Gå til innhold

Windows 7 fryser med Crucial RealSSD C300 + dårlig ytelse


Antatra

Anbefalte innlegg

Hei

 

Etter at jeg fikk meg denne SSDen med denne kontrolleren har tilfeldige ganger frøset. Jeg er overbevist om at det er SSDen, etter å ha feilsøket det aller meste annet.

 

Det jeg trenger hjelp til nå er hvordan jeg kan teste og feilsøke SSDen. Jeg har lite peiling på akkurat dette, ettersom denne disken er min første SSD.

 

Hvor bør jeg starte?

 

Hadde tenkt å formatere disken og installere Win7 på nytt, bare for en fresh start. Noe jeg bør gjøre i forbindelse med dette? Har lest litt angående innstillinger i BIOS til AHCI, men det har vel lite å si så lenge jeg kjører en egen kontroller?

 

Diverse specs;

Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P

Corsair Dominator DDR3 1600MHz 4GB

AMD Phenom II X4 955 Black Edition

HighPoint RocketRAID 620 2P SATA III

Crucial RealSSD C300 2,5" 64GB

 

HK støtter altså ikke SATA III, derfor ekstra kontroller.

Endret av Antatra
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå har jeg prøvd et par dager (fra jeg skrev innlegget) uten kontrolleren, og nå nettopp frøs maskinen igjen. Så det kan ikke bare være kontrolleren som trøbler det til her.

 

Er det noe som helst måte å feilteste, eventuelt stressteste en SSD så jeg kanskje kan fremprovosere feilen bare for å sjekke?

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Det ser ut som det er problemer med C300: http://www.forums.crucial.com/t5/Solid-State-Drives-SSD/C300-Disk-Freeze-ups-in-Windows-7/td-p/18840

 

Jeg sitter med samme problem på en C300 64GB. Har ikke rukket å lese igjennom hele tråden jeg linker til, men dit jeg er kommet jobber Cruicial med en ny firmware EDIT: Som sannsynligvis ikke løste problemet. Videre er det brukere som har problemer med denne disken både under Windows og Linux.

Endret av Muffinman
Lenke til kommentar

Det står noe i tråden jeg linker til ang. dette, uten at jeg husker akkurat hva. Uansett er det vel bare dumt å velge akkurat slike enheter når det tydeligvis er en kjent feil med dem, og det finnes flere gode alternativer?

 

For min del er ikke å skru av TRIM et alternativ da dette var et avgjørende punkt for å oppgradere til Windows 7. EDIT: Uansett testet jeg uten TRIM nettopp, uten at problemet forsvant.

 

Føler at jeg har brukt nok tid på dette, og det later ikke til at Cruicial har tenkt å komme med en løsning (jfr. tidligere info fra deres representant om at det jobbes med ny firmware og at denne ikke løste problemet - og at det etter dette ble stille). Spørs om RMA blir løsningen for min del.

Endret av Muffinman
Lenke til kommentar

Skiftet fra ACHI til IDE mode i bios på laptop`en og problemet er borte så langt. Disken bencher identisk i HDtune i begge modi, og selv om jeg har en følelse av at boot går litt tregere (har ikke målt) føles maskinen fremdeles veldig responsiv og kvikk. Litt googling forteller meg også at TRIM fungerer i IDE modus, så om det fortsetter å fungere slik slipper jeg å sende disken tilbake.

Lenke til kommentar

Om frysingen ble fikset av å bytte fra AHCI til IDE vil jeg tippe det kan være chipset på laptoppen som er problemet.

Det skal ikke ha noe å gjøre med problemet til Antatra da, men der kan det være den billige kontrolleren som ikke er glad i SSDer.

Om det skjer på integrert chipset (ICH10R / SBxxx) er situasjonen en litt annen.

 

Det vil være lettere å hjelpe dere om dere kjører en runde i AS SSD benchmark og poster screenshot. Da får vi også se firmware, drivere, allignment, og ytelsen.

Lenke til kommentar

Om frysingen ble fikset av å bytte fra AHCI til IDE vil jeg tippe det kan være chipset på laptoppen som er problemet.

Har du egentlig lest tråden på Cruicial sitt forum jeg linker til lenger oppe? Problemet oppstår på både laptop`er og stasjonære i nær sagt alle forskjellige konfigurasjoner og både under Windows og Linux. Cruicial sin representant på forumet skriver at det jobbes med å løse problemet. Basert på dette, synes du at du kommer med en kvalifisert gjetning?

 

Må også tilføye at brukerene på forumet har prøvd diverse tiltak som tilsynelatende har fungert, bare for å oppleve at problemet er kommet tilbake etter en tids bruk.

Endret av Muffinman
Lenke til kommentar

Skummet de første og siste sidene av den 18 sider lange tråden nå.

Det kom et godt forslag på slutten om strømsparing.

Jeg har ikke hatt problemer med frysing på noen SSDer, og har alltid deaktivert alt som er av strømsparing.

Det har også vært vist i benchmarking at strømsparingsfunksjoner kan ha et betydelig utslag på SSD ytelse.

 

Gidder du poste AS SSD (og gjerne ATTO) screenshot(s)? Jeg er litt interresert i å se ytelsen på oppsettet ditt ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...