Gå til innhold

Ting som irriterer så grenseløst v2.0!


Runar

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Snakker meg om bondefangeri. 

Husker smaksforsterkeren, der var det jo helt ville tilstander.

Men den, hadde de jo sluttet aa produsere.

Det er vist folk, som paa grunn av produksjonsstans, faar store abstinenser, hvis de maa spise et annet merke av sylteargurken, de har paa skiva, en liten stund.

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-D7I5Gr2
BadCat skrev (1 minutt siden):

Hvit pizza med blåmuggost og pære. Det høres ikke så godt ut, men det smaker ubeskrivelig godt.

Det er kjempegodt. Gjerne med honning til

Lenke til kommentar
Karltorbj skrev (1 time siden):

Det er de derre oscarsbollene, ikke sant?

Helt nytt for meg, dette her.

Det var en som skulle ha 400 kr stk og de var frosne.

Husker du prisen paa de, du saa paa Kiwi, Meny?

 

BadCat skrev (1 time siden):

Jeg tor prisen er 19,90 uten at jeg skal si det helt sikkert. Jeg kjøpte flere varer og kvitteringa er ikke tatt vare på.

Det Badcat sier stemmer/stemte, på Meny av alle steder. Meny pleier jo stort sett å ha litt litt dyrere varer på det meste versus Kiwi og tilsvarende. På Kiwi bittelitt dyrere,tror det var 24 kr. (Med forbehold at prisene kan ha endret seg siden sist jeg/Badcat så)

Lenke til kommentar
Gaea skrev (12 minutter siden):

Det Badcat sier stemmer/stemte, på Meny av alle steder. Meny pleier jo stort sett å ha litt litt dyrere varer på det meste versus Kiwi og tilsvarende. På Kiwi bittelitt dyrere,tror det var 24 kr. (Med forbehold at prisene kan ha endret seg siden sist jeg/Badcat så)

Skjønner jeg gikk glipp av en gullgruve her. Den lokale Kiwien hadde flust av boller forleden dag. Jeg skulle kjøpt alle, solgt de for 500 kr stk og førtidspensjonert meg. 

Søren og. 

Lenke til kommentar
20 minutes ago, :utakt said:

Skjønner jeg gikk glipp av en gullgruve her. Den lokale Kiwien hadde flust av boller forleden dag. Jeg skulle kjøpt alle, solgt de for 500 kr stk og førtidspensjonert meg. 

Søren og. 

Du får spekulere i at de går ned på produksjonen av saft med julesbrussmak denne sesongen og få i land noen millioner der i stedet. :p

Hvis du tar runden gjennom Norges kommuner og at det klaffer med dårlig med påfyll så kan det flaske seg. Eller så blir du sittende med utgått saft på eldresenteret.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar
Dubious skrev (3 timer siden):

Pizzabakern har smaksforsterker i krydderet sitt, sånn at pizzaen smaker noe..

Smaksforsterker er et litt villedende ord. MSG fungerer helt fint uten å ha noe smak å forsterke. MSG smaker umami - uansett hva det kombineres med.

Lenke til kommentar
Simen1 skrev (9 timer siden):

Smaksforsterker er et litt villedende ord. MSG fungerer helt fint uten å ha noe smak å forsterke. MSG smaker umami - uansett hva det kombineres med.

MSG i smaa mengder, skal vist, ikke vaere saa farlig, men i stoerre mengder, blir du treig i hue av det.

 

Endret av Karltorbj
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Karltorbj skrev (13 timer siden):

blir du treig i hue av det.

Jeg har hørt mye negativt om MSG, den naturlige smaksaromaen som blant annet finnes i tomater og kjøtt, men hvor stammer det fra? Er det noe vitenskapelig grunnlag eller bare noe jåssete feilinformasjon om at MSG er "kunstig" og forutinntatthet om at "kunstig = usunt"?

Lenke til kommentar
Simen1 skrev (9 minutter siden):

Jeg har hørt mye negativt om MSG, den naturlige smaksaromaen som blant annet finnes i tomater og kjøtt, men hvor stammer det fra? Er det noe vitenskapelig grunnlag eller bare noe jåssete feilinformasjon om at MSG er "kunstig" og forutinntatthet om at "kunstig = usunt"?

Bodde i oesten i 8 aar. Der hadde de ei stor krukke, ved siden av saltet naermest, med ren MSG. Der brukte de  vanvittig mye av det. 

Min samboer, der i fra, advarte meg, mot for mye av det, naar jeg spurte, hva det var.

En tysker, som drev et slakteri, hoerte jeg skulle starte et bakeri og ville gi meg gode raad, der han advarer, mot sloeve og treige ansatte, som har spist for mye MSG. Jeg maatte komme til et aksept at, slik er det bare og mate dem med teskje, naar jeg skulle gi dem en arbeidsoppgave. Og jeg skal love deg, at det gikk veldig treigt, av og til.

De fleste spisesteder, foruten noen helsekostrestauranter i hovedsdaden, som garanterte at de ikke hadde det, brukte det.Selv om jeg ba dem om aa ikke ta det i, fikk du det allikevel. 

Etter et saann et "overforbruk" av det der, blir du kvalm av den smaken. Du gjennkjenner den med en gang og avskyr  den.

Falsk, kjemisk kraftsmak, fy og fy!

 

Lenke til kommentar

Dr. Eric Berg sier at den kunstige heter D-glutamatsyre, og er mer ubundet  enn den naturlige. Den naturlige er festet til et protein, mens den kunstig lagde MSG sprer seg i kroppen i store mengder. Kanskje en erstatning for opium i disse landene. Det har likheter med sukker fordi det sprer seg raskt i kroppen, forhøyer insulinnivået og gir en lengsel etter nye og like intense smaksopplevelser. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (7 timer siden):

Jeg har hørt mye negativt om MSG, den naturlige smaksaromaen som blant annet finnes i tomater og kjøtt, men hvor stammer det fra? Er det noe vitenskapelig grunnlag eller bare noe jåssete feilinformasjon om at MSG er "kunstig" og forutinntatthet om at "kunstig = usunt"?

MSG ble koblet til såkalt chinese food syndrome, men det er så vidt jeg vet ingenting som tilsier at MSG er farlig i normale mengder faktisk kan det minske saltforbruket, faren ved MSG bruk er stort sett en myte. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...