arnizzz Skrevet 13. oktober 2010 Del Skrevet 13. oktober 2010 Tittelen sier det meste. Gang på gang så blir jeg så skuffet over "biff" i dette landet. Totalt smakløst, seigt og jævlig. Kjøpte ytrefilet i ferskdisken på ultra. Ja blir nice dette tenkte jeg. MEn det var så seigt at det gikk ikke ann å spise. Jeg vet jo at biff KAN være utrolig godt. Det er bare så veldig sjeldent jeg får kvalitet i landet her. De biffhus-kjedene er jo også en vits. Iallefall der jeg har vært. Det skal vel ikke være nødvendig å slå biffen i hjæl med klubba vel? Mulig jeg har misforstått helt, men noe er definitivt feil. Lenke til kommentar
Gulrotsaft Skrevet 13. oktober 2010 Del Skrevet 13. oktober 2010 tro meg, ferskvare er mye bedre i Norge en veldig mange andre land i Europa. kan jo hende du var uheldig bare, eller at du rett og slett ikke har peil på matlaging. 1 Lenke til kommentar
Gjest Slettet+981723478 Skrevet 13. oktober 2010 Del Skrevet 13. oktober 2010 Etter hva jeg har erfart så er Norge ett av de bedre landa å kjøpe biff/kjøtt i generelt sett. Vil nok tippe at det er steikinga/tilbredninga som har gjort kjøttet seigt, eller at du, som nevnt i post før meg, har vært uheldig. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 13. oktober 2010 Del Skrevet 13. oktober 2010 (endret) Pass deg, her har allerede bondemafiaen kommet.. Det er en rekke faktorer som spiller inn, jeg kan nevne noen: Norsk storfehold har tradisjonelt først og fremst fokusert på melk, med kjøtt som en ekstra bonus. Dette innebærer at storferasene man bruker i Norge først og fremst gir god melk, dette går på bekostning av kjøttkvaliteten. For det andre er det ganske rare og strenge regler for hvordan slakt skal behandles. På grunn av det lar slakteriene ikke kjøtt henge for å modnes, noe som er nødvendig for å få god biff. For det tredje har det tradisjonelt ikke vært noe system for sortering av storfe, slakteriene har vurdert kjøtt som kjøtt og ikke vurdert kvalitet med tanke på kjøttfylde, fettmarmorering etc. Til syvende og sist kommer det an på norske forbrukere. I og med at vi ikke etterspør godt biffkjøtt nok og ikke bruker de slakterne som er kan Gilde holde på som de vil.. Men alt er ikke bare svart, det holder på å bli bedre. Prøv for eksempel Jacobs utvalgte som selges på Meny, Ultra og Centra eller Idsøe som selges hos Idsøe, Gutta på Haugen og Fromagerie. Og til dere over som sier han har gjort noe feil i tilberedningen: Jeg vet utmerket godt hvordan en biff skal tilberedes, men likevel blir ikke Gildes indre-/ ytrefilet bra nok. Jeg har vurdert å spise Gildes biff hver dag og så benytte meg av "mørhetsgarantien" deres for på den måten å spise gratis biff, men jeg har foreløpig ikke gjort det. Endret 13. oktober 2010 av the_last_nick_left 1 Lenke til kommentar
salvatore- Skrevet 13. oktober 2010 Del Skrevet 13. oktober 2010 Kyllingen man får kjøpt ferdig stekt i norge er noe av det tørreste og seigeste jeg har spist. Spiste kylling i Hellas og den var utrolig god, smørt på med hvitløk og masse annet godt krydder. Lenke til kommentar
Flimzes Skrevet 13. oktober 2010 Del Skrevet 13. oktober 2010 Kjøper ofte biff både i norge og sverige, er ytterst ytterst sjeldent at den er det minste seig, alt ligger i tilberedningen. 1 Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 13. oktober 2010 Del Skrevet 13. oktober 2010 Haha. Grillet hel kylling i Norge er en harry vits. Lenke til kommentar
arnizzz Skrevet 13. oktober 2010 Forfatter Del Skrevet 13. oktober 2010 Hehhe. bra svar. På grunn av det lar slakteriene ikke kjøtt henge for å modnes, noe som er nødvendig for å få god biff. Er det noen man kan gjøre hjemme tro? Blir vel gjerne ikke det samme å bare la biffen ligge å slenge i kjøleskapet? Lenke til kommentar
opar Skrevet 13. oktober 2010 Del Skrevet 13. oktober 2010 Jeg sliter heller ikke med seig biff. Lenke til kommentar
opar Skrevet 13. oktober 2010 Del Skrevet 13. oktober 2010 Jeg sliter heller ikke med seig biff. Lenke til kommentar
Flimzes Skrevet 13. oktober 2010 Del Skrevet 13. oktober 2010 Det som derimot er "skummelt" av norsk kjøtt er kjøttdeig. Hvordan kan kvernet kjøtt ha en utløpsdato flere uker frem i tid? Jeg vet ikke om noe annet land der kjøttdeigen holder i mer enn 3 dager fra man kjøpte den. Lenke til kommentar
arnizzz Skrevet 13. oktober 2010 Forfatter Del Skrevet 13. oktober 2010 (endret) Steking påvirker ikke mørheten. Det blir jo selvfølgelig ikke superseig hver gang. Men synes både smak og mørhet har store mangler. Om dere flesker på med masse tilbehør, så kan det vær et hint om at biffen ikke er bra inb4: du steker den tørr. NEi jeg steker den alltid medium rå. Endret 13. oktober 2010 av arnizzz Lenke til kommentar
Gulrotsaft Skrevet 13. oktober 2010 Del Skrevet 13. oktober 2010 Det som derimot er "skummelt" av norsk kjøtt er kjøttdeig. Hvordan kan kvernet kjøtt ha en utløpsdato flere uker frem i tid? Jeg vet ikke om noe annet land der kjøttdeigen holder i mer enn 3 dager fra man kjøpte den. har ikke dette med selve pakkingen å gjøre da? type gasser eller noe de har inni den pakken. bor pr dags dato i ungarn og her er kjøtt OFTE seigt om man ikke er i kjøttdisken tidlig om morgenen og kjøper de beste stykkene. Lenke til kommentar
Flin Skrevet 13. oktober 2010 Del Skrevet 13. oktober 2010 Er nok bare du som ikke kan lage mat. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 13. oktober 2010 Del Skrevet 13. oktober 2010 Er det noen man kan gjøre hjemme tro? Blir vel gjerne ikke det samme å bare la biffen ligge å slenge i kjøleskapet? Kjøttet blir bedre hvis du lar det ligge lengst mulig opp mot holdbarhetsdato eller litt over, men det er først og fremst rett etter slakting det har noe å si. Lenke til kommentar
Cervix Skrevet 13. oktober 2010 Del Skrevet 13. oktober 2010 Kjøtt i Ungarn er helt latterlig. kvaliteten suger, lam er ikke å finne noe sted, sjeldent finner man biff, og den er ikke halvparten så god som norsk biff.. reis litt rundt i europa du, så skal du se kjøtt av dårlig kvalitet. Lenke til kommentar
Flimzes Skrevet 13. oktober 2010 Del Skrevet 13. oktober 2010 Om dere flesker på med masse tilbehør, så kan det vær et hint om at biffen ikke er bra Biff + pommes frites. Au naturell, innimellom med hvitløkssmør. Akkuratt rundt kjøtt er jeg veldig lite fantasifull fordi jeg liker kjøttsmaken og vil nyte den uforstyrret. Det finnes mange måter å steke en biff feil på Lenke til kommentar
arnizzz Skrevet 13. oktober 2010 Forfatter Del Skrevet 13. oktober 2010 Kjøttet blir bedre hvis du lar det ligge lengst mulig opp mot holdbarhetsdato eller litt over, men det er først og fremst rett etter slakting det har noe å si. Det skal jeg huske på. reis litt rundt i europa du, så skal du se kjøtt av dårlig kvalitet. Tviler ikke. Har ikke noe forhold til det. Sammenligner med USA, og det er i en helt annen liga. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 14. oktober 2010 Del Skrevet 14. oktober 2010 spiser/smaker på gildes ytre og indre filet av storfe hver dag .. men nå bruker jeg kun "gilde extra" , noe som er litt bedre.. men deet viktigste eg jo at kjøttet er modnet. vil tro du har vært uheldig å fått ett stykke kjøtt som er lite modnet. benytt deg av mørhetsgarantien... det gjør jeg hver gang jeg ikke er fornøyd Lenke til kommentar
Demonfudge Skrevet 14. oktober 2010 Del Skrevet 14. oktober 2010 Sammenligner med USA, og det er i en helt annen liga. Dårlig eller bra? Selv er jeg såpass heldig at jeg får en del kjøtt da jeg har en del jegere i familien, men om jeg skal kjøpe noe i butikken så foretrekker jeg mørbrad. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå