Gå til innhold

Klagemuren - ergrelse over grammatiske skrivefeil


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er ikke mer feil å skrive "..." enn "…".

 

Du kan ikke gradere om noe er feil. Enten er det rett eller så er det galt – ikke noe i mellom.

 

Selv om både eple og pære er frukt, så er ingen av dem det samme som hverandre. Selv om både tre punktum og ellipse er tegn, så er ingen av dem det samme som hverandre. Hvilken er da riktig? :)

Lenke til kommentar

Det er ikke mer feil å skrive "..." enn "…".

En ellipse er et eget tegn, det er derfor helt feil å skrive: "...", når du mener "…".

Mer om dette finner du her: http://www.korrekturavdelingen.no/K4ellipse.htm

 

Det er ikke avstanden mellom prikkene som gir ellipsen mening eller mangel på mening. Skriver du på en skrivemaskin eller med kulepenn, har du ikke noe eget tegn for ellipsen, men meningen med de tre prikkene du skriver er den samme likevel. Ellipsen var heller ikke et eget tegn da man lagde trykksaker med blytyper. Dengang økte man faktisk avstanden mellom punktumene med såkalt blindmateriell fordi de ellers kom tett inntil hverandre. Ellipsetegnet er av ny dato, fra etter at datamaskiner ble allemannseie, og det har ikke vært feil å bruke punktumer i de hundrevis av år som har gått forut for dette. Så skal man kritisere feil bruk av ellipser, bør man nøye seg med å påpeke at det skal være eller ikke være ordmellomrom foran ellipsen, og ikke måten ellipsen er lagd på.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Digger holdningen.

 

"Hallo :)

Jeg har spillt spillet rikt og digger det. Men jeg vil gjære spillet det på high/ultra uten og lagge. Vil so og si aldri gå under 60 FPS vis det er mulig :p"

Lenke til kommentar

Hva vil du frem til?

Du kan ikke gradere om noe er feil.

Jo, det kan du fint. :)

 

Er noe feil, så er det feil. Så det er en "absolute state", som det sies i klippet. Alikevel kan jeg gå med på at det til dels kan graderes. En påstand kan ha noen riktige elementer i seg, selv om det samlede budskapet er galt.

Lenke til kommentar

Orddelingsfeil er det aller verste; synderen over alle syndere. Jeg grøsser bare av tanken! Var nylig innom gullsmeden, og gjett hva? "Gifte ringer til salgs!", stod det skiltet med svære bokstaver, på hver eneste vegg.

 

Hva i alle dager...? Er det slik at ringene er gifte, da? Eller...? Det toppet seg virkelig da Narvesen ville selge meg "kanel boller".

 

Konklusjon: Pass på å aldri bedrive "ord deling". Takk!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...