Gå til innhold

Spørsmål angående gjærbakst


Anbefalte innlegg

har et par spm jeg ikke finner ut, har søkt litt på google osv, men finner ingenting.

 

1.Hvordan kan man vite at en gjærdeig er ferdig?

 

2.hvordan kan man vite at en gjærdeig er ferdig hevet?

 

3. hordan vil du oppbevare gærbakst for kortere/lengre tid.

 

 

takk for svar.

 

-gentlemanful

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ingen 100% fasit på når en deig er ferdig. Mange faktorer spiller inn: Hvilken type gjær bruker du, hvor mye gjær, hva du har sammen med gjæren, hvor deigen er plassert osv osv. Gjæren er også i live og danner CO2 helt til du kjører deigen i ovnen og deigen når ca. 50 grader.

 

Lager jeg deig som skal oppbevares halvsteiker jeg den alltid før den får avkjøle seg og går rett i frysen.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...