diskoduck Skrevet 18. oktober 2010 Del Skrevet 18. oktober 2010 (endret) Man leser ofte i artikler om kosthold at protein har 4 kcal pr gram, fett har 9 kcal pr gram, karbohydrater har 4 kcal pr gram og alkohol har 7 kcal pr gram. Men stemmer dette? I en artikkel i svenske BODY (nr 315/10-2010) står det følgende: "För inlagring av energi från protein vid energiôverskott kan man derfor i stället räkna med att protein innehåler 3 - 3,2 kcal/gram i stället for normalt 4. Kostnaden för omvandling av protein till fett är också ungëfär 25% så detta avdrag gäller även om protein forvandlas direkt til fett." Mener han altså at den termogenesiske effekten reduserer kaloriinnholdet i protein fra 4 til 3? Jeg trodde den termogenesiske effekten allerede var trukket fra når man beregner protein til å være ca. 4 kcal per gram. I denne tabellen som jeg fant på body.se sitt forum, regnes gjennomsnittet til protein å være 5,6 kcal pr gram før den termogenesiske effekten. Vil det ikke da være mer gunstig å oppgi proteiner som 6 kcal per gram og ta den termogenesiskse effekten som en bonus? http://forum.body.se/showthread.php?t=5414&page=2 Endret 18. oktober 2010 av Cauldron2 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå