Gå til innhold

Hva forbinder du med norsk matkultur?


Anbefalte innlegg

Jobber, som noen gjerne vet, i en restaurant som utelukkende fokuserer på norsk mat og norske råvarer. Grunnet disse restriksjonene har vi ofte diskusjoner om råvarer, retter og hva som faktisk er norsk matkultur.

 

Derfor spør jeg deg. Ja, nettopp deg! *Peke på*

 

1. Alder og kjønn?

 

2. Er du oppvokst i Norge?

 

3. Hvilke retter tenker du på når du hører "norsk matkultur" (tradisjonsmat)?

 

4. Hva tenker du på når du hører "norsk kosthold" (det vi spiser daglig)?

 

5. Hvilke tre retter spiser du oftest?

 

6. Kjøtt eller fisk?

 

Takk for at du tar deg tid til å svare.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jobber, som noen gjerne vet, i en restaurant som utelukkende fokuserer på norsk mat og norske råvarer. Grunnet disse restriksjonene har vi ofte diskusjoner om råvarer, retter og hva som faktisk er norsk matkultur.

 

Derfor spør jeg deg. Ja, nettopp deg! *Peke på*

 

1. Alder og kjønn?

 

2. Er du oppvokst i Norge?

 

3. Hvilke retter tenker du på når du hører "norsk matkultur" (tradisjonsmat)?

 

4. Hva tenker du på når du hører "norsk kosthold" (det vi spiser daglig)?

 

5. Hvilke tre retter spiser du oftest?

 

6. Kjøtt eller fisk?

 

Takk for at du tar deg tid til å svare.

 

 

Sweet, godt å se flere kokker på diskusjon.no :)

 

1. 18, mann

 

2. Ja.

 

3. Pinnekjøtt, ribbe og fisk er det første som slår meg. Kommer sikkert på mer i ettertid.

 

4. Norsk kosthold idag er ikke bra etter min mening. Folk spiser mindre norske råvarer og spiser heller mer usunt, fast-food. Grer ikke alle over en kam og skal ærlig innrømme at jeg også spiser en del fast-food da jeg etter en dag med jobbing er lei av å lage mat, så da blir det noe kjapt og enkelt.

 

5. Jeg spiser veldig mye fisk, en del pizza og taco i helgene.

 

6. Foretrekker fisk og det er vel det som blir mest spist. Men kjøtt er ikke å forakte.

Lenke til kommentar

1. Alder og kjønn?

 

Mann på 25

 

2. Er du oppvokst i Norge?

 

Nei, i Bergen

 

3. Hvilke retter tenker du på når du hører "norsk matkultur" (tradisjonsmat)?

 

Det første jeg kommer på er laks(og fisk), får, spekemat, brunost, misc. typer grøt og poteter.

 

4. Hva tenker du på når du hører "norsk kosthold" (det vi spiser daglig)?

 

Tankene svirrer til elendige hel/halvfabrikat produkter - gjerne type frossenpizza og annen quick eller fast-food. Jo enklere jo bedre. Dette sikker delvis pga. den norske moderne familien ikke har tid, lyst eller kunnskap til å lage skikkelig mat med ferske og gode høykvalitets ingredienser.

 

5. Hvilke tre retter spiser du oftest?

 

(regner med det er middagsmåltidet det er snakk om her)

Blir mye mat av typen vegetar-tortilla, tapas inspirert mat og en god del kjøtt av norske melkekuer.

 

6. Kjøtt eller fisk?

 

Jatakk gjerne! - men om jeg måtte velge her og nå; Kjøtt.

Lenke til kommentar

1. 24, mann.

 

2. Ja.

 

3. Kjøttkaker, lapskaus, komle, fleskepannekaker, sodd, pinnekjøtt, får-i-kål, lutefisk, plukkfisk, fiskegrateng, fiskekaker, fiskeboller.

 

4. Fisk og poteter er det jeg kunne tenkt meg å svare, men det blir nok heller hurtig- og søppelmat, samt poseretter.

 

5. Pytt i panne, bønner, ostesmørbrød (sa noen student uten økonomi?)

 

6. Kjøtt. Så lenge det er rødt, går det ned.

Lenke til kommentar

Jobber, som noen gjerne vet, i en restaurant som utelukkende fokuserer på norsk mat og norske råvarer. Grunnet disse restriksjonene har vi ofte diskusjoner om råvarer, retter og hva som faktisk er norsk matkultur.

 

Derfor spør jeg deg. Ja, nettopp deg! *Peke på*

 

1. Alder og kjønn?

 

23, mann.

 

2. Er du oppvokst i Norge?

 

Født og oppvokst på Norges vestkyst.

 

3. Hvilke retter tenker du på når du hører "norsk matkultur" (tradisjonsmat)?

 

Pinnekjøtt, svineribbe, Potetball (raspeball?), lutefisk (:thumbdown:).

 

4. Hva tenker du på når du hører "norsk kosthold" (det vi spiser daglig)?

 

Brødskiver med pålegg. Poteter og brunsaus.

 

5. Hvilke tre retter spiser du oftest?

 

Vanskelig å si. Har for øyeblikket en mor som eksperimenterer veldig mye. Oftest blir det en form for svinestek, lammestek, koteletter eller biffer.

 

6. Kjøtt eller fisk?

 

KJØTT!

Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Jobber, som noen gjerne vet, i en restaurant som utelukkende fokuserer på norsk mat og norske råvarer. Grunnet disse restriksjonene har vi ofte diskusjoner om råvarer, retter og hva som faktisk er norsk matkultur.

 

Derfor spør jeg deg. Ja, nettopp deg! *Peke på*

 

1. Alder og kjønn?

 

2. Er du oppvokst i Norge?

 

3. Hvilke retter tenker du på når du hører "norsk matkultur" (tradisjonsmat)?

 

4. Hva tenker du på når du hører "norsk kosthold" (det vi spiser daglig)?

 

5. Hvilke tre retter spiser du oftest?

 

6. Kjøtt eller fisk?

 

Takk for at du tar deg tid til å svare.

 

 

1. 24 år, jente

 

2. Ja jeg er oppvokst og født i Norge

 

3. Lutefisk, fårikål, pinnekjøtt, saltkjøtt, kjøttkaker i brunsaus, salt torsk, uer, stekt sild med rømme og flatbrød, gomme, rømmegrøt, kjøttsuppe, blodpølse og blodpannekaker, fersk fisk lever og rogn.

 

4. Vi spiser mye brød og poteter. Ost. Melk. Ferdigmat. Posemat.

 

5. Veldig vanskelig spørsmål. Det blir umulig å svare på. Jeg er glad i mye mat. Og lager mye forskjellig.

 

6. Jeg spiser kansje halvt om halvt. (blir litt mer kjøtt da, ok)

Endret av medlem-1432
Lenke til kommentar

1. Alder og kjønn?

- 19 og gutt

2. Er du oppvokst i Norge?

- Ja

3. Hvilke retter tenker du på når du hører "norsk matkultur" (tradisjonsmat)?

- Jeg tenker ikke så mye på tradisjonsmaten når jeg hører norsk matkultur, jeg tenker på mulighetene vi har med de norske råvarene. Spesielt fisk, vilt og lam.

4. Hva tenker du på når du hører "norsk kosthold" (det vi spiser daglig)?

- Kjedelig masseprodusert mat. Alt for mange spiser for å bli mett, ikke for å nyte maten.

5. Hvilke tre retter spiser du oftest?

- Har ingen spesiell rett jeg spiser veldig ofte.

6. Kjøtt eller fisk?

- Både og, men kjøtt er nok favoritten.

Lenke til kommentar

1. Alder og kjønn?

23, gutt

 

2. Er du oppvokst i Norge?

mm

 

3. Hvilke retter tenker du på når du hører "norsk matkultur" (tradisjonsmat)?

Kjøttkaker med brunsaus og poteter, ribbe med sprø svor!

 

4. Hva tenker du på når du hører "norsk kosthold" (det vi spiser daglig)?

For mye kalorier og for lite proteiner. Kjedelig kryddret..

 

5. Hvilke tre retter spiser du oftest?

Kyllinglår på polar styrkebrød med ketchup, frityrstekt svin i peppersaus, grove pannekaker

 

6. Kjøtt eller fisk?

Rød fisk, eller kjøtt.

Lenke til kommentar

1. Alder og kjønn?

- 19 og gutt

2. Er du oppvokst i Norge?

- Ja, østlandet.

3. Hvilke retter tenker du på når du hører "norsk matkultur" (tradisjonsmat)?

Dessverre husmannskost (synd, egentlig, at det er "fattigmannsmaten" som huskes). Ellers får-i-kål og kjøttkaker.

4. Hva tenker du på når du hører "norsk kosthold" (det vi spiser daglig)?

Hm, typiske halvferdigretter. Posekrydder/saus og kjøtt/grønnsaker som basisingredienser.

5. Hvilke tre retter spiser du oftest?

Student, men prøver å spise smått spennende. Det som går oftest? Pizza (hjemmelaget, obviously), ris+kjøttvariant(storfe eller svin, spiser ikke fugl eller fisk) og pastavariant (lasagne, spaghetti* etc).

6. Kjøtt eller fisk?

Kun kjøtt.

Lenke til kommentar

1. Alder og kjønn?

21 Mann

 

2. Er du oppvokst i Norge?

Ja

 

3. Hvilke retter tenker du på når du hører "norsk matkultur" (tradisjonsmat)?

Flesk og duppe, lapskaus, kjøttkaker, ribbe, pinnekjøtt

 

4. Hva tenker du på når du hører "norsk kosthold" (det vi spiser daglig)?

Poteter

 

5. Hvilke tre retter spiser du oftest?

Stekt laks + tilbehør

Spagetthi og kjøttdeig

Stekt kylling + tilbehør, varierer veldig.

 

6. Kjøtt eller fisk?

Kjøtt, men jeg spiser mest fisk.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+981723478

1. Alder og kjønn?

17 og gutt

 

2. Er du oppvokst i Norge?

Ja

 

3. Hvilke retter tenker du på når du hører "norsk matkultur" (tradisjonsmat)?

Kjøttkaker i brun saus, Ribbe med sprø svor, Fårikål, Lompe, Lefse, Ekte grovbrød, Brunost, Gomme, Lutefisk, Elg, Rådyr, Hjort...

 

4. Hva tenker du på når du hører "norsk kosthold" (det vi spiser daglig)?

Ekte grovbrød, Lompe, Brunost. Kjøttkaker, Grandiosa.

 

5. Hvilke tre retter spiser du oftest?

Fiskeboller i hvit saus, Frossenpizza, Ovnsbakt rød fisk.

 

6. Kjøtt eller fisk?

Kjøtt

Endret av Slettet+981723478
Lenke til kommentar

1. Alder og kjønn? 23, mann

 

2. Er du oppvokst i Norge? Jepp, men har nederlandsk blod så er ikke 'urnorsk'

 

3. Hvilke retter tenker du på når du hører "norsk matkultur" (tradisjonsmat)? Kjøttkaker, lapskaus, seibiff med løk, laks eller ørret med eggesmør, brunost.

 

4. Hva tenker du på når du hører "norsk kosthold" (det vi spiser daglig)? Kjøtt/fisk med poteter

 

5. Hvilke tre retter spiser du oftest? Spaghetti bolognese (urk, stort sett fra et glass, tam smak uten noe dybde), taco, kyllingwok (frosne grønnsaker)

 

6. Kjøtt eller fisk? Jeg kan mest om tilberedning av kjøtt, men lærer mer og mer om fisk. Det største problemet jeg har med fisk i Norge er at majoriteten er frossen og smaker derfor null og niks samtidig som at det koster flesk.

Endret av ahpadt
Lenke til kommentar

1. Alder og kjønn?

Mann, 19 år.

 

2. Er du oppvokst i Norge?

Ja.

 

3. Hvilke retter tenker du på når du hører "norsk matkultur" (tradisjonsmat)?

Stikkord:

Røkt fisk, rømme, spekeskinke, poteter, lam, rotgrønnsaker, sopp, fløte og smør, krabber, blåskjell, geitost, viltkjøtt, osv.

Retter: Pinnekjøtt, ribbe, fiskesuppe, mange lammeretter, smørbrød, reinsdyr- og elgstek, osv.

Jeg tenker at det meste av tradisjonsmaten stammer fra måter å konservere maten lengst mulig. Derav mye salt mat.

Akevitt er jo verdt å nevne.

 

4. Hva tenker du på når du hører "norsk kosthold" (det vi spiser daglig)?

Stereotypisk (og delvis reellt) sett er det vel basert på brødskiver og ellers korn/poteter. Norsk kosthold har nok blitt en parodi på seg selv med halvfabrikata og lettvinte løsninger. En skam eftersom det ikke er mangel på gode råvarer her.

 

5. Hvilke tre retter spiser du oftest?

Vanskelig med tre retter. Det er mange supper/gryter, en god del wok, og nå om høsten har det jo gått en del lam.

 

6. Kjøtt eller fisk?

Begge deler er bra. Om fjørkre går innenfor kjøtt vil jeg si at det er en 50/50 ratio.

Lenke til kommentar

1. Alder og kjønn?

- Jente, 22 om 8 dager :p

 

2. Er du oppvokst i Norge?

- Ja, født og oppvokst i Bergen

 

3. Hvilke retter tenker du på når du hører "norsk matkultur" (tradisjonsmat)?

- Trekt torsk, pinnekjøtt, fårikål, rømmegrøt og spekemat, kjøttkaker

 

4. Hva tenker du på når du hører "norsk kosthold" (det vi spiser daglig)?

- Matpakke, grove skiver

 

5. Hvilke tre retter spiser du oftest?

- Spaghetti bolognese med saus fra det glasset som er ekstra krydret, nachos matprat sin oppskrift og blomkålsuppe

 

6. Kjøtt eller fisk?

- fisk!

Lenke til kommentar

1. Alder og kjønn?

 

2. Er du oppvokst i Norge?

 

3. Hvilke retter tenker du på når du hører "norsk matkultur" (tradisjonsmat)?

 

4. Hva tenker du på når du hører "norsk kosthold" (det vi spiser daglig)?

 

5. Hvilke tre retter spiser du oftest?

 

6. Kjøtt eller fisk

 

1. 19, mann

2. Ja

3. Lapskaus, raspeballer, pinnekjøtt, kjøttkaker, fiskegrateng, får i kål og fleskepannekaker.

4. I ukedagene har det vært lett for at når jeg har vært hjemme at det har blitt spaghetti, frossen pizza og veldig mye av 'fast food'. I helgene blir det gjerne litt mer tid til overs og blir ofte hjemmelaget pizza, lasagne osv. Men skal ikke se bortifra at de som har det travelt i jobb og aktiviteter har lett for å velge hurtigmat - som igjen ofte kan være usunt.

5. Laks, pizza og forskjellige woker.

6. For min del er er en blanding av kjøtt og fisk supert.

Lenke til kommentar

1. Alder og kjønn? Mann

 

2. Er du oppvokst i Norge? JA

 

3. Hvilke retter tenker du på når du hører "norsk matkultur" (tradisjonsmat)?

Må vel bli alt som inneholder kokt potet med ihjel kokte grønnsaker

men Komle og julemat som pinnekjøtt og ribbe kommer inn i tankene mine når jeg tenker på spørsmålet ditt

 

4. Hva tenker du på når du hører "norsk kosthold" (det vi spiser daglig)?

grovbrød og melk , kokte poteter med ihjelkokte grønnsaker , brun saus ,

 

5. Hvilke tre retter spiser du oftest?

italiensk mat, pizza, lasagne, mye Pasta , også taco.

mye enkle retter som tar kort tid å lage,

men det er av den enkle grunn for at jeg står på kjøkken å lager mat hele dagen lang

og når jeg kommer hjem så orker jeg ikke oppvask eller mat som tar lang tid å lage

 

6. Kjøtt eller fisk?

KJØTT , fisk kommer på bordet max 2 ganger i mnd.

meeeen spiser mye mat uten kjøtt og fisk også.

Lenke til kommentar

Jobber, som noen gjerne vet, i en restaurant som utelukkende fokuserer på norsk mat og norske råvarer. Grunnet disse restriksjonene har vi ofte diskusjoner om råvarer, retter og hva som faktisk er norsk matkultur.

 

Derfor spør jeg deg. Ja, nettopp deg! *Peke på*

 

1. Alder og kjønn?

 

2. Er du oppvokst i Norge?

 

3. Hvilke retter tenker du på når du hører "norsk matkultur" (tradisjonsmat)?

 

4. Hva tenker du på når du hører "norsk kosthold" (det vi spiser daglig)?

 

5. Hvilke tre retter spiser du oftest?

 

6. Kjøtt eller fisk?

 

Takk for at du tar deg tid til å svare.

1. 21, mann.

2. Ja.

3. Hakk, lapskaus, pinnekjøtt, spekemat.

4. Brød

5. Kjøttdeig, pasta, fisk (sei, torsk, laks helt etter hva jeg føler for).

6. Begge deler, ja takk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...