Patrick123 Skrevet 1. oktober 2010 Del Skrevet 1. oktober 2010 Hei Helgen er her å jeg hadde tenkt å lage en chiligryte eller noe lignende... er det noen som har noen egne oppskrifter slik at jeg kan få noen ideer? Evt. en gryterett og sånt Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 1. oktober 2010 Del Skrevet 1. oktober 2010 Selvsagt har man oppskrift på chiligryte. Eller, jeg har ikke oppskrift, jeg mekker fra hodet. Ingredienser som er et must: Chili, hvitløk, chilibønner, friske finhakkede tomater, kjøttdeig, paprika, sjarlottløk, salt, pepper og sitron. Serveres med nystekte rundstykker og salat. Lenke til kommentar
Andreasfe Skrevet 1. oktober 2010 Del Skrevet 1. oktober 2010 (endret) Thailandsk red curry-gryte med ris Ingredienser: - Strimlet kyllingfilèt (150-200 gram pr pors) - Egnede grønnsaker (pleier å bruke bambusskudd, vannkastanjer og minimais) - En boks Kokosmelk (èn Santa Maria-boks holder til 2 pors) - Red curry paste (Santa Maria) - Sitronsaft - Jevning (1 teskje Maizena pr. boks kokosmelk) - Jasminris (Boil-in-bag, for å gjøre det enkelt) 1. Kok vann til risen og ha i risen når det koker. 2. Brun kyllingfilet i en stekepanne. Tilsett grønnsakene når kjøttet har fått en stekehinne, og la det gjøre seg sammen. Krydre litt med salt og pepper, eventuelt heftigere saker. 3. Kok opp kokosmelk, tilsett par-tre teskjeer currypaste. Tilsett salt og sitronsaft. Alt etter egen smak. Ha i jevning. Rør jevnlig. 4. Ha i kjøttet og grønnsakene når sausen koker. 5. Servere med ris Endret 1. oktober 2010 av Andreasfe Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 4. oktober 2010 Del Skrevet 4. oktober 2010 Fundamentet er chili, røde salatbønner, løk og tomater. Ekstragreier er mais, jalapeño, tomatbønner, hvitløk, ris. Krydder er kajennepepper, spisskumen, salt, pepper. Kanel om du er tøff. Protein er vanligvis kjøttdeig. Stekes først, så tilsettes tomater. Dette putrer sammen til tomatene har falt fra hverandre. Tilsett andre greier mot slutten, litt avhengig av om de kommer til å koke i stykker om de er i for lenge (spesielt bønnene). Ris kokes seperat og has i til slutt. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå