Gå til innhold

leke krig i skogen - med paintball?


Shushi

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Paintball er vel ganske lite brukt da det er veldig unøyaktig og veldig anderledes å skyte med enn AG3.

Men, enkelte får leke seg med våpen med laser og sensorer(avansert versjon av megazone).

Dette kalles MILES(Multiple Integrated Laser Engagement System) på engelsk, ukjent hva de kaller det på norsk.

Men, det er veldig få som får leke seg med slikt...

 

Edit: og ja, man leker krig på øvelser, gjerne ett gitt senario eller tema på de litt mindre øvelsene, f.eks objektsikring er relativt vanlig for HV. Dette varierer veldig fra fra øvelse til øvelse og avdeling til avdeling.

Jeg har vært på øvelse der man har spionert på andre tropper, skutt andre tropper, alltid vært klar til å enten angripe eller forflytte seg, altså relativt nærme hvordan en krig kan være.

Dette gjelder så klart "grønne" avdelinger, altså de som er ute i felt.

Om du blir f.eks velferds-assistent er det heller lite slikt, selv om de har øvelser de også.

Endret av aklla
Lenke til kommentar

Kalles bare SAAB system, pga SAAB er produsenten. Funker såpass dårlig som man ville trodd at et sånnt system funker, og man får det utlevert på "alle" store øvelser. Hva man gjør på øvelser varierer litt, men går jo mye i det samme. Utføre det man har trent og drillet på, i et fiktivt scenario. Størrelse fra bataljon til brigade ramme, dvs. enten at man trener mot hverandre innad i bataljonen, eller kanskje mot noen fra annen bataljon, eller i brigade rammen hvor man trener med hele Brigade Nord.

Lenke til kommentar

vi lekte en del krig i rekrutten og på øvelser.

Da med rødfis eller rødplast som det heter så fint.

Og da med Saab utstyr, sånn laser man fester på løpet og en drakt.

Da er det en stemme som forteller deg hvor du blir skutt og hvor ille.

Det er ganske artig, men irriterende da de er ubrukelig unøyaktige om du ikke stiller inn siktet ordentlig.

 

Men som en sier her oppe, er artig første gang de vekker deg midt på natta da det er alarm, og alle må ut fort som faen. Men etter flere døgn blir man lei.

Var nettop en uke i felt, og jeg sov ikke mange timene.

Når jeg kom hjem, sov jeg nesten ett døgn i strekk hehe.

 

Men ja, kommer jo litt ann på hvor du havner i forsvaret.

Lenke til kommentar

vi lekte en del krig i rekrutten og på øvelser.

Da med rødfis eller rødplast som det heter så fint.

Og da med Saab utstyr, sånn laser man fester på løpet og en drakt.

Da er det en stemme som forteller deg hvor du blir skutt og hvor ille.

Det er ganske artig, men irriterende da de er ubrukelig unøyaktige om du ikke stiller inn siktet ordentlig.

Ehh, gjelder ikke det skarpt også? Temmelig unøyaktig om du ikke har skutt det inn.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mr. Sandåker - Da må jaggu noen ha gjort en feil ved sjekk av utstyr på ett eller annet tidspunkt. Har trent med saabutstyr xx antall ganger, med alt fra m72 til CV90 med sensorer uten å ha erfart noe lignende. Å ligge på 2 - 300 meters avstand og skyte hverandre i hodet gikk fint. Det som derimot er et problem, er visst det er så mye som en liten kvist \ blad \ noe i veien, da dette sperrer for strålen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ehh vil vel advare TS her om at i mange tilfeller er det nok ikke slik krig TS ser for seg i forsvaret har man noe som heter TTT (ting tar tid) når det er noe befal skal ordne eller noe øvelses messig som skal skje tar ting tid i mange tilfeller. Det er ikke konstant action, var på en mindre øvelse nå nettopp og hadde flere kompiser i troppen som ikke så en fiende, han ene regnet på at han hadde trasket rundt i skogen i et døgn til sammen uten å se en eneste fiende.

 

Forsvaret er i mange tilfeller også et litt merkelig sted du kan gå rundt og ikke gjøre en dritt i flere timer, før du plutselig får en eller annen beskjed om å kanskje gjøre noe i all hui og hast, som du ikke skjønner du ikke kunne gjort når alle i troppen bare satt og sløvet fordi det ikke var noe å gjøre. Venting og tålmodighet er noe du får plenty av i forsvaret, i et tilfelle ble jeg vekket klokka 2 om natta og fikk beskjed om at det var et hasteoppdrag, 10 min senere sitter jeg i en MB (de vanligste bilene forsvaret bruker i Norge), da jeg kommer til der jeg skal finner jeg ut at jeg må vente satt da og ventet i 3 -4 timer før "hasteoppdraget" startet. Senere på dagen satt jeg i en MB i nesten 6 timer å ventet på et annet oppdrag som tilslutt ble gitt men som viste seg å bare være et oppdrag slik at vi gjorde noe til og med troppsjef sa rett ut på sambandet at oppdraget bare var bullshit så sent i øvelsen.

 

Kan virke som jeg nå er veldig negativ til forsvaret, men jeg trives veldig godt, men ville bare advare om at det er ikke slik det er på film, på en paintball bane eller i Call of duty.

Endret av Zimmerh
Lenke til kommentar

Glemte å skrive det i sist post - jeg har aldri vært så lite verdt som tiden jeg hadde i forsvaret. TTT og ventetjeneste var dagligdags, og ledelsen virket inkompetent i mange tilfeller. Mønstring var ofte et eksempel på hvor tungvindt ting kunne gjøres for å virkelig ha full kontroll.

 

Lite leking i skogen var det uansett - og man treffer mange mennesker i samme båt. Folk som venter på at dagens gjøremål skal bli ferdig slik at man kunne gjøre ting man selv hadde lyst til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...