Gå til innhold

Skal kjøpe A3+ skriver. Canon eller Epson?


Anbefalte innlegg

Valget står mellom: Canon Pixma Pro 9500 Mark II. Eller: Epson Stylus Photo R2880. Har sjekket litt rundt på nett når det gjelder disse skriverne, og de er begge svært gode fotoskrivere. Har vanskelig med å velge. Andre ting enn fotokvalitet spiller jo også inn, bl.a. blekkøkonomi, godt papirutvalg, godt brukergrensesnitt.m.m. Er det noen som har erfaringer å dele, før jeg tar et endelig valg?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg valgte Canon 9500 II, så på Epson også, men valgte den bort fordi jeg måtte bytte sortpatron for ulike utskrifter. I Canon står alle 10 inne hele tiden.

Jeg er strålende førnøyd med min 9500, kjørte ut et 30x40 bilde i dag, utrolig morsomt å se bildene sine i slik størrelse.

 

Jeg har aldri opplevd noe trøbbel, hverken tette dyser eller noe annet strul.

Oppsett var enkelt og driveren funker fint på Win7.

 

Jeg har teset en del papirtyper. Det er noen profiler jeg ikke finner, men de fleste er greie å få tak i. testet Harman Barytha i dag på et s/h, nydelig (:

Skriver ut fra LR og PS.

 

Jeg tror nok du blir storfonøyd uansett hvilke av disse du velger.

Edit: Yaha.no har rimelig blekk til denne.

 

Lykke til.

 

/Blouberg

Endret av Blouberg
Lenke til kommentar

Finner den bare på Interfoto, men det ser ut som de er utsolgt..

 

Den er erstattet av 3880.

 

Edit: Den har opplagt bedre blekkøkonomi hvis du skriver ut nok, hvis du skriver ut (for) lite kan det bli et problem at blekket blir gammelt.

Endret av se#
Lenke til kommentar

Det bør du absolutt være. Jeg gjorde et regnestykke på blekk i en tidligere tråd. Bare det at det leveres med det fullt sett med blekk forsvarer som regel prisen på en større og dyrere printer.

 

Det å måtte skifte blekkpatron på 2880 avhenger kun av utskriftsmedie. De aller fleste jeg kjenner skriver ut på såkalt "glossy" medier. Men det skal selvfølgelig sies at det er noe snodig at Epson ikke har gitt en plass til selve patronen slik som på 38x0-serien.

Lenke til kommentar

Faktisk så ble jeg veldig nyskjerrig på Epson sin 38xx serie på grunn av blekkøkonomien. Det at den leveres med fullt sett med blekk, er ikke å kimse av.

 

3880 er en super skriver, men er jo litt dyr i innkjøp.

Canon blekket koster omtrent det samme som 3880 blekk i Shocktraumas eksempel.

Jeg betaler 93 for 14ml

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Det er ikke værst! Nå var jeg hos min lokale forhandler Johansen & Michalsen, som er med i Kontorspar kjeden. Personen jeg snakket med der, anbefalte meg denne til 3500,- Det virket på meg som han hadde peiling, og han mente at forskjellen på utskiftskvaliteten mellom 9000 II og 9500 II var ubetydelige. Canon Pixma 9500 MKII bruker pigment-basert blekk, som gjør bildenene mere holdbare og motstandsdyktige mot fukt. 9000 MK II bruker dye basert blekk som er mindre holdbart. Hva dette har å si på bildekvaliteten, vet jeg ikke. Uansett synes jeg det var er et veldig bra tilbud de har på Kontorspar.

Endret av KSolfjeld
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...