Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Relativt ofte krasj, og så får jeg ikke slått på PC-en på en stund


Anbefalte innlegg

Hei. I nyere tid (vil si siste uka hovedsaklig) så opplever jeg at PC-en plutselig fryser og det kommer sånn høy skurrelyd, som veldig hurtige slag. Det er også sånn at når dette skjer er alternativet å starte PC-en på nytt, og da er det ikke uvanlig at det ikke kommer bilde på skjermen. Ingenting, nada, ikke tastaturet får fart i seg, musa får heller ikke liv i seg. Jeg vet ikke hvro langt PC-en kommer i oppstart, men jeg kan høre at harddisker skrur seg på, viftene skrur seg på, men ikke noe bilde eller liv i noen eksterne komponenter.

Jeg kjøpte for et par uker tilbake et Nvidia GTX460, som fungerte fint og problemfritt i et par uker, så at dette plutselig skal monge seg er uvirkelig i mine øyne.

Når PC-en ikke vil slå på noe, så prøver jeg å slå av og på flere ganger før det mirakuløst fungerer, og da er det stabilt i relativt lang tid (30 min - 10 timer).

Windows-instalasjonen er ca et år gammelt og blir byttet ut rimelig snart, men det forklarer ikke fravær av bilde ved 75 % av oppstarter.

Det ser heller ikke ut til å være noen fellesnevnere av annen programvare.

 

Jeg stiller totalt blankt på hva som kan være problemet, har aldri opplevd noe lignende.

 

Maskinvare (PC):

Antec Performance One P182

Asus P5KC

Corsair HX620W

Corsair TWIN2X-6400 4 GB (4 x 1 GB) CL5

Nvidia GTX460

Intel Core 2 Duo E6750

4 harddisker av varierende størrelse

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Samtlige vifter går. Prossessor, GPU, kabinettvifter osv.

Den lyden kommer fra høytalerne og ikke PC-en, så etter litt fundering så virker det som det skjer mellom strømforsyning og utgangene (USB-, DVI-, 3.5mm jack osv), at kanskje hovedkortet ikke får strøm, og dermed ikke kan sende noenting til skjermkortet, ei heller til USB-portene, men rart at CPU-vifta da starter, siden den får strøm fra hovedkortet.

Og hovedkortet får to sett med strøm (eller noe) fra PSU. En svær kabel med sånn 10-12 ledninger, og en annen, mindre en med 4-6 (litt usikker på tallene), mens de andre viftene (og skjermkort) og harddisker får strøm rett fra CPU-en.

Men jeg sitter likefullt helt fast på hva som kan være noe problem, annet enn at det er noe.

 

Red: Så jeg tok en reformatering av systemdisken. Ved nedlasting av drivere og programmer, tok det ca en time før det skjedde og jeg kunne restarte med en gang (altså ikke svart skjerm ved oppstart), så tok det 20 min før det skjedde igjen. Ved oppstart denne gang gikk det og greit, men Windows gjennomførte en checkdisk, og da var det flere korrupte sektorerer på systemdisken som ble fjernet (flere, som i 15-20 stk) eller behandlet. Siste kræsj skjedde under driverinstalasjon for webkamera, så det kan være derfor de ble fiksa, jeg vet ikke. Men vil systemdisken kunne forandre noe før BIOS i det hele tatt starter opp?

Endret av chokke
Lenke til kommentar

Nå er jeg usikker på om det er snakk om korrupte sektorer, men det var nå feilmeldinga. Uansett. Jeg har lite kjennskap til hvordan virkemåten til PC-en er, men om jeg slår på PC-en uten noen harddisker, men alt annet av innhold, så skal jeg vel ihvertfall kunne få tilgang til bios? Hva med null minne? Vil det komme opp noe signal ved oppstart ut fra skjermkortet da?

Og en annen ting jeg har tenkt litt på, er om strømoppsettet kan ha betydning? At jeg har en strømkabel fra PSU til en harddisk, som går videre til grafikkortet, så videre til CD-rom, mens en annen går innom harddisker, vifter osv? Det er ikke dårlig fordelt, men kan fordelingen ha betydning for noe so mer relatert itl mitt problem?

 

Det er det at noen ganger, når jeg slår på PC-en, så får jeg NULL bilde, absolutt nada, det sendes ikke engang signal til skjermen. Ingen som helst indikasjon på at skjermen mottar noe, kunne like gjerne tatt ut DVI-kabelen og sett det samme.

 

Edit: Jeg har lett rundt på nettet og ser at flere foreslår at det er feil med PSU eller hovedkort. Høres ikke umulig ut, forsåvidt, men USB-kontakene på hovedkortet mitt sender ut strøm hele tiden (visstnok vanlig), kan sees ved at musa mi med fancy lys lyser svakt.

Endret av chokke
Lenke til kommentar

Og en annen ting jeg har tenkt litt på, er om strømoppsettet kan ha betydning? At jeg har en strømkabel fra PSU til en harddisk, som går videre til grafikkortet, så videre til CD-rom, mens en annen går innom harddisker, vifter osv? Det er ikke dårlig fordelt, men kan fordelingen ha betydning for noe so mer relatert itl mitt problem?

Corsair HX620W skal ha 2 x PCI-E 6+2 pin rett fra strømforskyningen, som skal monteres i skjermkortet ditt.

 

D.v.s du trenger 6pin + 6 pin i GTX 460.

Den PSU'n er vel modulær, så du får lete i esken om du finner de to løse PCI-E ledningene.

 

Hvis du kjører strøm fra 4pin med overgang får du trolig ikke nok power til kort,HD etc fra en rail.

post-203373-1286437578,0362_thumb.jpg

post-203373-1286438515,8449_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Feilsøkings ABC :

 

1 : Gå over alle tilkoblinger og komponenter og påse at de alle er koblet ordentlig til. Titt i bios og se om det er unormale verdier på strømspenningene eller høy temperatur.

2 : Last ned og kjør Memtest.org fra oppstart (Cd eller usb) , ca 8 timer null feil.

 

Gi tilbakemelding når disse stegene er utført.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Tidligere idag, tok jeg ut min ene harddisk, C-disken og gjorde klar en annen harddisk til å bruke som systemdisk, jeg måtte da koble ut min ene lagringsdisk for å ta ut C-disken. Greit nok. Ved installasjon av Windows kunne jeg velge mellom de to harddiskene som var satt inn, det fungerte som forventet når jeg valgte min tomme disk. I windows (etter diverse kræsj og BSOD [iQRL NOT LESS OR EQUAL]) så finner jeg ikke den ene disken. Jeg kommer på at jeg har en disk som ikke har strøm, og setter i strømmen (med PC av), og da finner jeg to/tre harddisker som er inne i PC-en, men finner alle tre inne på 'device manager'. Etter litt fler kræsj, så ender jeg opp med å med at den ikke finner nåværende C-disk ved boot og dermed umuliggjør oppstart av PC-en, dette er før noe blir lastet, altså i boot-delen av oppstarten. Å starte fra CD-rom og diverse går bra, men ikke harddisker.

Kan legge til at, selv om det er veldig vanskelig å se inn i virrvarret av ledninger i PC-en, så tror jeg det står SATA 1-4 på kontaktene, men vil dette ha noe betydning for bootprioritet? For min forrige C-disk var i SATA 1, men kan likevel velge 2-4 som oppstart (av de den finner, som nå er kun en av de).

Æsj, håper jeg ikke mister den disken, er mye arbeid som lå bak mye av det som ligger der. Kan jeg redde noe ved å gå til innkjøp av en sånn ekstern holder som en kjan koble til USB og flytte rundt for interne disker?

 

Jeg lastet ned memtest86 først, og den kræsjer ved test 47%, ikke pass, altså etter relativt kort tid. Dette er versjon 3.5.

Versjon 4.10 av Memtest86+ (derfor jeg lasta ned 3.5 først, trodde ikke det var forskjell på versjonene) gir mange feil på 24% ved første gjennomkjøring, med forskjellige 'Failing Adress' (plasser i minnet?) med relativt enkle oppsettet i Good (f7fffffff) og Bad (ffffffffff). Kan altså minneproblem forklare symptomene mine?

 

Isåfall, hva gjør jeg nå? Kjøpe 2x2GB og sette inn for mine 4GB jeg har nå? Koster jo nesten intenting, men så har en jo DDR, DDR2, DDR3 osv osv, hva støtter mitt hovedkort? :s

Lenke til kommentar

Men kan ødelagt minnekanal medføre at den ikke finner harddiskene i oppstarten? Synes det er lite vits å bruke penger på nytt minne også, som kanskje blir overflødig hvis jeg i tillegg må investere i kanskje nytt hovedkort også eller PSU. For nå ser det ut som det har over ca en måned røket et skjermkort, en hardisk og nå en RAM-brikke? Hva om det var hovedkortet som var problemet i første omgang, litt kjipt om ting blir ødelagt pga hovedkortet, og at den ikke finner to av harddiskene ved boot engang, så jeg får aldri startet noe som helst..

Ser ut som RAM var overraskende dyrt, 350 for 2GB av tre-fire år gammel teknologi? (Samme brikker jeg har nå)

Leste litt videre på nettet, at det kan være 'condensators (transistorer?)' som må byttes, men jeg har ikke lyst til å bedrive veldig avansert fiksing da fallgruven er stor for meg der :s .

Endret av chokke
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...