Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Går rundt å bekymrer meg for testikkelkreft


Gjest Trådstarter

Anbefalte innlegg

Gjest Trådstarter

Hei. For tre månder siden, gjennomførte jeg en testikkel operasjon.

Operasjonen gikk ut på å binde den ene testikkelen fast nede i pungen med en trå. Dette var fordi den hoppet opp og festet seg ofte. Da endte det med at jeg måtte klemme den ned igjen og det gjorde utrolig vondt. Så hele poenge med operasjonen var binde den slik at jeg unngikk dette.

 

Under operasjonen lå jeg våken men følte ingenting pågrunn av god lokalbedøvelse. Operasjonen var velykket og kirurgen sa at jeg kunne føle store smerter de kommende ukene. Dette var selvfølgelig pågrunn av operasjonen.

 

Etter noen uker gikk dette borte, men nå for to uker siden fikk jeg ekstreme smarter. De varte i flere timer. Problemet var bare at det så helt fint ut, selv med eksterme smerter. Testikkelen lå også på plass. Dagen etterpå tok jeg kontakt med den nye fastlegen min i studentbyen. Han mente at det var helt normalt å ha smerter?

 

I motsetning til dette så sa kirurgen inne på sykehuset til meg, at dersom jeg fikk problemer. Så var det bare å ta kontakt i etterkant.

 

Etter legebesøket har jeg hatt smerter igjen denne kvelden. Å det er i samme testikkel hver gang. Den hun opererte.

 

Jeg har lest på nettet at folk med denne testikkel diagnosen som jeg hadde. (Testikkel som hopper opp og ned) Har større sjanse for å få testikkelkreft. Dette bekymrer meg. Jeg er bare 20 år og har liten lyst til å dø nå.

 

1. Bør jeg ta kontakt med kirurgen? Etter to kraftige episoder med smerter i denne testikkelen. Som var tre månder etter operasjonen som nevnt.

 

2. Hva er sjansen for at jeg har kreft i denne testikkelen? De tok ultralyd av den før jeg opererte og da var den helt fin. Denne ultralyden ble tatt 6 månde før operasjon, pågrunn av ventetid.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Siden du går rundt å bekymrer deg vil jeg anbefale deg å ta kontakt med denne kirurgen. Sannsynligvis har du nok ikke testikkelkreft, men om du skulle ha det er det nesten 100 prosent sjanse for å bli frisk siden det er så lett å fjerne. Så ta kontakt, sjekk hva det er så fort som mulig. Er testikkelen hoven eller hardere enn tvillingen? En annen symprom er en svulst ca på størrelsen med en ert på testikkelen det gjelder. Selv om du skulle ha en slik er det ikke usansynlig at det er en godartet svulst, alså ikke en farlig en. Men jeg råder deg å ringe legen first ting in the morning, man vil jo ha ordan på utstyret! Lykke til, det ordner seg nok. :)

Endret av krangel.no
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...