Gå til innhold

Bankkort i utlandet og BSU


Gjest Slettet+872348

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

1. Enkelte brukersteder i utlandet har et påslag ved betaling med kort for å dekke avgiften til visa/mc/diners etc, dette skal fremgå ved oppslag.

Endel minibanker og brukersteder tilbyr deg å betale i den valuta som kontoen din er i, dette kan virke praktisk men som hovedregel kan vi vel si at du vil få en bedre kurs av din egen bank i norge/visa norge enn du får på de enkelte brukersteder, noen har dog gode avtaler med store banker og du _kan_ få en mer fordelaktig kurs, dette er dog endel jobb å regne ut når man står der i kassa så .. ja, du velger selv hva du føler deg mest komfortabel med sånn sett.

Merk også at bruk som oftest er gebyrfritt men endel Norske banker har gebyr på kontant uttak i utlandet, se da etter banker som tilbyr begge deler gebyrfritt, feks fokus bank (ikke en anbefaling selvom jeg bruker de, men et eksempel, har forøvrig ingenting å utsette)

 

2. Nei, skattefradrag ifm BSU kan ikke akkumuleres, men må komme til fradrag i det inntektsåret innskuddet er bokført. Hvis du setter inn penger på BSU uten å ha skatt å betale, er dette skattefradraget tapt, det er også en heller dårlig investering på lang sikt da BSU har et øvre tak.

 

Håper dette var oppklarende :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Selv om et kort er "gebyrfritt" å bruke i utlandet, vil man alltid måtte betale et skjult valutavekslingsgebyr på vanligvis 1,75%. Ved overføring via nettbank får man normalt en betydlig bedre kurs, med visse unntak (Skandiabanken f.eks.) Hvis man skal bruke mye penger kan dette utgjøre litt. Skal man få penger utbetalt i UK kan også hende at de ikke er lystne til å betale til en norsk konto, iallfall ikke uten at du må betale dyrt for det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...