Jørgen Sørheim Skrevet 14. oktober 2010 Del Skrevet 14. oktober 2010 Vel, det går jo an å begynne med å kjøpe en ok stykningsdel. Indre- og ytrefilet er møre, ja, men blottet for smak. Folk flest har også en tendens til å steke biff ved å steke 3 minutter på ene siden, så 3 minutter på andre siden, og så rett på tallerkenen. Kjøp entrecôte, flatbiff eller mørbrad i store stykker (om dere spiser 2-4 samtidig, kjøp ett stykke på 400-800g istedenfor porsjoner), svi av utsiden i en glovarm panne med olje og hiv kjøttstykket i ovnen på et sted mellom 55-80 grader (alt etter hvor dårlig tid du har) og ta det ut når steketermometeret viser 55. La det hvile halvparten av tiden det har lagt i ovnen, under aluminiumsfolie om det er mer enn 10 minutter. Varmebehandling presser fuktigheten i biffen mot midten, hviling lar fuktigheten fordeles tilbake. Skjærer du i kjøtt som ikke har hvilt, renner all smaken ut og kjøttet blir tørt og seigt. Det finnes ikke seigt kjøtt, bare manglende kompetanse. Riktig temperatur og tilberedning kan få den mest trevlete stykningsdelen til å smelte i munnen. 4 Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 14. oktober 2010 Del Skrevet 14. oktober 2010 Har så og si gitt opp søket på smakfull biff i Norge. Smaker jo nesten ingenting, mest på grunn av at så og si alt som finnes i butikken ikke har blitt hengt/mørnet. Dra til utlandet og prøv en skikkelig bit som har blitt mørnet i rundt 30 dager, det gir en vanvittig dyp smak. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 15. oktober 2010 Del Skrevet 15. oktober 2010 Har så og si gitt opp søket på smakfull biff i Norge. Smaker jo nesten ingenting, mest på grunn av at så og si alt som finnes i butikken ikke har blitt hengt/mørnet. Dra til utlandet og prøv en skikkelig bit som har blitt mørnet i rundt 30 dager, det gir en vanvittig dyp smak. syns du skal ta en telefon til Nortura å snakke me dem hva dem egentlig gjør , sååå kan du legge inn et innlegg her.. komme her med påstander om at dem IKKE henger eller mørner kjøttet? det er rett og slett bare løgn, meeen at dem kunne gjort en bedre jobb med mørninga er det ikke tvil om, men så har norske produsenter strengere regler å forholde seg til.. Lenke til kommentar
fiskebollebiff Skrevet 15. oktober 2010 Del Skrevet 15. oktober 2010 Funker det å modne gildebiff selv? Lenke til kommentar
toazty Skrevet 15. oktober 2010 Del Skrevet 15. oktober 2010 kan la den ligge i vacum pakken til BF datoen.. det vil bli bedre, men men det beste er som psilocybe sier, kjøt et stort kjøtttykke, stek det på hard varme et par min på hver side, og så stek det i ovnen på lav varme til det når 55 grader ( 60 grader hvis du liker kjøttet M++ ) eller hvis du kan kutte kjøttet i strimler, marinere det ihjel med lime og pepper for så å bruke det som wok kjøtt... men vil bare si en liten ting til, mange som klager på kjøttet har stekt det helt feil og/eller kuttet det feil, kutter du kjøttet feil så blir det seigt.. Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 15. oktober 2010 Del Skrevet 15. oktober 2010 Årsaken til at kjøttet blir seigt, tørt og vondt er at det er tilberedt av en amatør som ikke kan å lage mat. Jeg kjøper ikke lenger biff på restaurant, da jeg lager den mye bedre på mitt eget kjøkken. Les bifftråden og lær. Jeg og flere andre har skrevet gode oppskrifter på hvordan man får perfekt resultat og dette ligger ene og alene i tilberedingen, da kjøttet i Norge holder SVÆRT god kvalitet. Når det gjelder det å kjøpe kjøtt på butikken og tilberede det samme dag, så ville jeg ikke anbefalt det. Jeg ville anbefalt å pakke ut kjøttet og sette det i kjøleskapet minst et par dager. Gjerne med en mild marinade uten salt i. Kan godt la det stå uten marinade også, men da har kjøttet en tendens til å tørke ut, noe vi ikke ønsker oss. Problemet er at folk bruker for sterk varme eller steker kjøttet ALT for lenge. Fortsett med kokkeleringa, du lærer nok etter hvert. Når det gjelder mørhet så liker jeg entrecôte best, da marmoreringen gjør at kjøttet blir saftigere og er lettere å lykkes med. 1 Lenke til kommentar
Xprez Skrevet 19. oktober 2010 Del Skrevet 19. oktober 2010 Om dere flesker på med masse tilbehør, så kan det vær et hint om at biffen ikke er bra Biff + pommes frites. Au naturell, innimellom med hvitløkssmør. Akkuratt rundt kjøtt er jeg veldig lite fantasifull fordi jeg liker kjøttsmaken og vil nyte den uforstyrret. Det finnes mange måter å steke en biff feil på biff + pommes frites hørtes ikke noe spesiellt godt ut, ingen ting som slår biff m/fløtegratinerte poteter og peppersaus + en liten salat om man føler for det. Lenke til kommentar
Flimzes Skrevet 19. oktober 2010 Del Skrevet 19. oktober 2010 Om dere flesker på med masse tilbehør, så kan det vær et hint om at biffen ikke er bra Biff + pommes frites. Au naturell, innimellom med hvitløkssmør. Akkuratt rundt kjøtt er jeg veldig lite fantasifull fordi jeg liker kjøttsmaken og vil nyte den uforstyrret. Det finnes mange måter å steke en biff feil på biff + pommes frites hørtes ikke noe spesiellt godt ut Så synd for deg... Lenke til kommentar
Penance Skrevet 19. oktober 2010 Del Skrevet 19. oktober 2010 Dere som påstår at det ikke finnes seigt/ekkelt kjøtt - kun amatører på kjøkkenet, kan umulig ha smakt en god biff. Fy faen det er mye stygg og ekkel biff å få i dette landet (jeg har ikke spist mye biff i utlandet)! Pleier stort sett å bestille biff på restauranter (jeg liker å leke matkritiker på hobbybasis) og jeg har kun spist god biff på Big Horn (et par anledninger ved Ravnkloa, Trondheim) og på Jensens biffhus (på Aker brygge, Oslo.). Alt annet har vært ekkelt, selv om "alle" skryter av biffen og tydeligvis liker det ekle kjøttet. Lenke til kommentar
Flimzes Skrevet 19. oktober 2010 Del Skrevet 19. oktober 2010 Jeg har spist på big horn og jensens biffhus i flere forskjellige land, og syns biffen der er helt ok, men det er ikke sjeldent at jeg lager den bedre hjemme. Så amatører på kjøkkenet står høyere i kurs på sannsynlighet for meg enn at råvarene er elendige. Jensens biffhus i københavn har den klart beste restaurantbiffen jeg har vært borti. Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 19. oktober 2010 Del Skrevet 19. oktober 2010 Dere som påstår at det ikke finnes seigt/ekkelt kjøtt - kun amatører på kjøkkenet, kan umulig ha smakt en god biff. Fy faen det er mye stygg og ekkel biff å få i dette landet (jeg har ikke spist mye biff i utlandet)! Pleier stort sett å bestille biff på restauranter (jeg liker å leke matkritiker på hobbybasis) og jeg har kun spist god biff på Big Horn (et par anledninger ved Ravnkloa, Trondheim) og på Jensens biffhus (på Aker brygge, Oslo.). Alt annet har vært ekkelt, selv om "alle" skryter av biffen og tydeligvis liker det ekle kjøttet. Det er ganske enkelt fordi at det stort sett er amatører rundt på de forskjellige kjøkken rundt i dette landet. På Big Horn, serverer de ikke noe annet enn biff, så her får du faktisk ikke så dum biff, men problemet deres er at kundene forventer å få biffen NÅ. Hadde de skulle gitt perfekt resultat, så måtte folk ha bestil maten timer i forveien for så å komme til en ovnsstekt biff. Det gir perfekt resultat. Pannesteking, blir bare "så" bra. Big Horn, har helt ok biff og er det eneste stedet i Trondheim det kunne falle meg inn å kjøpe biff, bortsett fra plankesteika til Frati. Lenke til kommentar
arnizzz Skrevet 19. oktober 2010 Forfatter Del Skrevet 19. oktober 2010 Big horne er helt jævlig dårlig. 1 Lenke til kommentar
Penance Skrevet 19. oktober 2010 Del Skrevet 19. oktober 2010 Jeg mener fremdeles at kjøttet spiller en stor rolle! Ta kylling f.eks. Prior-kylling er og blir aldri godt, mens Stange-kyllingen er nydelig nesten uansett hva du gjør med den. Det er mulig jeg er for kresen, men likevel.. Lenke til kommentar
arnizzz Skrevet 19. oktober 2010 Forfatter Del Skrevet 19. oktober 2010 (endret) Jeg mener fremdeles at kjøttet spiller en stor rolle! Ta kylling f.eks. Prior-kylling er og blir aldri godt, mens Stange-kyllingen er nydelig nesten uansett hva du gjør med den. Det er mulig jeg er for kresen, men likevel.. Du har selvfølgelig rett. Men folk her liker å opphøye sine egne kunnskaper Spørsmålet blir. Hvordan velge rett kjøtt? Er litt synd at det ikke kvalitetsikres når det først er i butikken og man nesten må ha 10 års slaktererfaring for å kunne plukke ut riktig stykke. Endret 19. oktober 2010 av arnizzz Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 19. oktober 2010 Del Skrevet 19. oktober 2010 Det har selvsagt noe å si hvilket stykke man plukker seg. Kylling er sjelden godt uansett, snakker vi den type fugl, så holder jeg meg til and - mulig jeg er for kresen, kanskje? Lenke til kommentar
Nyttnavn2013 Skrevet 19. oktober 2010 Del Skrevet 19. oktober 2010 (endret) *Fremgangsmåte på god tilbreding av biff* Litt off-topic; Er du kokk, og jobber på en restaurant i Møre og Romsdal eller noe? Tror jeg så deg i et fjord1-blad på ferga i dag tidlig. Fikk forøvrig vann i munnen av det du skrev. Endret 19. oktober 2010 av Raknes Lenke til kommentar
Lumpness Skrevet 19. oktober 2010 Del Skrevet 19. oktober 2010 Men for meg , som ikke liker at kjøttet er rød / rått inni. hvilken steketid skal jeg belage meg på da ? sist gang så stekte jeg 4-5 minutter på hver side, men ble fortsatt for rødt i midten etter min smak. Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 19. oktober 2010 Del Skrevet 19. oktober 2010 Jeg mener fremdeles at kjøttet spiller en stor rolle! Ta kylling f.eks. Prior-kylling er og blir aldri godt, mens Stange-kyllingen er nydelig nesten uansett hva du gjør med den. Det er mulig jeg er for kresen, men likevel.. Det kommer veldig an på hva du skal med kyllingen. Skal du uansett ha den i en indisk curry går det fint an å bruke Prior. Stange-kyllingen er ikke dum. Jeg er uansett enig med NikkaYoichi; And er bedre. Lenke til kommentar
arnizzz Skrevet 19. oktober 2010 Forfatter Del Skrevet 19. oktober 2010 Men for meg , som ikke liker at kjøttet er rød / rått inni. hvilken steketid skal jeg belage meg på da ? sist gang så stekte jeg 4-5 minutter på hver side, men ble fortsatt for rødt i midten etter min smak. Det enkleste er å bruke steketermometer og pælme i ovnen etter du har brunet de raskt i panna. Alternativt så kan du trykke på biffen og kjenne når den er ferdig Om du starter på litt sterk varme, så må du gradvis jobbe deg nedover med temperaturen slik at ytterkanten ikke blir svidd mens det i midten blir varmet. Blir litt varierende fra ovn til ovn. Har du induksjonsovn så burde det være en smal sak å lære seg det. At du ikke liker biffen din blodig er sikkert fordi kjøttet suger sånn. Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 19. oktober 2010 Del Skrevet 19. oktober 2010 I tillegg koster stangekyllingen, intet mindre enn 250 kroner kiloen på min lokale butikk, mens kyllingen fra prior koster 39,90. Så det skulle bare mangle at ikke stangekylling holdt bedre kvalitet. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå