Gå til innhold

Ingen som tør å stå for hva de skriver her?


Anbefalte innlegg

Alt kan brukes mot deg, og alt (fra .no-domener) lagres på store servere på Nasjonalbiblioteket på Mo i Rana. Derfor er anonymitet fint.

 

På Usenet har det vært tradisjon å poste med fullt navn da, spesielt på de norske gruppene. Men hvem kan vel vite der om det er falskt eller ikke...

 

Når man ytrer seg med leserinnlegg i avisene trenger man jo heller ikke å bruke fullt navn.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eg tror ikke eg hadde blitt tatt seriøst dersom eg fortalte at eg var 15.. :O nå fortalte eg det :p Spesielt ikek i denne delen av forumet hvor det bare er gamlisser...nesten..kanskje...så vidt eg vet..

 

Du har helt rett, jeg tok deg ikke seriøst. Men det er fordi du selv trodde du ikke ville bli tatt seriøst. Alt kommer an på hvilken holdning du har.

 

Hadde du sagt: "Vanligvis tar folk meg useriøst pga alderen, men jeg er den jeg er og har egne meninger og står ved dem." -Så hadde jeg tatt deg seriøst og respektert deg. Nettopp fordi du viste at du har holdingen og selvtillitten på plass.

 

 

Det er nettopp denne selvtillitten og holdningen man får ved å være anonym. Du vet at naboen ikke kommer å banker ned døra fordi du sa du hata naboen på et forum.

Lenke til kommentar

Jeg forstår ikke topic... Kan noen utdype?

 

Føler en Mark Twain quote er passende her av en eller annen grunn. Ikke selvforklarende i forhold til tema, menmen.

 

"All you need in this life is ignorance and confidence; then success is sure."

Endret av Tå.
Lenke til kommentar

Åja, men blir man tatt mere seriøst hvis man står frem med fullt navn og bilde da?

Og man blir vel mere ansvarlig og bevisst på hva man skriver, når man står frem med navn og bilde, og ikke anonym hvor man bare kan si hva som helst uten å være knyttet til det.

 

http://www.verdidebatt.no/ bruker man bare fullt navn. Det er sikkert en av årsakene til at det forumet er mye mere sakelig og seriøst, enn dette forumet som nesten er mere oppgulp av fordommer, latterligjøring og drittkasting enn sakelig diskusjon.

Jeg er ikke enig i at dette forumet inneholder lite sakelig diskusjon, men som et av og om ikke Norges største diskusjonsforum så inneholder det naturligvis endel av dette også. at man ikke fremstår med fullt navn ser jeg ikke som noe problem, problemet ligger nok heller i at en tulling er det uavhengig av navn og utseende og de klarer spy ut ganske mye ubehageligheter selv om det ikke er så mange av dem.

Lenke til kommentar

Jeg kan tilate meg å bli mer "privat" når jeg er forholdsvis anonym på et forum -mens jeg f.eks. på underskog (der stort sett alle bruker sitt virkelige navn og kjenner hverandre i virkeligheten) ikke akkurat legger ut om sexlivet mitt eller følelser osv. Det er rett og slett ikke lat jeg vil at "alle" skal vite om meg eller kunne gjenkjenne meg på senere. Men det betyr ikke at jeg ikke står for det jeg skriver på forum under nick, jeg er rimelig ærlig av meg både med og uten anonymiteten.

 

Men selvsagt -det finnes jo en rimelig kjent teori som ofte stemmer:

 

 

The Greater Internet Dickwad Theory

GreaterInternetDickwadTheory.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Norge er også et veldig åpent samfunn med informasjon meget lett tilgjengelig og som Soulless sier, det er ikke alle som er like snille og som sikkert kunne tenkt seg en tur hjem til deg for å endre litt på holdningene dine ved hjelp av et balltre...

 

Og ærlig talt, hvem hadde turt å komme med noe som i det hele tatt kunne oppfattes som negativt om visse religioner uten å ha plenen utenfor huset tjukk av imamer og andre høyt tvilsomme typer som tror at religion er hevet over lov og rett og at meningene dine skal bestemmes over en posjon med juling eller drap? Vi har jo sett trussel aspektet her inne også i den senere tid, der anonymiteten har blitt ødelagt på grunn av litt skjødeløs linking (syntes jeg) til blogg sider...

 

Og tro meg, det er UTROLIG hva jeg klarer å innhente av informasjon på nettet etter bare noen timer bak tastaturet om folk her til lands! De ville blitt skremt hvis de visste hvor lett det er... Bare gi meg et navn.... Skal til og med finne sko størrelsen... Nå krever det litt mer data kunnskap enn de aller fleste besitter, men det er faktisk ikke noe problem å finne for en noob heller i og med at samfunnet vi har er såpass åpent... Prøv selv med å skrive inn deres eget navn i en vanlig søkemotor, og deretter i alle søkbare fora som staten tilbyr... Utrolig hva du kan grave opp skal jeg si deg...

 

:devil:

 

Og som det blir sagt lenger opp, så tror også jeg at folk er litt mer ærlig anonymt enn når de må poste under navnet sitt. Tror faktisk ikke at vi hadde hatt innrømmelser fra ungdom over hvor mye de går å tenker på å myrde folk for fote for eksempel... Noe som sikkert kan være veldig godt å få ut for vedkommende da det ofte kan være nok å få snakket om slike ting OG de får en reaksjon fra resten av medlemmene her over at de ikke syntes det eer greit...

 

For de aller aller fleste går det helt greit å være annonym og de aller fleste av oss her inne sier ikke mer enn hva de ville sagt i trynet på vedkommende hvis de sto face to face med vedkommende, tror jeg da...

 

Så jo, jeg går for annonymitet :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ser at ingen har nevnt den andre siden av saken. En av fordelene ved å ikke være anonym er at man opparbeider seg "respekt" over tid dersom man er saklig og seriøs. Nå bruker jeg ikke fullt navn her på forumet, men det tar ca 5 sekunder å finne ut hvem jeg er om man vil. Årsaken til at jeg ikke bruker fullt navn er rett og slett at jeg har hatt denne kontoen så lenge at den er fra en tid da jeg ikke ønsket å bruke fult navn.

 

Senere har jeg dog oppdaget at jeg for det meste alltid holder meg saklig på nett, og bidrar både med kunnskap, erfaringer og bidrag der hvor jeg kan. Om disse kunnskapene/erfaringene/bidragene knyttes mot mitt navn, så er det i mine øyne utelukkende positivt. Hadde jeg løpt rundt og lekt troll (eller postet om sensitive saker) hadde jeg nok foretrukket å være anonym, men så lenge jeg holder meg saklig er det utelukkende positivt at denne sakligheten knyttes til meg som person.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser at ingen har nevnt den andre siden av saken. En av fordelene ved å ikke være anonym er at man opparbeider seg "respekt" over tid dersom man er saklig og seriøs.

 

Man opparbeider seg jo "respekt" uansett så lenge man er saklig og seriøs og annonym. Så er vel spørsmålet om man er mer saklig og seriøs når man ikke er annonym.

Lenke til kommentar

Ser at ingen har nevnt den andre siden av saken. En av fordelene ved å ikke være anonym er at man opparbeider seg "respekt" over tid dersom man er saklig og seriøs.

 

Man opparbeider seg jo "respekt" uansett så lenge man er saklig og seriøs og annonym. Så er vel spørsmålet om man er mer saklig og seriøs når man ikke er annonym.

Jeg vil heller påstå at man er mer politisk korrekt vis man ikke er anonym, saklig og seriøs er jeg for det meste selv om jeg ikke signerer med fullt navn.

 

Det er uansett ikke vanskelig som mange har skrevet tidligere i denne tråden å finne ut hvem mange av de bak forskjellige brukernavnene faktisk er. Det er faktisk en tråd hvor folk ber hverandre finne info om hverandre.

 

Personlig kunne jeg godt ha signert alle postene jeg har skrevet på dette forumet, siden jeg kan stå inne for det meste jeg har skrevet. Men det betyr ikke at jeg må gjøre det. Jeg foretrekker enda å være anonym.

 

Jeg leste forresten en interessant artikkel om dette her. Artikkelen i seg selv er jeg personlig ikke veldig enig i, men debatten etter artikkelen tar opp mange av poengene som har blitt tatt opp i denne tråden.

Lenke til kommentar

Er man anonym sier man sin erlige og mening, ikke like lett å komme med upoppulære meninger om man er med fult navn.

Desutten, man vil ikke bli googlet på det.

“Man is least himself when he talks in his own person.

Give him a mask, and he will tell you the truth.” – Oscar Wilde

Her har vi det. Endret av Dj_Evelen
Lenke til kommentar

Når det gjelder personlige ting som religion, seksualitet, forhold osv så synes jeg det er greit å være anonym. Nettet glemmer aldri, jeg har opp til 60-70 år igjen å leve, og 60-70 år der barn og barnebarn i så fall kunne lest mine mest personlige tanker om religion, seksualitet og andre ømfintlige temaer på nett... Det ønsker jeg ikke.

 

Men all respekt til de av dere som står frem med fullt navn :)

Endret av Tenklitt
Lenke til kommentar

Selv har jeg lagt meg på en linje hvor jeg ikke publiserer på nett ting jeg ikke vil ha knyttet til meg som person. Av den grunn har jeg ikke vært så nøye med å bavare min anonymitet. Skulle jeg mot formodning ville publisere noe sensitivt så har jeg alltids mulighet til det, og det er den muligheten som er så viktig!

 

Det er kanskje nettopp de sakene som aldri ville blitt belyst uten muligheten for anonymitet som er noen av de mest givende. For å trekke frem et kroneksempel så har vi jo personen bak "spør en pedofil". Det er tråden som kanskje har åpnet flest øyne ovenfor en ganske godt skjult side av en sak den siste tiden her på forumet. Og spør du meg så hadde den tråden også en finger med i spillet med tanke på A-magasinets hovedsak et par uker tilbake i tid. Uten at jeg har noe å støtte det utsagnet på.

 

I tillegg må vi huske at vi her i landet er i en særstilling. Man skal ha ganske drøye utsagn og meninger før disse hemmer deg i hverdagen med tanke på jobb og lignende. Man skal derimot ikke langt utenfor grensene før ganske harmløse meninger kan få store konsekvenser.

Lenke til kommentar

Ser at ingen har nevnt den andre siden av saken. En av fordelene ved å ikke være anonym er at man opparbeider seg "respekt" over tid dersom man er saklig og seriøs.

 

Man opparbeider seg jo "respekt" uansett så lenge man er saklig og seriøs og annonym. Så er vel spørsmålet om man er mer saklig og seriøs når man ikke er annonym.

Du sammenligner epler og pærer. Ved å være annonym oppnår du bare:

Respekt innenfor en enkelt nettside knyttet til et enkelt pseudonym. Respekten er begrenset til et bittelite område, og straks man beveger seg utenfor det område så gir den ingen goder.

 

Når man oppfører seg saklig og seriøst i fullt navn oppnår man en respekt på tvers av alt hva man gjør, og det har en stor verdi.

 

Ta meg som eksempel: Man kan ganske enkelt finne ut at jeg har:

- Skrevet godt mottatte FOSS-artikler på hardware.no

- Skrevet gode, saklige og godt mottatte poster i GNU/Linux forumet på diskusjon.no

- Moderert på diskusjon.no

- Skrevet gode, saklige og godt mottatte poster i diverse FOSS-relaterte fora

- Bidratt med bug-rapporter

- Bidratt med kode og oversettelser til FOSS-prosjekter

- Tatt utdannelse som innvolverer fag hvor FOSS brukes

- Undervist i fag hvor FOSS brukes

- Skrevet en rekke tutorials/guider for bruk av FOSS

 

(og en tilsvarende oppramsing for GSM/mobil)

 

Når noen da evt. ønsker å vurdere min kredibilitet innenfor FOSS, ja så gir alle disse sakene meg en enorm "respekt" (f. eks. ved jobbsøking etc.). Hadde jeg forblitt anonym på nett, så ville jeg ikke høstet noen goder av disse tingene.

 

Min tommelfingerregel er egentlig ganske enkel: Dersom jeg tror at noen andre kan ha nytte av det jeg skriver/gjør/poster, og det jeg skriver/gjør/poster ikke omhandler sensitive saker om meg som person, så poster jeg under fullt navn.

Lenke til kommentar

Hæ, hva er det du snakker om? Har bilde av meg selv på avataren jeg!

Ikke alle har det.

 

Med tanke på hvor enkelt visse utspill kan tolkes, så liker jeg retten til å ikke brette ut navnet mitt (selv om det ikke er umulig å finne, for å si det sånn) til alt og all. Fravær av anonymitet er proposjonalt med politisk korrekthet.

I tillegg, så finner jeg det enklere å forholde meg til et 'tilfeldig' nick, enn fullt navn på en person i en debatt og jeg ønsker egentlig ikke å se for meg en person som har diverse bilder på facebook osv når jeg leser postene, men heller at det er et eller annet geni som har en sær interesse. Altså at når personen er diskusjonsbrukeren, så er han eller hun diskusjonsbrukeren og ikke noen andre.

I tillegg har det blitt postet et par sensitive ting jeg ikke ønsker at skal enkelt knyttes mot meg som person, men heller mot dette nicket. Jeg ønsker ikke at, ved et jobbintervju at intervjuer enkelt kan finne frem ting som i mine øyne er irrelevante for min utførelse av en jobb.

 

Mitt nick kan gjerne stå for mine meninger, men jeg har ikke noe interesse av å diskutere disse temaene utenfor dataskjermens fire hjørner. Så derfor.

Men nå er jeg ung og dum, så jeg har lov :wee: .

Endret av chokke
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...