Gå til innhold

Katten vår vekker dattera vår hver natt


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Vi har ei datter på 2 år som NEKTER å sove med døren lukket. Da blir hun helt hysterisk. Det er helt greit for oss at hun sover med døra oppe.

 

MEN i det siste så har katten vår begynt å gå inn på rommet hennes og legge seg oppå henne. Og da vokner hun. Jeg er redd for at hun i værste fall skal bli kvalt fordi katten legger seg på ansiktet hennes (har jo hørt skrekk historiene) - men det er vel ingen fare når hun er 2 år gammel håper jeg.

 

Uansett så blir datteren vår vekt, og da blir vi vekt. Utrolig irriterende.

 

Hva kan vi gjøre for å få katta til å holde seg unna senga til datteren vår?!

 

Har prøvd å sperre av trappa med lekegrind og diverse men katta bare sniker seg rundt eller hopper over uansett. Den kan hoppe utrolig høyt, og den er jo helt lydløs den katta... Skikkelig ninja-cat!

 

Håper noen har gode tips =)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det finnes jo slike ting man kan ha i hagen om man er plaget av katter. Et eller annet lukt eller noe som gjør de holder seg unna. Kan jo kanskje ha noe sånt på rommet? Vet ikke om man som menneske merker det, eller om det funker innendørs..

 

Om det er helt krise kan man jo avlive dyret. Eventuelt katten om man ønsker å beholde ungen.

 

Velkommen til forumet. :)

Endret av Matsemann
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Det enkleste er unektelig å venne jenta til å sove med døra lukket. Katten synes tydeligvis det er fint i senga hennes, og hører nok ikke på fornuft. Å lage til et sted katten liker så godt at den slutter å hoppe opp i senga er mulig, men av erfaring er ikke katter spesielt begeistret for den slags tilrettelegging.

Lenke til kommentar

Vi har sånn spray som vi har tatt på sofaen, så den ikke skal klore den opp! Jeg prøver å dusje senge-kanten til dattera vår og inngangsdøra til rommet med dette ikveld. Men jeg skal lese litt før jeg dusjer senga for å forsikre meg om at det ikke er helseskadelig for mennesker(barn) å puste inn. Den er helt luktfri for mennesker ihvertfall. Kanskje katta ikke gidder å ligge der mer hvis det stinker! Bra tips! :)

 

Ellers tror jeg det vil være svært vanskelig å venne dattera vår til å sove med døra igjen nå. Vi har en unge til som er litt mindre som blir vekt når hun gråter/hyler pga døra er igjen. Det er ganske slitsomt hjemme om dagen, og da er nattesøvn GULL VERDT (småbarns foreldre vet nok godt hva jeg prater om...) :)

Lenke til kommentar

Det her er ikke noe å lure på. Man plasserer katten i et annet rom med døren lukket, eller lukker døren til soverommet. Hun kan nekte så mye hun vil, hun er 2 år og har ikke noe hun skulle ha sagt.

 

Eeh, har du barn? sikkert ikke så lett å forstå situasjonen hvis du ikke har barn :)

 

Det blir feil å tvinge ett barn til å sove med døren lukket, hvis hun blir redd av det og føler seg utilpass. Dette har både barnehage og helsesøster gitt klar beskjed om, og i tillegg er vi enige i det og ønsker ikke å tvinge henne til å sove med døren lukket.

 

Når det gjelder kattesand og pælme katten ned i kjellerstua (som da er eneste alternativ til rom i vårt tilfelle) skal vi vurdere det som siste alternativ, men vi stiller oss negative til lukten (av tidligere erfaring). :-)

 

På bakgrunn av dette prøver vi ut andre løsninger først.

Lenke til kommentar

Hiv katten ut om natta?

 

Bare katten har et greit sted å legge seg utendørs der den er i ly for vær og vind, så har den det helt fint ute.

 

Jeg kan ikke så mye om katter. Har foreslått det for dama for jeg er ikke så veldig begeistret for katten skal jeg være helt ærlig :p

 

Men vil katten fryse og "lide" når det er minusgrader ute eller vil den klare seg helt fint? Jeg ser naboen har katta ute om natta iblandt..

Lenke til kommentar

Prøv og legg noe appelsinskall i senga. En i familien er allergisk mot katt, og nabokatta kom hele tiden og la seg i stolen. Så vi la appelsinskall i stolen når vi ikke brukte den, og da kom katta aldri og la seg i stolen vår.

 

PS! ikke la appelsinskallet ligge ved ansiktet. Da vil det ikke lukte så godt for den lille jenta. La heller det ligge ved fotenden. Prøv :) ikke sikkert at det går. Jeg vet egentli ikke om det går, og jeg vet ikke om det lager stygge flekker, eller om det vil stinke over hele rommet. bare ikke la det ligge mer en 1 natt. vis ikke blir det gammelt og ekkelt.

Lenke til kommentar

Katter klarer seg helt fint selv om det er noen minusgrader. Bare sørg for at den har et lite hus eller lignende med noe mykt å ligge på, så den har et sted som er fritt for snø, regn og vind.

 

Hvis det blir noen netter med virkelig uvær og mer enn 20 minusgrader kan dere heller la katten være inne en natt eller to.

Lenke til kommentar

Litt av greia med å stenge inne en katt som er vant til å gjøre fra seg ute er at den da bruker kattedoen som siste utvei. Pass på at katten får ut et tur om kvelden, og tidlig på morgenen, og plutselig så blir ikke luktproblemet fra en nesten ubrukt kattedo stort.

 

Her hender det litt for ofte at katten blir stengt ute fra kattedoen hele natten - og det går bra.

 

Har du noen mulighet for å lage et sted der katten trives bedre enn i barnesengen? Det kan faktisk være så enkelt som å legge fram et fint pledd på en stol i samme rom.

 

Å kaste ut katten om natten er ikke spesielt bra. Det går til nøds om katten har tykk og egnelig pels - men selv da så er det ikke snilt gjort. Forøvrig så er det større risiko for at katten er uforsiktig i forbindelse med veier og lignende på natten - siden det ligger naturlig for de å være aktive midt på natten.

 

Se an vinteren der du bor før du kaster ut katten hele natten. Tenk også over hvor katten ender opp hen om den ender opp med å lete etter tak over hodet midt på natten. Havner den i naboens garasje? Må den gå langt for å finne et sted den kan ligge skjermet fra omgivelsene? Her har katten mulighet til å krype inn i låven om det skulle bli for kaldt - men ikke alle katter har det så enkelt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...