Drogin Skrevet 28. september 2010 Del Skrevet 28. september 2010 (endret) Jeg var på ferie i Hellas med familien for en 5-6år siden, og bestillte Pasta. Det viste seg at jeg fikk servert med strødd parmesan over. Da jeg fikk maten min, trodde faktisk mamma og pappa at en katt hadde pissa, så de begynnte å se seg rundt og titta ned på beina sine for å identifisere lukta. Så skjønnte de etterhvert at den kom fra maten min Jeg ble frelst, og digga med en gang smaken. Men i Norge finner jeg ikke noen slik parmesan ost med tilsvarende "styrke". Noen som har noe å anbefalle? Når jeg kjøper den relativt dyre italienske i grønn pakning, så må jeg bruke 1 / 3 av osten på pastaen min for å få samme "kick" Endret 28. september 2010 av Drogin Lenke til kommentar
Barista Bob Skrevet 29. september 2010 Del Skrevet 29. september 2010 Eneste forklaring jeg kan se er at osten du smakte da var gammel... Prøv å "lagre" osten din litt. Lenke til kommentar
Henrik C Skrevet 29. september 2010 Del Skrevet 29. september 2010 Pleier du å kjøpe ferdigrevet parmesan (også kjent som sagflis)? Isåfall forklarer vel det også en del, koster vel rundt 50 kroner for en bit som holder lenge. Parmesan er lagret lenge før den kommer i butikkene, så ikke bry deg så veldig om utløpsdatoen - en måned eller to ekstra hvis den ikke er åpnet er ikke noe problem. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 29. september 2010 Del Skrevet 29. september 2010 Var nok ikke parmesan de hadde på. Sikkert en gresk ost laget på samme måte som parmesan bare gjort annerledes. (det å dra til Hellas for å spise pasta er vel en annen ting, men det skal vi ikke snakke om) Lenke til kommentar
EBrandsnes Skrevet 29. september 2010 Del Skrevet 29. september 2010 Som ahpadt sier, det var nok ikke parmesan. Det er relativt få resturanter i Hellas som faktisk bruker Parmesan. de fleste bruker lokale Greske oster. Lenke til kommentar
Drogin Skrevet 29. september 2010 Forfatter Del Skrevet 29. september 2010 (endret) Det var en en liten knøttete fiskerlandsby hvor vi var de enseste turistene, så det kan nok stemme. Enten var osten gammal og god.. Eller så var det en heftig parmesan-aktig ost laga av en lokal bonde. Antakeligvis den siste... Endret 29. september 2010 av Drogin Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå