Gå til innhold

Kjørte rett frem, påkjørt fra venstre.


darket

Anbefalte innlegg

Jeg er på vei sørfra i høyre felt, bil er på vei nordfra i feltet som er på min venstre side.

Jeg skal bare rett fremover inn mot byen, og bilen på venstre siden skal over veien og til industrifeltet på min høyre side.

 

Jeg blir da påkjørt på min venstre side, og bilen får store skader, selv om bilen han kjørte i startet fra ca stillestående hadde han kanskje 5-10km i fart? jeg holdt sikkert 60 km som var fartsgrensen på stedet. Så klarte jeg kanskje å bremse ned 5-10 km totalt før sammenstøtet.. antar at bilen er rammeskeiv, og bilen hans har ripet opp min venstre side og bulket 5-10 cm inn ved sammenstøtet foran ved dekket.

 

post-174442-1288718593,1007_thumb.jpg

 

 

Er det opplagt den andre føreren sin skyld? Noe jeg og den andre føreren egentlig er enige om.. han krysset veien uten å se seg for, jeg rakk egentlig ikke annet enn å tenke shit her er det en annen bil, og prøvde å legge meg mot høyre på instinkt, så jeg unngikk at han kom i fronten min.

 

1) Kan jeg få en leiebil fra hans forsikringsselskap? jeg er jo ganske avhengig av bil da.. men har det ikke i min egen forsikring, delkasko har jeg bare. Eller dekt taxi til\fra jobb? (det er jo drømmetenkning)

 

2) Hvor lang tid kan dette ta? estimert kostnad på reparasjon her kan overstige verdien på bilen, da jeg tror den kan være skeiv, får ikke igjen dørene på venstre siden, ikke bak eller foran. Bilen er vel verdt 60000 sånn ca på listepris. Men i god teknisk stand var den jo..

 

3) jeg havnet 20-30 meter fra der sammenstøtet skjedde, da jeg måtte tråkle meg over en grøft(grus og gress) og sikte inn på fotgjenger veien, så fikk ikke bremset maksimalt kan jeg si.. Venstre forhjul var skeivt og redusert bremsekapasitet vil jeg tro. Burde jeg ha stoppet på 5-6 meter? tror jeg kjørte 55-60 i hastighet sånn ca. Mener å huske jeg prøvde å styre unna et sånn gatelys på stolpe.

 

4) mitt forsikringsselskap er egentlig ikke så behjelpelige, og sier de må vente på den andre partens forsikringsselskap. Kan jeg kreve at mitt forsikringsselskap skal jobbe aktivt for min del her?

 

5) bilen min er flyttet fra skadestedet, og er hentet til mitt bosted, så bilen står uttafor her. dette er vel også okei? jeg kunne ikke bare la den stå i gangfeltet kunne jeg det..

 

Noen som har kjappe synspunkter? jeg må nesten få fortgang i dette her i morgen, bil er alfa og omega for meg.. barn og barnehage, jobb en halvtime unna.. så blir vanskelig med tidsklemma, går utover jobben

Endret av darket
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fikk du ingen beskjed fra selskapet ditt om noen samarbeidspartner du kunne sette bilen hos for å få skaden taksert? Jeg har aldri vært utfor en slik ulykke selv, men en venn av meg fikk øyeblikkelig tilbakemelding om hvor han skulle sette bilen. Det er jo litt upraktisk at du må flytte bilen enda en gang.

Lenke til kommentar

jeg betalte 500 for å få den hjem, det er greit nok, da jeg måtte bare få den vekk, da jeg ikke får dørene helt igjen osv.. står vel tryggere hjemme enn et random sted!

- de 500 akter jeg jo å få tilbake av den andre partens selskap! er ihvertfall min plan..

 

Mitt selskap sier at det er det andre selskap som må få bilen inn for sjekk, da kravet står mot dem. Så de sier jeg må vente på at de ringer meg, og forteller om videre saksgang..

Lenke til kommentar

Bilen din er sikkert vrak, men du må jo få taksert den før du får utbetalinga. Var det Viking/Falck/lignende som henta bilen eller? Da jeg ble påkjørt bakfra sendte de (Viking) den bare rett til et bilskadesenter, synes det er rart at de ikke gjorde det siden bilen din ikke er kjørbar. Men jeg regner med at du får et skadenummer samt instrukser om hva du skal gjøre om 1-3 dager.

 

Tror ikke du får leiebil med delkasko, isåfall skal jeg si opp leiebilavtalen min tvert. =P

Lenke til kommentar

For det første, har du ikke leiebil i egen forsikringsavtale, kan du glemme det med at annet forsikringsselskap skal dekke dette. De gir deg ikke ekstra fordeler selv om all skyld er andre part sin.

 

For å få en fortgang i saken, uten et svar fra andre parts selskap, må du få bilen på verksted, få en takst på bilen, og betale egenandel. Egenandelen blir tilbakebetalt når selskapet til andre part har godkjent kravet og ditt selskap får dekket alle kostnader.

 

Det å ikke kjøre bilen rett til et skadesenter er litt teit, for forsikringa dekker bare berging fra ulykkessted til neste punkt. Dette har du da brukt på å få bilen hjem. Du må selv koste frakten fra ditt hjem og til skadesenter om de ikke klarer å sende en takstmann til deg for å vurdere alle skadene. Måten du beskriver dette på, gjør at jeg vil tro at forstillinga di har fått seg en saftig smell, og dette må på et skadesenter for å få en full oversikt.

 

Men viktigst av alt, ring forsikringsselskapet ditt, få info om andre parts selskap og kontakt de også.

Lenke til kommentar

snakket med gjensidige idag, og de skulle visstnok sende en takstmann og titte på bilen der den står.. jeg vil ikke sette en takstmann eller verksted på denne bilen selv, så da får jeg vel bare vente. Men de har enda ikke mottatt skademelding av sin kunde. trodde folk var pålagt å melde skade med en gang det skjer jeg! jeg meldte ihvertfall inn i løpet av etpar timer.

Lenke til kommentar

For å få en fortgang i saken, uten et svar fra andre parts selskap, må du få bilen på verksted, få en takst på bilen, og betale egenandel. Egenandelen blir tilbakebetalt når selskapet til andre part har godkjent kravet og ditt selskap får dekket alle kostnader.

Man får ikke lov til å gjøre dette med bare delkasko. Dette er et veldig godt argument for hvorfor man ønsker fullkasko med leiebildekning uansett hvor lite bilen er verdt. Har man kaskodekning vil eget selskap fikse alt med takst, fiks/utbetaling, leiebil, osv. Det går an å ringe inn og skaffe skadenummer med en gang (før de har mottatt skademelding) og få takst på skaden umiddelbart. Utbedring av skade kan da også starte umiddelbart om det er aktuelt. Saken blir da behandlet som en vanlig kaskodekning med egenandel, men egenandel blir da tilbakebetalt.

 

Forsikringssaker kan i verste fall ta flere måneder dersom andre part ikke sammarbeider eller dersom det blir tvister som bruker tid på å løses. Har man ikke fullkasko er man ganske enkelt nødt til å vente til saken er ferdigbehandlet før man får fikset eller utbetalt noe.

 

Du kan i teorien, afaik, kreve leiebil fra andre parts selskap når saken er ferdigbehandlet. Du vil ikke få hjelp fra eget selskap for å kreve dette siden du ikke har fullkasko med egen leiebildekning.

 

Fristen for å sende inn skademelding er vel på to uker eller noe, altså ikke umiddelbart. Dersom andre part ikke sender inn skademelding vil saken behandles basert på din egen skademelding.

 

Med mindre andre part sier noe annet enn hva som er realiteten (noe du skal ha forsikret deg om ved å skrive felles skademelding (del 1) som begge har signert) vil saken ende med at andre part har skyld, da det er en veldig enkel sak med brudd på vikeplikt.

Endret av gxi
Lenke til kommentar

ja godt argument for å velge en kasko løsning og ikke delkasko videre.. jeg gidder ikke dette igjen føler jeg.. enda ikke kommet noe skademelding inn.. så er dag 4 i uvissthet her nå..

saken kunne vært avsluttet hadde jeg hatt kasko føler jeg..

 

hvis fristen er 2 uker på å levere skademelding så er det håpløst føler jeg.. tenk hvis det hadde vært flere biler involvert, og hvor mange skadelidende som må vente liksom

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...