Gå til innhold

Barbermaskin eller høvel?


Anbefalte innlegg

Jeg har stort sett alltid brukt barbermaskin, fikk en billig skit maskin til konfirmasjonen for flere år tilbake og for ca 1.5år siden investerte jeg i en litt dyrere Philips Nivea for Men HS8640 (eller var det HS8460?) mener det hvert fall er noe i den duren, er hvert fall Philips sin toppmodell innen vanntette barbermaskiner, med ladestasjon og med en slags fuktighetskrem / barbergelé som smøres til huden under barbering ved hjelp av en knapp på barbermaskinen.

 

 

Dette var en merkbar forbedring av den billige jeg fikk til konfirmasjonen, og hele poenget med at jeg gikk til innkjøp av noe som kan brukes i dusjen er logisk nok fordi jeg liker å barbere meg i dusjen mens balsamen trekker inn i håret.

 

 

Problemet er dog at det er punkter som maskinen rett og slett ikke klarer å ta skikkelig, det er mulig jeg er helt amatør med barbermaskinen og gjør alt feil med hvor mange måter er det egentlig mulig å bevege maskinen i "sirkelbevegelser" som beskrevet i manualen?

 

Det er spesielt rundt adamseplet og på halsen det er problemer, jeg er ikke komfortabel med å bare dra maskinen over eplet, og de gangene jeg har vært "vågal" nok til å gjøre det så har det blitt fryktelig mye irritasjon og ikke så veldig overraskende et par kutt så det frister ikke til gjentagelse hver eneste gang, det er også punkter i overgangen fra skinnet til halsen hvor maskinen rett og slett ikke klarer å ta tak, samme er det rett nedenfor øreflippen her blir det alltid igjen små stubber, heldigvis klarer maskinen å få tatt det ned såpass at det ikke er direkte synlig men jeg kjenner det, kjæresten kommenterer det og det er smått frustrerende når maskinen til 1'200kr ikke klarer å ta alt, det hjelper ikke uansett hvor bevisst jeg er på å få tatt det, kan gjerne stå å holde på i mange minutter og bevisst være nøye på punktene jeg vet det gjerne blir igjen men dette resulterer bare i mer irritert hud og ikke noe bedre resultat.

 

 

 

For å toppe det hele så har nå maskinen tatt kvelden og vil ikke skru seg på lengre, så da er det på høy tid å foreta seg noe.. Det store spørsmålet er om jeg skal gå for en alternativ maskin, eller bevege meg over til høvel?

 

Ulempene med høvel er vell at det er dyrere over tid, da bladene koster mye og ikke overlever stort mer enn 3-5 barberinger etter hva jeg hører? Samtidig så må jo Gelé kjøpes fra tid til annen og det skal vell ikke mange månedene til før du fort nærmer deg 1'200kr og vell så det?

 

 

Nå har jeg også null erfaring med høvel så hvorvidt det faktisk er bedre, mer tidkrevende og "vanskeligere" enn maskin har jeg ikke mye erfaring med, ei heller aner jeg hvilke høvler og Gelé som er å anse som noe av det bedre på markedet, jeg liker gjerne å bruke litt ekstra penger på noe som gjør en bedre jobb, har mindre sannsynlighet for kutt og feilskjær når det kommer til barbering.

 

 

 

Så hva er det folk her inne vil anbefale? Hvilke erfaringer har dere?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville investert i en ordentlig høvel, eventuelt beveget meg over mot tradisjonell barbering som du kan lese mer om her

Hvis du kjøper høvel, vil jeg anbefale deg å kjøpe RazorPit i tillegg, du kommer til å spare dritmye penger.

Åssen barberingsgel eller skum man burde bruke vet jeg egentlig ikke noe om. Men du burde, som du sier, investere i det. First Price gjør absolutt ikke jobben f.eks

Edit: fikset link og skrivefeil

Endret av SML
Lenke til kommentar

Dersom du ikkje har prøvd høvel før så anbefaler eg at du prøver det.

 

Sjølv har eg aldri heilt fått tekken med maskin så derfor synest eg det går mykje fortare med høvel en det gjer med msakin.

Maskin tar lang tid før du får eit godt resultat, medan ein høvel gir eit godt resultat alt ved fyrste drag med høvelen. Det einaste minuset med høvel er at du nesten må stå over baderomsvasken og bruke vatn, men det går svært fort likevell.

Lenke til kommentar

For guds skyld, hold deg unna Skjelett Møkk3 og den typen høvler. Skal du over på manuell barbering, så gå for DE-høvel eller enda bedre: kniv. Forholdsvis dyr førstegangssum og litt tilvenning (men hvis du aldri har barbert manuelt før uansett så er ikke det ene verre enn det andre), men langt billigere i drift.

 

Når det gjelder problemområdene du hadde: prøvde du noen gang å strekke og dra i huden, slik at du fikk «flyttet huden vekk» fra de utilgjengelige områdene? Ved manuell barbering så er dette essensielt, og jeg vil tro man ikke slipper helt unna det med barbermaskin heller.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

For guds skyld, hold deg unna Skjelett Møkk3 og den typen høvler. Skal du over på manuell barbering, så gå for DE-høvel eller enda bedre: kniv. Forholdsvis dyr førstegangssum og litt tilvenning (men hvis du aldri har barbert manuelt før uansett så er ikke det ene verre enn det andre), men langt billigere i drift.

 

Eg ville ikkje gått så sterkt ut, eg foretrekker sjølv DE-høvel men ein Mach 3 høvel er lettare å bruke utan å kutte seg sidan det så og seie ikkje krever teknikk i det heile tatt.

Resultatet blir kanskje ikkje fullt så godt, men det er vanskelig å gjere feil med ein Mach 3.

For ein som skal bruke høvel for fyrste gong så er det greit å bruke ein Mach 3, men eg vil anbefale å etterkvart gå over til DE-høvel dersom våtbarbering gir medsmak.

Lenke til kommentar

Jeg vet vel ikke helt om jeg er enig der. Det å dra skarpe metallbiter over ansiktet sitt krever teknikk uansett, og småkutt (i hvert fall i begynnelsen) hører med til manuell barbering. Selv om DE-høvler og kniver kan potensielt påføre større skader enn kassetthøvler mener jeg at med sunn fornuft og respekt for bladet kan man like så godt gå rett på de skikkelige sakene – spesielt med tanke på at komforten med kassetthøvler er mange ganger lavere enn den er med kniv (har ikke selv prøvd DE, men har hørt at komforten kan sammenlignes med kniv).

 

Skrekkscenariet er jo å tillære seg en slurvete teknikk med kassetthøvel for så å lage kjøttkake av trynet i det man tror at man kan være like slepphendt med DE-en eller kniven. ;)

 

Det blir dog en avveining som RamGuy må ta selv. :)

Lenke til kommentar

http://www.youtube.com/user/mantic59

 

Jeg anbefaler DE-høvel, bare å se på Mantic sine videoer.

Har man ikke brukt høvel før, så dropp kasett-høvler,

de lærer man overhodet ingenting av og vil gi startvansker

pga. uvaner.

 

På Ebay får man lett 100 DE-blader til $10.

 

Min barberingshistorie:

Maskin -> Mach3 -> Fusion -> DE-høvel

Endret av Svedge
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Da har jeg prøvd meg på Gillette Fusion Power eller hva den nå heter, sammen med Gillette Gel og det fungerte hundreganger bedre enn barbermaskinen noen gang har gjort!<div><br></div><div>Slet dog voldsomt med irritasjon så fort som jeg startet å barbere mot hårene, og lar jeg være så føles det ikke som noen god / tett barbering. Ulempen med denne typen barbering er prisen.. Skal ha vannvittig med penger for disse pakkene med barberblader som er utslitte på null og niks!</div><div><br></div><div><br></div><div>Derfor bestemte jeg meg for å også teste ut "tradisjonell barbering" så jeg bestilte meg en Merkur Futur høvel, med 10-pakk barberblader, noe barber såpe som jeg tar på før barbering og litt barberkrem og skikkelig after shave når jeg er ferdig.</div><div><br></div><div>Har testet dette for først gang i dag, og dessverre så glemte jeg kosten så jeg måtte dra en spansk en og forsøke med en kost som brukes til sminke og den fungerte heller elendig så jeg fikk aldri påført kremen på noen god eller effektiv måte, men det ble ingen kutt og hårene  ble borte selv om det ikke ble den mest nøye barberingen første gangen, men gud hvor deilig det føltes når jeg var ferdig! Litt vanskelig å forklare, men føler meg rett og slett mye tettere og bedre barbert når jeg var ferdig enn noen gang før, hvor jeg hadde litt irritasjon og ingen skikkelig tett barbering med Gillette Fusion om jeg da ikke barberte imot hårene som irriterte huden min noe grenseløst så har jeg en skikkelig god følelse etter å ha brukt Merkur Futur for første gang, til tross for problemer uten skikkelig kost ei heller den mest nøye barberingen.</div><div><br></div><div><br></div><div>Så her holder jeg meg nok til Merkur Futur ja! Og var det 49kr for en 10-pakning med blader? Det er jo ingenting sammenlignet med Gillette Fusion Power!</div>

Lenke til kommentar

*kuttet ut masse divs og greier*

Så her holder jeg meg nok til Merkur Futur ja! Og var det 49kr for en 10-pakning med blader? Det er jo ingenting sammenlignet med Gillette Fusion Power!

 

Nå skal det sies at Gillette sine DE-blader er mye bedre enn Merkur sine, så erfaringen kan bare bli bedre. Eller du kan gå på Feather-blader, som er hakket over Gillette sine igjen (eller flere hakk over... :) )

Endret av MrLee
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+987123897

Feather er de beste bladene jeg har prøvd. Derby er greie, og endel billigere. Merkur har jeg hørt at er dritt.

Du vil spare endel på å kjøpe i bulk fra utlandet (f.eks. fra ebay).

Lenke til kommentar

*kuttet ut masse divs og greier*

Så her holder jeg meg nok til Merkur Futur ja! Og var det 49kr for en 10-pakning med blader? Det er jo ingenting sammenlignet med Gillette Fusion Power!

 

Nå skal det sies at Gillette sine DE-blader er mye bedre enn Merkur sine, så erfaringen kan bare bli bedre. Eller du kan gå på Feather-blader, som er hakket over Gillette sine igjen (eller flere hakk over... :) )

 

Jeg vil ikke si Feather er bedre enn Gillette, men de er helt klart skarpere. For min egen del fungerer generelt sett Wilkinson Sword best, men det varierer i forhold til hvilken høvel jeg bruker. Israeli blå og rød er også svært gode blader. Generelt kan man vel si at hvilke barberblader man liker er høyst individuelt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...