k.n.b Skrevet 6. oktober 2010 Del Skrevet 6. oktober 2010 Egentlig uhyre krevende tema du har valgt, jeg hadde aldri klart en så snever ramme uten å fly på veggen. Fordelen er jo at motivet er veldig tilgjengelig. Dessuten tyder det på at du har et variert kosthold, siden det ikke har vært noen gjentakelser så langt i hvert fall. De oppskårne grønnsakene så fristende ut, så også laksen. Enda et tips når det gjelder hvitbalansen: (Mulig at det er noe av det samme Tom nevnte) I curves-verktøyet (el.l.) er det gjerne mulig å sette hvitpunkt. Har du hvit tallerken kan du sette det der med den hvite pipetten, har du hvit bakgrunn kan jo den brukes. Lenke til kommentar
lessis Skrevet 7. oktober 2010 Forfatter Del Skrevet 7. oktober 2010 Egentlig uhyre krevende tema du har valgt, jeg hadde aldri klart en så snever ramme uten å fly på veggen. Fordelen er jo at motivet er veldig tilgjengelig. Dessuten tyder det på at du har et variert kosthold, siden det ikke har vært noen gjentakelser så langt i hvert fall. De oppskårne grønnsakene så fristende ut, så også laksen. Enda et tips når det gjelder hvitbalansen: (Mulig at det er noe av det samme Tom nevnte) I curves-verktøyet (el.l.) er det gjerne mulig å sette hvitpunkt. Har du hvit tallerken kan du sette det der med den hvite pipetten, har du hvit bakgrunn kan jo den brukes. Lurer på om jeg klarer å finne på forskjellige middager i hele måneden. Det blir sikkert veldig fullt i fryseren til slutt. Må antagelig sette på en jeg har i reserve. Takk for tipset med pipetten. Valgte en hvit tallerken i dag og det gjorde susen. Lenke til kommentar
lessis Skrevet 7. oktober 2010 Forfatter Del Skrevet 7. oktober 2010 7. oktober Det ble skygge under tallerkenen, ikke bra. Så det ikke før jeg hadde bildet på skjermen og da var suppen spist. Får forsøke å få det bedre i morgen. ISO=400, f/8, 1/125s Kremet grønn suppe med et dryss av persille Lenke til kommentar
RandiA Skrevet 7. oktober 2010 Del Skrevet 7. oktober 2010 Ikke så dumt med skygge under, ble jo bra det der, og godt ser det ut også...fortsatt litt mørkt kanskje.Har du prøvd med en lampe i nærheten? (Jeg jukser alltid litt med en skarp lampe for inne fotografering, uten å sette lyset rett på; kanskje også sette eksponerings-komp. på pluss.) Lenke til kommentar
tomsi42 Skrevet 7. oktober 2010 Del Skrevet 7. oktober 2010 Jeg er enig med RandiA at skyggen passet fint her. Grunnen til at bildet blir mørkt, er nok fordi det er såpass mye hvitt i bildet, så kameraet undereksponerer. Prøv å justere +/- EV til f.eks +1 og se om det blir bedre. Det er mulig at du må opp i +1 1/3 eller +1 2/3. Husk å tilbakestille etterpå Lenke til kommentar
RandiA Skrevet 7. oktober 2010 Del Skrevet 7. oktober 2010 EV heter det ja...var jo det jeg prøvde å si i mitt innlegg...den funksjonen bruker jeg veldig ofte egentlig, både på pluss og minus siden, men som du sier Tom, det er viktig å skru den tilbake. (Lettere å skifte den på GF1 faktisk) Lenke til kommentar
Trondster Skrevet 8. oktober 2010 Del Skrevet 8. oktober 2010 Ad hvitbalanse - prøv også å skyte i RAW! Prøv et skudd eller to i RAW og test RAW-konverteringsverktøyet som fulgte med kameraet - kan godt være du blir hektet.. 2. Oktober var spot on - flott kombinasjon, helt riktige farger og det ser seriøst fristende ut! Mmmmmh... Lenke til kommentar
lessis Skrevet 8. oktober 2010 Forfatter Del Skrevet 8. oktober 2010 Ikke så dumt med skygge under, ble jo bra det der, og godt ser det ut også...fortsatt litt mørkt kanskje.Har du prøvd med en lampe i nærheten? (Jeg jukser alltid litt med en skarp lampe for inne fotografering, uten å sette lyset rett på; kanskje også sette eksponerings-komp. på pluss.) Jeg har en skarp leselampe som lyskilde i tillegg til et lysstoffrør. Jeg er enig med RandiA at skyggen passet fint her. Grunnen til at bildet blir mørkt, er nok fordi det er såpass mye hvitt i bildet, så kameraet undereksponerer. Prøv å justere +/- EV til f.eks +1 og se om det blir bedre. Det er mulig at du må opp i +1 1/3 eller +1 2/3. Husk å tilbakestille etterpå Dette er noe jeg aldri har forsøkt meg på. Dette bør jeg kanskje forsøke meg på. Ad hvitbalanse - prøv også å skyte i RAW! Prøv et skudd eller to i RAW og test RAW-konverteringsverktøyet som fulgte med kameraet - kan godt være du blir hektet.. 2. Oktober var spot on - flott kombinasjon, helt riktige farger og det ser seriøst fristende ut! Mmmmmh... Jeg tar bilder bare i RAW og har i det siste forandret til tungsten og brukt dråpetelleren på hvitbalansen, men takk for tipset. Lenke til kommentar
RandiA Skrevet 8. oktober 2010 Del Skrevet 8. oktober 2010 Den EV er meget effektiv ja...den bruker jeg alltid...på GF1 bruker jeg den også, den har stor virkning synes jeg. Lenke til kommentar
lessis Skrevet 8. oktober 2010 Forfatter Del Skrevet 8. oktober 2010 8. oktober ISO=400, f/5.6, 1/200s Indonesisk gryte Det gule på bildet er ananas. I oppskriften sto det at det skulle være spagetti, men neste gang tror jeg det blir ris. Lenke til kommentar
RandiA Skrevet 8. oktober 2010 Del Skrevet 8. oktober 2010 Bra bilde, stor forbedring i bildekvaliteten, lessis...og måltidet gjør meg sulten, virkningsfullt...variert kost du har, mer enn jeg. Lenke til kommentar
lessis Skrevet 9. oktober 2010 Forfatter Del Skrevet 9. oktober 2010 9. oktober Det begynner egentlig å bli kjedelig med ett motiv og det er bare den 9. i dag. ISO=400, f/7.1, 1/100s Chili con carne Lenke til kommentar
Trondster Skrevet 10. oktober 2010 Del Skrevet 10. oktober 2010 Tungsten fungerer ikke alltid like godt lenger - i disse sparepæredager med spesielle farger på lyset.. Har en fin taklampe med mange små ~2650K-pærer på. Funker ofte dårlig kombinert med annet lys. Fikk lyst på indonesisk gryte. Lenke til kommentar
lessis Skrevet 11. oktober 2010 Forfatter Del Skrevet 11. oktober 2010 11. oktober Hadde ikke lyst på middag i går, så i dag ble det middagen som jeg skulle hatt i går. Egenlig godt med en fridag også. I dag satte jeg hvitballansen på lyspære etter å ha forsøkt andre innstillinger. I raw-konverteren brukte jeg pinsetten på et hvitt punkt som faktisk hadde 248 i verdi. Syns selv resultatet blr bra. I editoren etterpå gjorde jeg ikke noe mer enn å rezeise. ISO=400, f/8, 1/60s Kjøttboller i salsa Da jeg i ettermiddag etter treningen sto og lagde middagen min tenkte jeg at det hadde vært fint å lage mat til en mer. Denne tråden må da være verdens beste kontaktanonnse.....smil Lenke til kommentar
RandiA Skrevet 11. oktober 2010 Del Skrevet 11. oktober 2010 Oi, nå ble jeg sulten...deilig ser det ut ...mangler litt fokus i noen av bildene dine, bruker du manuell? Stativ? Lenke til kommentar
lessis Skrevet 11. oktober 2010 Forfatter Del Skrevet 11. oktober 2010 Oi, nå ble jeg sulten...deilig ser det ut ...mangler litt fokus i noen av bildene dine, bruker du manuell? Stativ? Ja til begge deler. Stativ og manuell fokus. Fikk nye briller på lørdag, kanskje jeg bør stille inn kameraet til å matche disse. Lenke til kommentar
RandiA Skrevet 11. oktober 2010 Del Skrevet 11. oktober 2010 Ja, du bør skru på den innretnigen som må innstilles etter øynene, det kan være noe der...for med stativ og manuell fokus burde det bli litt skarpere med det objektivet. (Kan du forstørre opp på det kameraet når du innstiller det manuelle?) Lenke til kommentar
tomsi42 Skrevet 11. oktober 2010 Del Skrevet 11. oktober 2010 Det er viktig å stille in diopteren riktig. Det er særldeles viktig ettersom lessis sitt kamera ikke har live-view. Det ser ut som om du har fått stilt inn hvitbalansen nå. Kanskje økt eksponeringen og fargemetningen litt for å få mer punsj i bildet? Du ender opp med nok materiale til en kokebok innen du er ferdig med denne festen:) Lenke til kommentar
RandiA Skrevet 11. oktober 2010 Del Skrevet 11. oktober 2010 Glemte at det ikke var liveview på det kameraet ja, det var jo den viktigste grunnen til at jeg kjøpte nytt...ikke lett å få til fokus uten nei. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå