskenivå og kvalitet/farge, montere denne så høyt som mulig for lettere å lufte ut, muligens lage en fillcap oppå casen til å fylle på i, men det ser jeg når den tid kommer.

 

Jeg vil montere pumpen i bunn av kabinettet rett ved PSU, pumpen må ha gjengeforbindelser så jeg kan bruke albuer hvis nødvendig, Den skal monteres på vibrasjonsdempere og må være så stillegående som mulig. Jeg har en DDC pumpe i min nåværende maskin og har ikke noe negativt å utsette på den, men vil gjerne ha forslag.

 

Her kommer utfordringen: Jeg vil at de to viftene som hører til 2x140 radiatoren i toppen normalt skal være stoppet, og ikke starte før vanntempraturen kommer opp mot 50-55 grader, og stoppe igjen ved 40-45 grader. Vil helst kunne justere dette selv.

Er det noen som har vert borti en slik temperaturstyring?

Jeg skal ikke overklokke noe, bare ha maksimal stillhet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

D5/mcp655 er vel egentlig mer stillegående i utgangspunktet enn dcc så vidt jeg har forstått etter endel timer tråling av reviews.

 

Aquaero er en ganske komplisert styring som også kan styre en d5(med powerbooster på aquaeroen), mulig den kan kontrollere dcc også, det vet jeg ikke noe om, jeg har en aquaero selv, men den er ikke montert enda så jeg har ikke fått testet den. ellers har jo mcubed bigng også fått ganske gode kritikker. Forsto ikke helt om du ville kontrollere viftene selv utifra temp eller om du ville at det skulle bli gjort automatisk. De to nevnte viftestyringene over skal i hvertfall i teorien gjøre det du spør etter om det skal bli gjort automatisk, men da må du ha temp sensor tilkoblet viftestyringen selvfølgelig.

 

Har forresten cape cora montert i skrivende stund, 10 stk slike rør, samme som du linket bare i sort. Kjøler skjermkort(5770), cpu(intel E8400) og chipset, 36-38 grader ved normalt bruk av pc. klarer kjøle riggen min ved gaming også, men da blir temp opp mot 60 grader. Har ingen vifter i det heletatt, men kabinettet mitt er åpent.

Lenke til kommentar

Jeg planlegger å ha 2x 6870 gpuer vannkjølt + sannsynligvis den nye bulldozer prosessoren fra AMD. blir vel en 125W tdp på den tenker jeg, 25W på chipset og 2x 190W på skjermkortene. Det blir for mye for de cape cora rørene alene, men jeg kan tåle litt viftestøy når jeg spiller. Jeg vil bare den skal være stille når jeg hører på musikk og surfer på nettet. Det er mulig at jeg bare går for svært stillegående vifter og driter i reguleringen.

 

Men jeg vil at pcen skal kunne stå på 24/7 uten at jeg trenger å bekymre meg hvis pumpa stopper eller det oppstår lekkasje. Derfor burde det være noe som automatisk slo pcen av i tilfelle flowen forsvinner eller blir for lav. Har sett litt på den AC aquastream XT men den er dyr og stor. så vet jeg heller ikke om den er særlig stillegående.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...