kaian Skrevet 12. oktober 2010 Del Skrevet 12. oktober 2010 Mm, har nettopp spist, men tennene løper i vann! Innelys er vanskelig, men nå har du fått hvitbalansen fin. Godt poeng fra Trondster om å forsøke å unngå ulike lampetyper, det blir gjerne veldig vanskelig å balansere dem. Og Tomsi's om å skru opp fargemetningen litt også. Men dette ser delikat og fristende ut Lenke til kommentar
lessis Skrevet 12. oktober 2010 Forfatter Del Skrevet 12. oktober 2010 12. oktober Liten tid og middagen måtte foregå fort-fort-fort. Skulle på et årsmøte. ISO=400, F/3,5, 1/800s Limemarinert røkelaks med hjemmelaget potetstappe. Det ser ikke så godt ut, men det smaker himelsk. Lenke til kommentar
RandiA Skrevet 12. oktober 2010 Del Skrevet 12. oktober 2010 Du greier fint å variere middagen ja, ser jeg Lenke til kommentar
Bykatt Skrevet 12. oktober 2010 Del Skrevet 12. oktober 2010 Dagens fisk er min favoritt hittil. Lenke til kommentar
Trondster Skrevet 13. oktober 2010 Del Skrevet 13. oktober 2010 Mmh - laks og hjemmelaget potetmos høres heller digg ut! Lenke til kommentar
lessis Skrevet 14. oktober 2010 Forfatter Del Skrevet 14. oktober 2010 14. oktober I går hadde jeg bare en time til rådighet hjemme etter jobben, så det ble noe som lå i fryseren, hadde ikke tid til å ta bilder. Ser at dagens bilde heller ikke er skapt, har det noe med at det er varmt og dermed røyk fra maten? ISO=400, f/10, 1/80s Spagetti med gulrot og purre, her med litt kjøtt. Lenke til kommentar
kaian Skrevet 14. oktober 2010 Del Skrevet 14. oktober 2010 Limemarinert røkelaks både ser og høres godt ut, og hjemmelaget potetstappe er en vinner! Dagens pasta ser og veldig velsmakende ut Mulig at du bør plassere fokus litt lenger foran i motivet? Lenke til kommentar
RandiA Skrevet 14. oktober 2010 Del Skrevet 14. oktober 2010 Ser jo riktig delikat ut...passe porsjon også. ... Nei, tror ikke det har med varmen å gjøre, ser du har vansker med å få helt fokus på det objektivet, du må skru på den di... greia som Tom sa...(og kanskje gå over til et kamera med Liveview ) Lenke til kommentar
lessis Skrevet 15. oktober 2010 Forfatter Del Skrevet 15. oktober 2010 15. oktober Det ble heller ikke tid til å lage middag i ettermiddag. Skulle på dansekurs og lære sving. Har jo fryseren full av middager etter å ikke ha gjentatt meg selv. Lager jo 4 porsjoner, fryser tre og spiser en. ISO=400, f/5.6, 1/250s lasagne med salat Lenke til kommentar
RandiA Skrevet 15. oktober 2010 Del Skrevet 15. oktober 2010 Du har systemet klart høres det ut til, mer enn jeg har...(når det gjelder mat i hvert fall), denne så også deilig ut .Hvitbalansen kunne kanskje vært endret noe, bruker du ikke DPP, den synes jeg er god til RAW filene og endring av hvitbalanse... Lenke til kommentar
lessis Skrevet 17. oktober 2010 Forfatter Del Skrevet 17. oktober 2010 I går var jeg på rangel, men der var det et digert koldtbord. å få det med i 50mm var ikke enkelt, men for å klare utfordringen jeg har satt med fore, må jeg legge ut noe. Er ikke fornøyd med resulratet. 16. oktober 17. oktober I dag ble det sent opp fra loppekassa (det henger vel sammen med i går antagelig) Jeg hadde i hverfall bestemt meg for å lage lammefrikasè. I morgen skal det være styremøte hjemme hos meg, og da blir det ikke tid til annet enn å bake en kake. Så muligheten av at dagens indigrienser utenom kjøttet som allerede var i gryten kunne være motivet, så kan den ferdige gryten være dagens middag i morgen. Da kan jeg i hverfall ha samme middag 2 dager. Måneden er bare halvveis og jeg har allerede brukt månedsbusjettet på mat, men har vel etter denne måneden middag for resten av året. :!: Lenke til kommentar
lessis Skrevet 18. oktober 2010 Forfatter Del Skrevet 18. oktober 2010 18. oktober I dag ble det rester fra i går samtidig som eplekaken til møtet stod i ovnen. Reiser bort på seminar, så det blir ikke noe før onsdag. Skal selvfølgelig ta bilder i morgen under middagen. Vet det også blir vin. Lammefrikasè Lenke til kommentar
RandiA Skrevet 18. oktober 2010 Del Skrevet 18. oktober 2010 Deilig mat og stor og god porsjon...har du forresten hatt fårikål? Husker ikke å ha sett det. Jeg spiser minimalt med kjøtt, men kjøpte inn fårikålingredienser nå når Magnus skal komme til middag. Lenke til kommentar
Andreasfe Skrevet 18. oktober 2010 Del Skrevet 18. oktober 2010 Ble sulten av dette. Rent bildekvalitetsmessig ser jeg en kraftig forbedring utover i tråden Imponerende varierende på middagsfronten. Syns selv det er noe herk å fryse ned og tine opp, så jeg spiser ofte det samme to dager på rad Lenke til kommentar
lessis Skrevet 19. oktober 2010 Forfatter Del Skrevet 19. oktober 2010 Deilig mat og stor og god porsjon...har du forresten hatt fårikål? Husker ikke å ha sett det. Jeg spiser minimalt med kjøtt, men kjøpte inn fårikålingredienser nå når Magnus skal komme til middag. Fårikål er godt, men ikke forenlig å lage for en person. Fryst kål tror jeg ikke er godt å varme opp etterpå. Ble sulten av dette. Rent bildekvalitetsmessig ser jeg en kraftig forbedring utover i tråden Imponerende varierende på middagsfronten. Syns selv det er noe herk å fryse ned og tine opp, så jeg spiser ofte det samme to dager på rad Takk for positiv kritikk, det varmet. Jeg lager som oftest mat til 4 stk. Spiser en porsjon og fryser ned 3. Etter denne måneden tror jeg at jeg har middager til over jul. Fryseren på kjøkkenet er full, og nå må jeg sette i gang en fryser i boden. I morgen kommer bildet fra dagens middag (er på hotell) tok ikke med meg overføringskabelen. Lenke til kommentar
lessis Skrevet 20. oktober 2010 Forfatter Del Skrevet 20. oktober 2010 19. oktober Var på seminar, men tok med meg kameraet til spisesalen med 50mm objektiv. Det ble håndholdt kamera med autofokus og blits. Det var desser også og den var så kunsterisk at den måtte med. 20. oktober Lunsjen før vi skulle reise hjem ble nok dagens middag for meg. Det bli litt mer enn salat må nok innrømme det. I morgen er det tilbake til mitt eget kjøkken. Lenke til kommentar
RandiA Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 Dette var kanskje dine beste...kanskje det er bra med blitz... Lenke til kommentar
tomsi42 Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 Det er noen som er heldig, og får lov til å dra på seminar - og med god mat i tillegg. Det er mange som bruker blits til produktfotgrafering og fotografering av mat. Men da gjerne to - tre sstk. plassert rundt! Det er materiale nok til kokebok nå snart Lenke til kommentar
lessis Skrevet 20. oktober 2010 Forfatter Del Skrevet 20. oktober 2010 Dette var kanskje dine beste...kanskje det er bra med blitz... Kanskje bruken av blits er det jeg skal satse på resten av utfordringen? Har i hvertfall sett nå hva som skjer hvis ISOen står med et for høyt tall. Fin måte å lære kameraet på. Lenke til kommentar
tomsi42 Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 Kanskje bruken av blits er det jeg skal satse på resten av utfordringen? Kan være en god ide. Har du ekstern blits? Har i hvertfall sett nå hva som skjer hvis ISOen står med et for høyt tall. Fin måte å lære kameraet på. Å prøve og feile er alltid en fin måte å lære på. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå