Gå til innhold

Oppvarming av utendørs kattehus


Anbefalte innlegg

Det har seg slik at jeg er uhorvelig glad i katter. Men jeg er også allergisk mot de, så jeg kan ikke ha katt. Det som derimot går an er at katter har meg, og det er vel det som er best beskrivelig i denne situasjonen. For utenfor mitt nye hus (og leilighet) har det slått seg til en mammapus (Mor Murre) og en barnepus (ukjent kjønn, heter Sofus for nå), og de får mat og husly mot at de bare holder seg der de er.

 

Bilder av kattehuset:

http://meitemark.net/bilder/kattehus/DSCN0074.JPG Med Murre og Sofus

http://meitemark.net/bilder/kattehus/DSCN0063.JPG

http://meitemark.net/bilder/kattehus/DSCN0080.JPG

http://meitemark.net/bilder/kattehus/DSCN0078.JPG fra siden

http://meitemark.net/bilder/kattehus/DSCN0062.JPG

 

Det som ikke vises på disse bildene er 20 cm snø og juletrebelysningen de har. Huset er inni et europris hundebur og består av 5cm isopor som vegger, samt at gulv og langveggene har et ekstra lag med ull gulvteppe. 2 stk inn/utganger og et vindu av plexiglass. Taket de har er 2x bølgeblikkplater surret fast og neddynget med takstein. At det er solid er bevist, det har overlevd rimelig heftige stormer til nå. Over seg har huset to digre grantrær som hindrer for mye snø fra oversiden.

 

Tingen er bare det at det er ganske kaldt ute, og jeg skulle gjerne kunne sikret disse små gjestene mine at de faktisk hadde litt lunk slik at de kan forlate huset og komme tilbake uten å fryse like mye ute som inne. Problemet er at siden det er isopor hele veien, så kan jeg ikke bruke mye varme. Jeg har hørt og lest at det skal finnes varmeplater for slikt bruk, egentlig beregnet til hunder, men katter skulle vel kunne bruke det også helt fint. En oppvarmet vannskål kunne sikkert også vært fornuftig. Men så var det å finne nettbutikker som selger slikt.

 

Noen som har noen videre forslag i denne saken? For ordens skyld ja, jeg har planer om webcam også.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En skikkelig dyreelsker :thumbup:.

 

Jeg har ikke noe forslag til hvor man kan få kjøpt det du er ute etter, men jeg har bare en liten kommentar: Det er mye isopor å se, og jeg vet at noen katter kan ha det med å tygge i seg sånt - noen ganger svært mye, og det er jo ikke særlig sunt. Kanskje du skulle fundert ut noe lurt for å få dekket til all den nakne isoporen?

 

Edit; fant denne

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Jo, jeg har sett på kk import og sendt avgårde en epost om de sender, ingen webshop der eller annen informasjon om slikt, så jeg må se etter alternativer.

 

Langsidene i samt gulvet er dekket med et gulvteppe i ull, og jeg har ikke sett noen spor etter tygging eller kloring innvendig når det kommer til slikt. For to katter er det uansett ikke mye plass der, så det er begrenset hva de kan gjøre (ikke minst at isoporen er en ganske tett og hard type), så det er jeg egentlig ikke bekymret over. Dessuten, vil de tygge står det en stor skål utenfor med noe som smaker godt å tygge.

 

edit: Fikk svar fra KK Import om at jo, de sendte over hele landet. Så nå har jeg bestilt en 19W varmerfolie, en oppvarmet vannskål og en 105W Trafo, slik at jeg skulle ha nok kraft til eventuell videre utbygging av prosjektet.

Endret av meitemark
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Da var varmefolien, trafo og vannvarmer kommet og jeg har installert det (i går). 4+ timers jobb i henholdsvis -10 og 20C forhold (utendørs og verksted). Skal bli skøy å se hvilke temperaturer jeg får nå når jeg kommer hjem fra jobb. Skal se om jeg klarer å få noen bilder, men kan ikke love for mye, nå har de jo tross alt et sted å holde seg.

Lenke til kommentar
  • 6 år senere...
  • 2 uker senere...

Det gikk faktisk utmerket og fungerer flott fortsatt. Kattehuset er blitt ombygget og forsterket, samt at et trekantet kaninbur er satt inn som matplass. Verken Murre eller Sofus er der lenger (de har kommet seg til kattehimmelen), nå har en guttekatt (Mons) "tatt over" der, mens Pianopus (jentepus, datter til Sofus/Mons(tror)) går å spiser tørrfor der, det samme gjør alle andre katter som enten bor her i området eller kommer her på en sommertur (er bare noen få dager siden jeg tok inn en forkommen jentepus som egentlig bodde en mil eller så unna).

 

Pianopus ble oppfostret av Murre og opplært til at jeg var farligtm, så det har tatt lang tid å få henne til å skjønne at jeg er litt snill og kan komme med veldig god mat bare hun kommer til meg, så i sakens anledning bygget jeg i sommer/høst en "kattehybel/ventested" av en putekasse i plast. Godt isolert med lys og oppvarming. Denne gangen kjøpte jeg en oppvarmet matte, som viste seg å være ganske så overpriset, ikke særlig varm og belagt med noe kattene ikke liker å sette potene sine på. Neste gang kjøper jeg utstyr hos elektroimportøren og mekker selv. Det blir sannsynligvis billigere og bedre.

 

Sukk. I tillegg kom det en annen katt inn i historien og skremte Pianopus bort fra der hybelen ble satt opp. På den lyse side har hun nå matplass under en oppvarmet betongtrapp rett utenfor husdøren min, slik at jeg enkelt kan se om hun er der.

Endret av meitemark
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...