Gå til innhold

Kan arbeidsgiver trekke meg i lønn/utenvidere la vere å betale meg?


Anbefalte innlegg

Jeg er fortiden i arbeidsavklaringspenger, pga langvarig sykdom. Har ikke tatt ut ferie for i år, og har også 2 uker fra i fjor tilgode, dvs 7 uker ferie tilgode. Tenkte å få utbetalt 5 uker ferie, og føre resterende 2 uker over til neste år, noe som skulle vere ok i følge arb.giver.

 

Men nå kommer arbeidsgiver og sier at jeg i fjor ikke ble trekt for 2 uker ferie. Jeg fikk feriepenger i juni, og hadde 1mnd ulønnet permisjon i tillegg den sommeren. Arbeidsgiver sier nå altså at det ble glemt trekt 2 uker ferie, siden jeg var uten lønn, og det ikke var noe å trekke fra..

(Men jeg synes at det er rart at ikke alt ble trekt i juni da jeg fikk feriepengen? Det er jo det som brukes å gjøre?)

 

Har jeg noe jeg skulle ha sagt? eller kan arbeidsgiver utenvidere la vere å utbetale meg for 2 uker ferie får å "ta tilbake" det dem gjorde feil i fjor???

Endret av Sandra-salamander
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det vanlige er som du skriver å trekke feriedagene den måneden man får feriepenger, slik at man ikke får vanlig lønn men bare feriepenger den måneden.

 

Hvis jeg forstår deg rett har du ikke blitt trukket for disse to ukene, slik at du da har fått betalt for de? Dette kan fort bli komplisert siden det er ulønnet permisjon inne i bildet, men hvis du setter opp en oversikt over hva du har jobbet og hva du har fått betalt for finner du fort ut om dette er feriedager du har blitt trukket for eller ikke.

 

Om det viser seg at arbeidsgiver bare har trukket deg for tre ferieuker i fjor, har du jo i praksis ingen betalte feriedager "til overs" fra i fjor.

En løsning da kan være at arbeidsgiver kan gi deg to uker ferie uten lønn neste år. Rent økonomisk vil det gå mer eller mindre opp i opp, men det kan bli komplisert å forholde seg til ;)

Lenke til kommentar

Har jeg noe jeg skulle ha sagt? eller kan arbeidsgiver utenvidere la vere å utbetale meg for 2 uker ferie får å "ta tilbake" det dem gjorde feil i fjor???

 

Dersom du er enig i at du har fått utbetalt for mye penger før, så tror jeg arbeidsgiver har rett til å trekke tilsvarende fra denne utbetalingen. Det er i hvertfall vanlig praksis der jeg jobber.

 

Alternativet må jo være at arbeidsgiver sender deg en regning som du må betale til ham - men da har du først fått pengene og evt betalt skatt osv, så det blir jo bare tull.

 

Dersom du er uenig i at du har fått for mye penger før, så bør du ta kontakt med arbeidsgiver og si i fra. En fornuftig arbeidsgiver vil ikke trekke pengene så lenge dere er uenig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...