Gå til innhold

Hjelp til kjøp av kontaktlinser


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bruker selv engangslinser. Dette av fler grunner. Jeg har ikke SÅ dårlig syn at jeg er 100% avhengig av linser for å se. Jeg er nærsynt og har -0,75 på begge øyne. Dager jeg bare sitter hjemme, gidder jeg ikke linser.

 

En annen grunn er at man lett kan bli kvitt linsene. Du kan kan bare kaste de når du er ferdig, og slipper å tenke noe mer over det. Sparer deg for mye arbeid.

Lenke til kommentar

Jeg bruker to-ukerslinser og er veldig fornøyd. Jeg opplevde at endagslinsene ble veldig tørre og ubehagelig utover kvelden, så valget mitt falt på to-ukerslinser. Det tar deg maksimalt ett minutt å ta ut linsene, legge de i beholderen og helle linsevæske over, så sier meg uenig med Ajaco om at det er mye arbeid.

Lenke til kommentar

Jeg brukte månedslinser før, og det var en del stress siden du må stå og gnikke og gnu på dem før du legger dem i etuiet for kvelden. I tillegg til det gikk komforten drastisk ned allerede etter en uke, og på siste uka var det som å gå med sand i øynene på kveldene.

 

Gikk over på endagslinser og det var mye lettere, men følte fortsatt at det var plagsomt på kveldene.

 

Til slutt gikk jeg tilbake til briller.

Lenke til kommentar

Jeg har ikke hatt problemer med mine to-ukerslinser, men nå har jo alle forskjellige øyne, og det som fungerer på meg fungerer ikke nødvendigvis på deg.

 

Et generelt tips er å ta en dag uten linser for annenhver uke eller så, og heller bruke briller da. Da får du hvilt øynene litt, og det har hjulpet veldig for meg hvis jeg har merket ubehag.

Lenke til kommentar

Ja, for all del. :) Jeg er ikke motstander av linser, jeg bare foretrekker briller for tiden. Ikke umulig at jeg går over til å bruke linser igjen, spesielt om sommeren da det er greit å kunne ta på seg et par skikkelige solbriller.

 

Målet er jo uansett en laseroperasjon, men for tiden er det økonomisk urealistisk.

Lenke til kommentar

Bruker månedslinser. Det er mye billigere. Det er ikke mye arbeid. Man må ikke gnu på dem hver kveld før man legger dem i etuiet, man kan gjøre dette 1-2 ganger om måneden, som jeg ble fortalt av legen. Har aldri opplevd at linsene blir tørre, bortsett fra når jeg kjører ute på moped og har visiret oppe. Blir de tørr så er det bare å vaske hendene og ta på litt vann på øye eller linsevæske deretter er det bare å blinke.

 

Easy as pie.

Lenke til kommentar

Det tar deg maksimalt ett minutt å ta ut linsene, legge de i beholderen og helle linsevæske over, så sier meg uenig med Ajaco om at det er mye arbeid.

 

Ulempen ligger vel mer i at hvis du av en eller annen grunn må ta av linsene midt på dagen (enten det er pga irritasjon, labarbeid eller andre ting), og du ikke har med deg etuiet (gudene skal vite at JEG i alle fall ikke klarer å dra med meg sånt uansett hvor jeg går), så er det kjipt å måtte kaste linsene på andre dagen. Med endagslinser er jo det litt mindre nøye, ettersom linsene skal byttes ut uansett.

 

For øvrig er jeg enig i det du sier, det er i alle fall ikke mye ekstra stress. Mindre emballasje og avfall er kanskje også et pluss?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...