Gå til innhold

Er det mulig å få frem info om man "stryker" over noe i et bildre og lagrer?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg fikk i dag et tips som gjorde meg litt bekymret.

 

Ta dette bildet her:

 

vamt_technet_mak_001.jpg

 

Her har jeg strøket over informasjon med rød farge, så lagret bildet, og så lagt det ut.

En person mente at man i PhotoShop kunne fjerne disse røde strekene, og få frem informasjonen. Stemmer dette?

 

Om det stemmer har jeg et kjempe problem, for jeg postet skjermbilder av alle sidene fra en av Technet kontoene mine, der jeg hadde strøket ut produktnøklene på samme måte. Om det er lett å fjerne dette, kommer garantert noen til å gjøre det, for der er det produktnøkler for mange hundre tusen.

 

Noen som har peil, noen som har kunnskapen til å gjøre dette?

Kan noen gi meg informasjon om hva som ligger bak det røde?

 

Jeg har brukt ett gammelt bilderedigerings program for å redigere bildet, ikke PhotoShop. Så det er ikke laget et "layer" med de røde strekene. Ville jo tro at det var lettere å få til om man redigerer bildet i photoshop og får layers, og så legger det ut. Da kan man kanskje få fjernet layeret i etter kant.

 

Er litt bekymret nå....har jeg grunn til det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du har lagret det som en jpg, så er det som er helt dekket av streker skjult i forbindelse med layers-problematikken.

 

Når det er sagt, så har du gjort en dårlig jobb med strekene - det er kjent hvordan alle tegn i den skrifttypen ser ut og du har nok delstreker som stikker ut her og der til at man kan plukke opp ting, og du kan finne ut i alle fall deler av emailadressene. Du har også brukt et brush som er delvis gjennomsiktig - i alle all i kantene.

 

Skal du streke over noe, så bruk massiv pensel og dekk hele. Ikke bruk noe delvis gjennomsiktig noe - her kan det være noen rester under som kan hentes ut.

Endret av Trondster
Lenke til kommentar

Kort forklart: vennen din har røyka noe han ikke har godt av.

 

Det er noen effekter som kan delvis reverseres, hvis man kjenner algoritmen som er brukt. Et klassisk eksempel fra en tid tilbake er en fyr som ble tatt for produksjon av barneporno fordi han hadde brukt et photoshopfilter som kunne reverseres (det var vel et hvirvel-filter hvis jeg ikke husker feil), og politiet klarte å få et gjenkjennbart bilde ut av det.

 

Men når du bare har malt over og så lagret bildet som jpeg, så er det ikke mulig å få noe informasjon ut av det.

Lenke til kommentar

hehe..ja. Jeg fikk noen forklaringer på det forumet også, og det handler om layers. Og om du "glemmer" deg i PhotoShop og lagrer bilde med "layer" informasjonen intakt, så kan den selvsagt reverseres.

 

Jeg bruker som sagt Paint Shop Pro 4.14 fra 1997 til slike endringer av bilder (det er kjapt, gjør jobben, og ikke mye dilldall) og i 1997, og i all fall i Paint Shop Pro så var ikke "layers" noe man brukte.

Så jeg kan umulig greie å lagre noen filer med layers, når det ikke finnes som funksjon i programmet.

 

Ser ut som jeg er trygg da, og at det var falsk alarm. Men bruker man PhotoShop til slikt, (eller GIMP) så må man huske på ikke lagre slik at "layer" informasjonen blir med.

Lenke til kommentar

Ser ut som jeg er trygg da, og at det var falsk alarm. Men bruker man PhotoShop til slikt, (eller GIMP) så må man huske på ikke lagre slik at "layer" informasjonen blir med.

Det er uansett ikke noe problem hvis du lagrer i/eksporterer til et bitmap-format (altså hvilket som helst av de vanlige web-formatene som jpeg, gif og png). Det er stort sett bare arbeidsformater som .psd og tilsvarende som opererer med lag.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...