Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Hindre mus bak utepanel


Anbefalte innlegg

Ja, det finnes musebånd, eller hva-det-heter, som kan settes opp når man skifter panel. Men hos oss, tenkte nok ikke noen på det når de satt opp kåken. Derfor har vi besøk av mus i etasjeskillet hver vinter, og jeg lurer derfor på om noen har en god måte å stoppe musa fra å krype opp i en eksisterende vegg, -det er jo liksom ikke bare å tette igjen - det skal jo være bra med lufting også.

 

Når jeg spør i byggvarehus, virker det som at jeg snakker et fremmed språk de ikke forstår. Jeg får rett og slett ikke forståelse for min problemstilling, og de ser ut som store spørsmålstegn.

 

Noen her som har gode erfaringer å bidra med?

 

endra.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, det finnes musebånd, eller hva-det-heter, som kan settes opp når man skifter panel.

Min første tanke var at du anskje du spurte i feil butikk til feil tid, f.eks. lørdag ettermiddag med bare ekstrahjelper på jobb? Men: Litt googling tyder på at musebånd som egner seg for ettermontering (bare å dytte opp under kledningen) ikke finnes lenger.

 

Men her er en tråd i et annet forum http://www.byggebolig.no/index.php?topic=5178.0

med endel tips, bl.a. å dytte opp stålull eller sammenbrettet hønsenetting bak panelen, eller spikre på myggnetting i stål.

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...
Hvorfor kan man egentlig ikke tette de store åpningene under der? På liggende kledning er der jo ikke slike åpninger.

 

Joda, det er det dersom huset er rimelig nytt. Man bygger huset tettest inn mot innvendige rom med dampsperre for å hindre at varm inneluft som kan inneholde mye fuktighet trenger ut i isolasjonen og kondenserer der. Utenpå isolasjonen har man en pustende vindsperre som skal slippe ut evt fuktighet som allikevel kommer i isolasjonen. Utenpå vindsperra lekter man ut et par cm med stående lekter før man legger liggende kledning, for å sikre et luftet skikt mellom kledning og vindsperre.

 

For 50+ år siden viste man ikke hva man vet nå, så hus fra den tiden siom ikke er renovert kan godt ha samme type asfalt/tjære-impregnerte papp på både innsiden og utsiden av bindingsverket, og liggende ytterkledning rett på det ytre papplaget. I noen tilfeller fører den konstruksjonen til at ytterkledninga slår seg eller råtner, eller det går bra fordi man på den tida ikke brukte særlig tjukke isolasjonslag og husene var godt pustende (les: trekkfulle) og eventuell fuktighet i veggene tørket lett ut hver sommer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...